• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

İstanbul Rize’yi ağırladı

-RİDEF Başkanı Recep Albayrak 11 inci Rize Tanıtım etkinlikleri programında istedikleri amaca ulaştıklarını belirterek “ Tarihi bir yoğunluk yaşadık, Rize tam anlamıyla Maltepe de yaşandı. Destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

İstanbul Rize’yi ağırladı

İSTANBUL: 16-20 Ekim Tarihleri arasında İstanbul Maltepe de düzenlenen 11 inci Rize Tanıtım etkinlikleri sona erdi.

     İstanbul Maltepe sahilinde RİDEF Tarafından organize edilen ve 16-20 Ekim tarihlerinde açık bulunan Rize Tanıtım 11 inci günlerinde çeşitli etkinlikler ve Rize kültürü tanıtıldı.

    16 Ekim tarihinde başlayan ve Suriye de teröristlere karşı yapılan mücadeleye asker selamı verilerek başlatılan etkinliklerde Rize kültürü Maltepe sahiline taşındı.

     RİDEF Başkanı Recep Albayrak etkinliğin olumlu ve verimli geçtiğini belirterek “ Bu tür etkinliklerle gelecek nesillerimize kültürümüzü ve tarihimizi yaşatmış oluyoruz. Asla unutmamamız gereken geçmiş bir kültürümüz var. Bu tür etkinliklerle kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi gençlerimize tanıtmış oluyoruz. Rize de olmayan ve gurbette ekmeğinin peşinde olan yakınlarımız ile bu tür etkinliklerde bir araya geliyoruz, yine uzak kalan hemşerilerimize tarihini hatırlatıp, onları geçmişe gönderiyoruz” dedi.

         Ziyaretçiler memnun oldu

Rize kültür ve sanatının Maltepe sahilinde sergilendiğini belirten RİDEF Başkanı Recep Albayrak “ 5 gün süre ile gerek hemşerilerimiz, gerek yerli ve yabancıların ilgisi yoğun oldu, bu tür kültürel etkinlikler ilimiz için önemli, Rize’yi metropol şehirde görmek ayrı bir güzellik ve ayrı bir turizm etkinliği yaratıyor. Bu tür etkinliklerimizi çeşitli şehirlerde de sergileme arzusundayız, katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

        Yöresel değerler görücüye çıktı

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise bu tür etkinlik ve festivallerin yaygınlaşması gerektiğini belirterek “ Bu tür etkinliklerde bir araya gelemeyen eş ve dostlar hasret gideriyor, gençlerimiz tanışıp bağlar kuruyor. Kültürümüz ön plana çıkıyor, diliyorum ki bu birlikteliğimiz, bu güzel tablo sonsuza kadar devam etsin” dedi.

         Metin yemek ve sanat stantlarında bir birinden farklı yöresel değerlerin görücüye çıktığını belirterek “ Rize tanıtım günlerinin her yıl daha güzel olduğunu gözlemekteyiz” dedi.

           Kardeşlik köprüsü

Rize Valisi Kemal Çeber “Kardeşçe buluşalım, çayla sohbet edelim” sloganıyla Rize Valiliğimiz himayesinde (RİDEF) tarafından organize edilen Rize Tanıtım Günlerine katılan resmi ve özel kuruluşların yanı sıra STK’lar tarafından hazırlanan ve Rize’nin sahip olduğu kemer köprülerin, derelerin, tarihi konakların sergilendiği stantlar ziyaretçiler tarafından beğeniyle takip edildi. Hazırlanan stantlarda tulum ve kemençe sesleri eşliğinde ziyaretçilere Rize çayı, simidi, peynir, mısır unu helvası, yeşil mavi atkıların yanı sıra çeşitli yöresel hediyeler takdim edildi. Rize’nin tarihi, doğal güzellikleri ve turistik değerlerini yansıtan doküman ve tanıtıcı materyaller dağıtıldı” dedi.

          Vizyon belirlendi

      Vali Çeber, burada yaptığı açıklamalarda 2019 yılı içerisinde Rize de yapılan kamu yatırımlarının eski para birimiyle 2 Katrilyon olduğunu belirterek; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katkısı ve himayesinde böylesine büyük yatırımların Rize’de hayata geçirilebilmesinin temelinde, Rize’de siyasetçisinden bürokratına tüm dinamiklerin büyük bir sinerji içerisinde uyumlu çalışmasıyla mümkün olmuştur. Biz idareciler için bir proje için kazmanın vurulmuş olması demek o projenin bittiği anlamına gelir ve biz yeni projelere odaklanırız. Çok şükür Rize’nin vizyonunu değiştirecek Rize-Artvin Havalimanı, Ayder ve Rize kent merkezi kentsel dönüşüm projeleri, İyidere lojistik üstü ve Rize Çay Çarşısı gibi birçok projede kazmalar vuruldu veya bütün süreçler tamamlanarak vurulma aşamasına gelindi. Biz Rize’nin bütün dinamikleri olarak bu sinerji ile Rize’mizi en iyi yerlere taşımak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

     Önceki akşam sona eren Rize Günlerinin ardından Rize’nin tüm ulusa önemli mesajlar verdiğini belirten Rize valisi Kemal Çeber” ilimizi en iyi şekilde tanıtma şansına sahip olduk” dedi.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE