• 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    24 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

İstifası Cebinde Reis`i bekliyor

-RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç huzuru bozduğu gerekçesi ile görevinden alınan Yeşim Bayoğlu Tekin’in yerine KBB Doktoru Engin Dursun’un atanmasının ardından Rektör atamayı iptal ederek aynı doktoru görevine atayınca Dekan ayrılık noktasına geldi.

İstifası Cebinde Reis`i bekliyor

RİZE: Geçtiğimiz hafta Araştırma hastanesinde Kadın doğum bölümüne KBB Profesörü Engin Dursun’un atanmasının ardından Rektör Hüseyin Karaman Bayan Doktor Yeşim Bayoğlu Tekin’i yeniden doğum servisi kliniği başkanlığına atadı.

     RTEÜ Araştırma Hastanesinde geçtiğimiz hafta Doğum servisinde iç huzuru bozduğu ve Doğum servisinde bazı doktorların doğum bölümü Başkanlığını yürüten Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin ile çalışamayacaklarını belirtmesi üzerine Tip Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek bölüm başkanı Yeşim Bayoğlu Tekin’i başkanlık görevinden alarak iç huzuru sağlaması için KBB Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun’u bölüm başkanlığına atamıştı.

       Rektör ısrar etti

Atamanın yapılmasının ardından TİP Fakültesi Dekanlığına yazı yazarak bölüm başkanlığını yeniden Yeşim Bayoğlu Tekin’in getirilmesini isteyen RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman’ın bu isteğine yazı ile cevap veren Dekan Şaban Şimşek  iç huzurun sağlanması amacı ile böyle bir değişikliğe gittiğini, doğabilecek huzursuzluğun önüne geçilemeyeceğini belirtmiş ve  Doç. Dr Yeşim Bayoğlu Tekin’in doktorlar arasında huzursuzluk yarattığını, göreve dönmesi ile bazı doktorların ayrılabileceğini belirtmesinin ardından Rektör Hüseyin Karaman ek bir yazı ile Doktor Yeşim Bayoğlu Tekin’in göreve iadesini istedi.

       Şimşek Cumhurbaşkanını bekliyor

Araştırma Hastanesinde rektör tarafından yeniden görevine döndürülen Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu’nun ardından 10 gün izine ayrılan Dekan Şaban Şimşek 18 Kasım da Rize’ye gelecek olan Cumhurbaşkanı ile görüşerek sorunları aktaracağı belirtildi.

     Daha önce birçok kez Cumhurbaşkanı ile görüşen ve yaptığı projeleri onaylatan Rizeli Prof. Dr. Şaban Şimşek yine Cumhurbaşkanının talimatı ile Rize’ye gelerek göreve başlamıştı.

      İstifa düşünüyor

Prof. Dr. Şaban Şimşek’in  TİP fakültesi için yaptığı bazı projelerin hayata geçmesi için fakülte içinde bazı değişiklikler yapmaya başladığı ve hayalını kurduğu fakültenin hayata geçmesi için Cumhurbaşkanı ile görüştüğü bilinmekte.

      10 Gün izine ayrılan Şaban Şimşek’in 18  Kasım da AK Parti il kongresine katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile görüşmesinin ardından durum değişikliği yaşanmadığı taktirde istifa edebileceği belirtiliyor.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE