• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kaçkar turizm birliği toplantısı, Karagöl’de yapıldı

Kaçkar Turizm Birliği toplantısı, Artvin`in doğal güzelliğiyle ünlü Borçka Karagöl’de yapıldı.

Kaçkar turizm birliği toplantısı, Karagöl’de yapıldı

Hayati Akbaş

BORÇKA-Kaçkar Turizm Birliği toplantısı, Artvin'in doğal güzelliğiyle ünlü Borçka Karagöl’de yapıldı. Toplantıya, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Borçka Kaymakamı Mahmut Fazıl Yıldız ile birliğin üyeleri katıldı.

 Toplantının açılışında konuşan Vali Doğanay, kentin geleceğinin turizmde olduğunu belirterek, Artvin'in turizmden hak ettiği payı alabilmesi için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.  Vali Doğanay, Kaçkar Turizm Birliği Toplantısının her yıl mutad olarak yılda iki kez yapıldığını söyledi.

 Artvin'in bağrında barındırdığı Karagöller ‘in kentin turizmine önemli katkılar sağladığına işaret eden Doğanay, Şavşat ve Borçka ilçelerindeki Karagöller'e ilginin artarak sürdüğünü ve Murgul Karagöl’ünü de turizme kazandırma çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. 

  Bu dönemki toplantıyı doğal güzelliğiyle ünlü Borçka Tabiat Parkı’nda gerçekleştirdiklerini belirten Doğanay, “Toplantımızın hem Rize ilimiz için hem de Artvin ilimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. ” dedi.

  Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise ev sahipliğinden dolayı Vali Doğanay’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında,” Gündem maddelerini görüşmek üzere Karagöl’de toplandık. Turizm kavramı etrafında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemizde turizm herksin üzerinde oy birliği ve ittifakla durduğu bir kavramdır. Geleceğin umudu haline gelen bir kavramdır. Doğrusu içinde bulunduğumuz Borçka Karagöl bölgesinde de turizm fikrinin somutlaşmış bir uygulamasını görmekteyiz. Gerçekten turizm kavramına hizmet ettiğinizde gereğini yerine getirdiğinizde bölgeye, yerele ve vatandaşa yansıyan faydaları oluyor. Daha da olabilmesi için varsa eksik alt yapı ve üst yapı eksikliklerini tamamlamak üzere birliğimiz oluşturulmuştur. Artvin ve Rize illerimiz bu konuda emek vermeye çalışıyoruz. Her iki ilimizde turizm anlamında çok güzel şeyler oluyor.  Tabi çok eksiğimiz var. Ama eksiklikler yapılmaya başlayınca biter. Başlamayınca ise eksiklikler büyümeye devam eder. Ben dün Ayder, Ausor ve Puser Yaylalarına gittim. Puser Yaylasının yolunu yeni yapmışız. Ancak yapılacak daha çok işimiz var. Ona rağmen o kötü yollarda vatandaşlarımız araçlarının altlarını vura vura bölgeye gelerek geziyorlar, fotoğraf çekiyorlar. Para harcıyorlar. Her köşe aşında bir hareket var, enerji var, bir canlılık var. Bu canlılığın hakkını verebilmek için gerekli olan hizmeti tamamlamaktır. Bu hizmetler doğrusu hem zor hem de pahalı işlerdir. Ancak bir ucundan başladık ve devam ediyoruz. Ordu ilinden bu tarafa bütün illerimiz kafa yoruyor. Artvin ve Rize illeri olarak bizlerde kafa yoruyoruz. Umarız vatandaşlarımızı mutlu edecek sonuçları beraberce ulaşmayı arzuluyoruz” diye konuştu.

           

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE