• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kar voleybolu sona erdi

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Kar voleybolu sona erdi

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’in bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylasında, Artvin Belediyesinin ev sahipliğinde 9 erkek, 6 kadın takımın katılımıyla düzenlenen şampiyona dün oynanan eleme müsabakasının ardından bugün oynanan yarı final ve final maçlarıyla tamamlandı.

Şampiyonada kadınlarda, Aleyna Vence –Buğra Eryıldız ikilisi Aysu Ceylan- Öykü Keskin çiftini 3-0 mağlup ederken, erkeklerde de Hasan Hüseyin Mermer-Murat Giginoğlu çifti- Ali Cebeci Yusuf Özdemir çiftinden oluşan takımı 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.

Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası’nda kadınlarda şampiyon olan Aleyna Vence –Buğra Eryıldız çifti, erkeklerde şampiyon olan Hasan Hüseyin Mermer-Murat Giginoğlu çifti 23-25 Mart 2018 tarihlerinde Avusturya’nın Wagrain-Kleinarl / Flachau kayak merkezinde düzenlenecek, 20 bin Euro para ödüllü 2018 CEV Kar Voleybolu Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Şampiyona final müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Müsabakayı izleyen Artvin Valisi Ömer Doğanay kısa bir konuşma yaparak, “Bu güzel Artvin’imizde bu kış gününde baharı yaşatan rabbimize sonsuz Hamd-ü semalar ediyorum dedi.  Federasyon yetkilileri seyirci anlamında memnuniyetlerini dile getirdiğini ifade eden Doğanay, voleybol müsabakasını izlemeye gelen seyircilere teşekkürlerini sundu. Doğanay, bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon bundan sonrada Artvin’in ve tüm Türkiye’nin hayrına olarak bundan sonraki yıllarda da devam etmesini diliyorum” dedi.

Şampiyona ile ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, Kar Voleybolu Türki’ye Şampiyonasının ilkini Artvin’de başarıyla tamamladıklarını söyledi.  Organizasyonun Artvin Belediyesinin ev sahipliğinde yapıldığını kaydeden Aslandaş, “Artvinliler kar voleyboluna yoğun ilgi gösterdi. Artvin muhteşem doğasında böyle bir şampiyona ilk kez düzenleniyor. Artvin’de artık doğa festivalleri kültür şenliklerinin içerisine, artık kar voleybolu şampiyonaları düzenlemek suretiyle, hem şehrin tanıtımına hem de bu sporun gelişimine katkıda bulunacağımızı düşünüyorum ” dedi.

Aslandaş, gelecek yıl Kar voleybolu Avrupa Şampiyonasının bir ayağını da Artvin’de yapmayı planladıklarını söyledi. “ Artvin Türkiye Şampiyonalarına ev sahipliği yaparken, bir taraftan da uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmış olacak “ diye konuştu.

Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası birincilerinin Türkiye’yi Kar Voleybolu Avrupa Şampiyonası’nda temsil edeceğini anlatan Aslandaş, bu tarz etkinliklerin kar voleyboluna ilgiyi artıracağını dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’de geleceğini turizmde arayan bir kentin yazında kışında turizm adına yapması gereken bir takım faaliyetler olduğunu ifade ederek, “Yazın yapılan festivallerin üzerine kışında kayak merkezine ek olarak voleybol turnuvasını ekledik. Turizm kenti olma yolunda ilerlediğimizden dolayı yeni organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Şampiyonayı Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, TVF Başkanvekili Alper Sedat Aslandaş, İl Jandarma Komutanı Ramazan Gürler ve çok sayıda vatandaş izledi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE