• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hız kesmeden büyüyoruz

-RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman “Yapılan bu çalışma da göstermektedir ki, bilgi ve değer üreden üniversite sloganıyla çıkmış olduğumuz yolda çok önemli işler başardık ve farklı başarılar elde ettik. 2006 yılında kurulmuş olmamıza rağmen en çok atıf alan ve H index’i en yüksek olan ilk 6.000 akademisyen arasında 28 Öğretim Üyesi ile temsil edilmek önemli bir başarıdır” dedi.

Hız kesmeden büyüyoruz

    RTEÜ BASIN MERKEZİ

RİZE: RTEÜ Basın merkezinden yapılan duyuruda üniversitenin yeni kurulan üniversiteler arasında başarıda ilk sırada yer aldığı belirtildi.

     Açıklamada Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Alper, Google Scholar profillerine göre Türk Üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler arasında en çok atıf alan ve H index’i en yüksek olan ilk 6.000 akademisyeni açıkladı. İlk 6.000 akademisyen içerisinde en fazla akademisyenle temsil edilen 10 üniversite, akademisyen sayısına göre sırayla; Hacettepe Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi olmaktadır.

Üniversitemizden 28 öğretim üyesi, Türkiye genelinde en çok atıf alan ve H index’i en yüksek olan ilk 6.000 öğretim üyesi içerisine girme başarısı gösterdi. Bu başarı ile Üniversitemiz 2006 yılında beraber kurulmuş olduğu 15 üniversite arasında en fazla öğretim üyesi ile temsil edilen üniversite olarak birinci sırada yer almıştır” denildi.

    Açıklamada “En çok atıf alan ve H index’i en yüksek olan listede ilk 500’de iki Öğretim Üyemiz ve ilk 1.000’de de 4 Öğretim üyemiz yer almaktadır. H index’i en yüksek olan ve en çok atıf alan öğretim Üyemiz Fen Edebiyat Fakültemiz Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şengül Alpay Karaoğlu olmaktadır. Şengül Hoca, H index’i 33 olup çalışmaları 4.631 atıf almıştır” denildi.

       Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak, yapılan bu çalışma da göstermektedir ki, bilgi ve değer üreden üniversite sloganıyla çıkmış olduğumuz yolda çok önemli işler başardık ve farklı başarılar elde ettik. 2006 yılında kurulmuş olmamıza rağmen en çok atıf alan ve H index’i en yüksek olan ilk 6.000 akademisyen arasında 28 Öğretim Üyesi ile temsil edilmek önemli bir başarıdır. Bu başarı ile Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Üniversiteler arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ardından üçüncü sırada yer almaktayız. Yine 2006 yılında kurulmuş olan 15 Üniversite arasında da listede en fazla öğretim üyesi ile temsil edilen üniversite Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olmaktadır. Bütün bu başarılar bizler için ayrı bir gurur vesilesidir. Bu listeye girme başarısı gösteren başta Prof. Dr. Şengül Alpay Karaoğlu olmak üzere tüm öğretim üyelerimizi şahsım ve RTEÜ ailesi adına ayrı ayrı tebrik ediyor, daha nice başarılara diyorum.” Dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE