• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hizmette kusur etmeyeceğiz

-MHP İl Başkanı İhsan Alkan Rize ”de 3 Belediyeleri bulunduğunu belirterek “ Biz Cumhur ittifakı Belediyeleri olsak ta tüm halka hizmet etmek için yarış içindeyiz, asla ittifaka söz ettirmeyiz, halka hizmet için buradayız ve hizmette kusur etmemeye çalışacağız, Tüm Belediye Başkanlarımız halkın içinde halk ile birlikte bulundukları Belediyeleri yönetecekler” dedi.

Hizmette kusur etmeyeceğiz

RİZE: Derepazarı ilçesi DES restoran da Basın mensuplarının karşısına geçen MHP li belediye Başkanları halk ile birlikte hizmetleri yürütmeye devam edeceklerini söylediler.

    Derepazarı ilçesi DES restoran da Basın mensupları karşısına geçen MHP il Başkanı İhsan Alkan, Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakki Çiftçi ve İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

    İl Başkanı İhsan Alkan 31 Mart yerel seçimlerinde 18 Belediyeden 3 ünü MHP adaylarının kazandığını belirterek “ Seçim sonrasında 23 Haziran seçimleri için İstanbul ”da kamp kurduk, tüm arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalara destek verdik. 3 aylık süremizi değerlendirmek için karşınızdayız ve başkanlarımız Cumhur ittifakı başkanlarıdır. Asla hizmette ayrım yapmayacağız ve başkanlarımız halkın içinde olacaklar. Birilerinin hataları bizleri bağlamaz, biz Cumhur ittifakı içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şahısların yaptıkları Cumhur ittifakına zarar veremez, Yakın bir tarihte liderimiz Devlet Bahçeli Rize “de bizimle birlikte olacak” dedi.

    Metin “ Kimse belediyenin üstünde değil”

Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin ise konuşmasında kimsenin belediyenin üstünde olmadığını belirterek “ Belediyeye alınan 14 kişiden 4 tanesi işi bilen kişi, diğerlerinin hiçbir vasfı yok ve bankamatik memuru, bize iş yapan lazım, su patladığında suyu tamir edecek kişi lazım. Belediyeyi yönetim hakkı bizde ve halen aynı zihniyette gitmek isteyenler var, bunlara müsaade etmem. Hizmet kapısında babamın oğlu da olsa çalışmayana asla müsaade etmem. İlçemizde Kentsel dönüşün programı çerçevesinde Erik Limanında bazı çalışmalarımız olacak. Kimseyi mağdur etmeden rıza ile çalışmaları yapacağız, Belediye olarak 3 milyon TL borcumuz var, bunun dışında Emekli sandığına 500 bin borcumuz bulunmakta” dedi.

      Çiftçi “ İsrafı önleyeceğiz”

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakki Çiftçi ise ilçede israfı önleyerek çalışmalar başlattıklarını belirterek “ 25 Milyon TL borç var, hizmet alınıp alınmadığını bilmiyoruz,  2 kiloluk kedi 2 kilo et yedi gibi göstermeler var, kedi iki kilo ise iki kilo eti nasıl yer, bunun sıkıntılarını yaşıyoruz,  hizmet alınıp alınmadığını bilmiyoruz. Kamu kaynakları büyük israf edildi. 25 milyon gibi bir borç ve bunun 6 milyon TL si ilçede esnafa olan borç, belediyemizin geliri 1 milyon 250 Bin TL ve aylık giderimiz 1 milyon 228 bin TL gerisi ile ne kadar hizmet ederiz bilinmez. Belediyemizin gayrı menkulleri var ve bunları satarak borçları ödemeye çalışacağız. Halkımızdan bir yıl süre istiyoruz. Bu süre içinde borçlarımızı düşürüp hizmet odaklı çalışacağız. Bizden önce mali ekonomi sağlanmadı, bizim de elimizde sihirli değnek yok, öncelikle malı ekonomiyi sağlayacağız. Kamuoyu bizi 9 ay daha desteklesin, Otobüs ve minibüse binerek bunu vurgulamak istedim. Meclis çoğunluğu ile kimse belediyeyi yönetemez. Alacağımız kararları engelleyemez. Yönetme şekli değişmeli, kimse bizi yönetmeye kalkmasın, bu Çayeli halkına hakaret olur. Bize Cumhur ittifakının adayı gibi baksınlar. Onlar iktidar olmaktan düştü, muhalefet olmaya alışsınlar. Millet bize 1 yıl opsiyon tanıyor bunu iyi değerlendireceğiz. Verdiğimiz her söz 5 yıllık sözdür ve sözümüzü yerine getireceğiz. Belediyemizde 126 personel çalışmakta, israfları önledik ve israf olacak şeylerden uzak duruyoruz. Halka asla yukarıdan bakmayız, halkın içinde olacağız” dedi.

    Karagöz” Yapısal değişikliklere ihtiyaç var”

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz İkizdere ilçesinin Rize’nin en büyük toprağına sahip ilçe olduğunu belirterek “ Belediyenin 2 milyon 200 bin TL borcu bulunmakta, önceki ay 88 bin TL para geldi ve personel giderimiz 98 bin TL, Artık İkizdere ”ye el değmeli, eski belediye binamızı boşalttırarak burada otel yapmak istiyoruz, çevresinde oturma yerleri ve dinlenme yerleri yapacağız. Personelimiz ile ilgili sorunumuz yok.  İlçemizi ihanet ve hırsızlık dışında birlikte büyütmek istiyoruz. İkizdere ”de hedefimizi turizm olarak belirledik. İlçemizde içme suyu sorunu var, öncelikle bunu çözeceğiz, maalesef kanalizasyonlarımız dereye akıyor ve bunun için çalışmalarımız var. İlçemiz 65 yaş üstü insanlara hitap ediyor. Bunu değiştirmek istiyoruz. Şelalelerimiz var, bunları değerlendireceğiz, ilçemizde ciddi oranda konut sıkıntısı var ve belirlediğimiz yerde ilk etapta 200 konut TOKİ tarafından yaptırmak için çalışmalarımız oldu. 3 bölge belirledik ve toplam 700 konut yapmak istiyoruz. Yine ilçemizde 1000 metrenin üzerinde çok yaylamız var ve buralarda Kekik dikimi yapmak istiyoruz, bu konuda bayağı çalışmalarımız oldu, yakın bir tarihte Kekik ekimi yapacağız. Yayla Kekiğimize ciddi anlamda talepler var. Pilot bölge olmak istiyoruz. Hatta burada kurutma, paketleme tesisleri kurmak istiyoruz” dedi.

    İl yönetimi ve İlçe Belediye Başkanları basın toplantısının ardından her ay halka bilgi vermek için Basın mensupları ile bir araya gelmek istediklerini söylediler.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE