• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hudut Karakoluna ziyaret

Hopa Kaymakamı Ferit Görükmez Gürcistan`a sıfır noktasındaki 1. Hudut Yolbaşı Hudut Karakolu`nu ziyaret etti.

Hudut Karakoluna ziyaret

Hayati Akbaş

HOPA-Kaymakam Ferit Görükmez, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Musa Ceylan, Köylere Hizmet Götürme Birliği İnşaat  Mühendisi Fuat Erşen köylerini ziyaret edip köylülerden sorunları hakkında bilgi aldı.

Göreve başladığı ilk günlerden itibaren köy gezilerini sürdüren Kaymakam Görükmez, Sarp, Kazimiye, Liman ve Esen kıyı  köylerini ziyaret etti ve incelemelerde bulundu. Muhtar ve köy sakinleri ile sohbet edip sorunlarını dinledi. Yapılabilecek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu, imkânlar ölçüsünde gerekli hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.

2016 yılında KÖYDES kapsamında gelen ödeneklerle yapılan işler hakkında bilgi alıp, köy halkı ile sohbet edip sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini iletti. Muhtarların 2017 yılı için taleplerini dinledi. Kaymakam Ferit Görükmez  muhtar taleplerinin ödenek dahilinde değerlendirileceği belirtti. Ayrıca Esenkıyı köyünde Hopa Köylere Hizmet Götürme Birliğinin DOKA (Doğu Kalkınma Ajansı)’  dan aldığı hibe programı kapsamında yapımına devam eden ahşap konaklama ve yöresel ürünler satış tesisi inşaatında incelemeler bulundu. Köy halkının tesisin  işletilmesi hakkında  sorularını cevaplayan Kaymakam Ferit Görükmez, köyde  yapılacak olan tesisin köyün çehresi olumlu yönde değiştireceğini,  köy turizmine olumlu katkı sağlayacağını, asgari 3 yıl boyunca köylere hizmet götürme birliğince işletilecek olan tesisin 3. yılın sonunda o günkü şartlara göre köy muhtarlığına devredilebileceğini, tesisin köy halkına ve çevreye herhangi zarar vermeyeceğini söyledi.

Yakın zaman meydana gelen toprak kayması sonucu boşaltılan karakolda gezen Ferit Görükmez  görev yapan askerlerin mağduriyetini giderilmesi hususunda  gerekli adımların en kısa sürede atılması  yönünde çalışmalara destek vereceğini belirtti.

Gürcistan'a sıfır noktasındaki 1. Hudut Yolbaşı Hudut Karakolu'nu ziyaret etti.

Kaymakam Ferit Görükmez ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Musa Ceylan,  Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesinde bulunan ve Gürcistan'a sıfır noktasındaki 1. Hudut Yolbaşı Hudut Karakolu'nu ziyaret etti.

Yakın zaman meydana gelen toprak kayması sonucu boşaltılan karakolda gezen Ferit Görükmez  görev yapan askerlerin mağduriyetini giderilmesi hususunda  gerekli adımların en kısa sürede atılması  yönünde çalışmalara destek vereceğini belirtti.

            2017 yılının sonunda yol yapım çalışmalarının tamamlanmasını planlıyoruz. Yolun tamamı beton kaplama olacak ve ulaşım rahat, konforlu bir şekilde sağlanacak."

Kaymakam Görükmez ise sınır bölgesinde bulunan karakolun önemine dikkat çekerek, yetkililere yol yapım çalışmalarında gördüğü bazı eksikliklerin giderilmesi ve bir an önce çalışmaların tamamlanması talimatını verdi.           

Gürcistan'a sınır olan askeri karakolda incelemelerde bulunan ve 444 No'lu sınır taşına giden Kaymakam Görükmez, yetkililerden sınır güvenliği konusunda bilgi aldı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE