• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kaba “Eylül’ün hesabını nasıl vereceğiz?”

Güneysu Kur’an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER) Başkanı Mustekim Kaba, Ankara Polatlı’da hunharca katledilen minik Eylül için taziye mesajı yayınladı.

Kaba “Eylül’ün hesabını nasıl vereceğiz?”

Başkan Kaba, mesajında aileye başsağlığı dileyerek, “Akıl, izan, iman ve vicdan sahibi herkesi, çocukların her türlü tehlike, istismar ve şiddetten korunması için seferber olmaya davet ediyorum” dedi.
Kaba “Kaybolan, kaçırılan, acımasızca öldürülen çocuk haberlerinin gündemi kararttığı bir dünyada yaşıyoruz. Maalesef Ankara Polatlı’da bir yavrumuz vahşice katledildi. Bir kez daha insanlığın, vicdanın, merhametin toprağa gömüldüğüne şahit olduk. Yine yüreklerimiz parçalandı. Bu cahiliye vahşetine ve sapkınlığına karşı adalet mutlaka tecelli edecek.

"Vicdan katledildi, insanlık katledildi"

Kaba’nın açıklaması şöyle, “Eylül hunharca katledildi. Bununla birlikte vicdan katledildi, insanlık katledildi, hayaller katledildi!  Çok üzgünüz. Eylül’ün hesabını nasıl vereceğiz? Eylül’lere musallat olan şerefsizlere nereye kadar tahammül göstereceğiz?  Korkak katiller bir kez daha milli gönülleri heder etti, kedere boğdu. Küçücük bir ana kuzusuna nasıl kast ettiniz? Eylül topraktan çıktı, tekrar toprağa girecek! Peki, üstümüze düşen feryat çığlığından, fecaat çığından nasıl kurtulacağız? Biz inanıyoruz ki herkes, çağının şahidi ve sorumlusu olarak; iyiliği, emaneti, adaleti ayakta tutma ve kötülükleri bertaraf etme adına yapıp-yapmadıklarından ahirette hesaba çekilecektir. Ancak bütün zalimlerin yaptıklarından hesaba çekileceği mahşer gününde,  “Diri diri gömülen kız çocuğunun, hangi günahtan ötürü öldürüldüğü sorulduğu zaman”  (Tekvîr, 81/8-9) elbette caniler elim bir azaba çarptırılacaklardır. 

İdamsa idam, cezaysa en ağır ceza"

İdamsa idam, cezaysa en ağır ceza, tecritse tecrit; gereği her neyse alçak barbarlara revadır, layık oldukları akıbet de bellidir. Bundan kaçamayacaklar, korkaklıklarının, hıyanetlerinin her türlü sonuçlarına katlanacaklardır.

Bir adamın bir mahalleden diğerine gidemediği coğrafyayı, Efendimizin(as) haber verdiği gibi, bir kadının Allahtan başka kimseden korkmadan Iraktan Mekke’ye gidebileceği bir güven ülkesine dönüştüren İslam’ın hükmü kısas uygulansın, kadınlar gibi çocuklar da kurtulsun!

"Katile merhamet, mazluma ihanettir"

İslam’a göre şu masum yavruya kıyan katilin cezasını, hâkim değil, onun acısını ölene kadar yüreğinde taşıyacak annesi verir. İnsanın hukukunu ancak, onu yaratan Allah’ın nizamı korur. Eylüllerimiz için kısası talep ediyoruz.
Ayyaş hukukçuların bir avuç aristokratı korumak için kaleme aldığı Roma Ceza Hukukuna dayanan bütün ceza hukuk sistemleri ise, ırz ve namus düşmanı katillerden yanadır. Tecavüzlerden sonra ağlamak çözüm değildir. Eylüllerimizi ancak kısası emreden İslam'la koruyabiliriz. Leylalarımızı ancak İslam Hukukuyla koruyabiliriz. Bu bağlamda Akıl, izan, iman ve vicdan sahibi herkesi, çocukların maddi ve manevi anlamda her türlü tehlike, istismar ve şiddetten korunması için seferber olmaya davet ediyorum. Başta yavrumuzun ailesi olmak üzere, vicdanı sızlayan herkese başsağlığı diliyor, aziz milletimizin hiçbir ferdinin bir daha böyle acılar yaşamamasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE