• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hiçbir takımı hafife almam

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal Her maçın zorluğunun ayrı olduğunu belirterek “ Hiçbir takımı hafife almak doğru değil, milli maç arası sonrasında yeniden lige döndük ve Pazar günü kendi evimizde Göztepe karşısına çıkacağız, Taraftarlarımızın desteği ile galip gelmek istiyoruz” dedi.

Hiçbir takımı hafife almam

-Milli maç arasını iyi değerlendiren Yeşil Mavililer kendi evlerinde hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyorlar. Pazar günü Çaykur Didi Stadyumunda ligde 1 puanı bulunan Göztepe’yi ağırlayacak olan atmacalar rakibi analiz ettikten sonra teknik ve taktik çalışmalarını sürdürdü. Yeşil mavililer yeni hizmete giren çim sahada ilk antrenmanlarına çıktılar.

       Arayı iyi değerlendirdik

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendirdiklerini belirterek “ Çok iyi hazırlık dönemi geçirdik, kendi tesislerimizde yaptığımız çalışmalarda rakiplerimizi analiz ederek onlara göre tedbirlerimizi aldık. Milli maç arası sadece bize değil tüm takımlara yaradı” dedi.

      3 Oyuncumuz Milli maça gitti

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal 3 oyuncusunun milli takımlarına gittiğini belirterek “ Dario Melnjak, Brain Samudio ve kalecimiz Gökhan Akkan Milli takımlara katıldı. Daha çok oyuncumuzun milli takımlarına katılmasını isterim. Milli takımlarına oyuncu veren bir kulüp olmak elbette güzel, Gökhan takımda yer almadı, ancak Milli takımla birlikte olması bile önemli” dedi.

    Yeni idman sahamız açıldı

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal bakımda olan ve uzun süredir bakımı yapılan yeni Antrenman sahasının hizmete girdiğini belirterek “ Zemin çok güzel oldu, yeni idman sahamız mükemmel bir yapıya kavuştu, Bu bizim için önemli, Kulübümüz tarafından yaptırılan antrenman sahamızda çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

    Kazanmak istiyoruz

Her maçın ayrı bir zorluğu olduğunu belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Kendi evimizde Göztepe maçını kazanmak istiyoruz. Her maçın zorluğu ve hikâyesi ayrıdır. Bu maçı kazanarak ligdeki yerimizi korumak zorundayız. Milli maç arasını çok iyi değerlendirdik. Çok iyi çalıştık ve eksik yönlerimizi değerlendirme şansını yakaladık. Her takım kendini resetledi” dedi.

     Marko ve Umar uyum sağlıyor

Takıma sonradan katılan Marko, Umar ve Sasi nin uyum sürecini çözmeye çalıştıklarını belirten Kartal “ Bu oyuncularımızın biraz daha zamana ihtiyacı var. Adaptasyon konusunda biraz daha çalışmaları gerek, hazır olan oyuncumuzu elbette sahaya süreceğiz. Şu an uyum sorununu çözmeye çalışıyoruz, önümüzdeki haftalarda bu oyuncularımız çok daha iyi olacaklar” dedi.

      En genç takım biziz

Ligde yaş ortalamalarının 24.6 olduğunu belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Genç oyuncuları tercih ettik, geleceği hazırlamak istedik. İskelet kadro üzerinde yeni oyuncular katarak takımı gençleştirmek istedik.  Her sezon sonunda yeni transferler yerine takım içinde genç yetenekleri yerleştirerek onları hazırlamak istedik. 5 ay sonra ne durumdayız bunu görerek ona göre hareket etmek istiyoruz” dedi.

     Takım içinde rekabet olmalı

Takımda orta alanda ve her alanda rekabet sağlamak istediklerini belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ İsmail Dıomande nin hazır olduğunu ancak orta alanda Attamah ve Vetrih in performansının daha iyi olduğunu belirterek “ Bu oyuncularımızı zaman içinde değerlendireceğiz, her oyuncum benim için değerli, daha iyi olan ve daha hazır olanı tercih ediyoruz. İsmail Diomande elbette hazır, zaman içinde o da yerini alacak” dedi.

    28 Kişilik kadrom var

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal 28 kişilik bir kadroya sahip olduğunu belirterek “ Takım içinde rekabeti sağlamak zorundayım. Benim her oyuncum çok önemli, idmanlarda daha hazır olarak gördüğüm oyuncularıma şans veriyorum. Her oyuncum çok iyi çalışıyor, keşke 28 oyuncumu birden sahaya sürebilsem. Maalesef sahaya 11 kişi çıkacak” dedi.

    El Kabir i dondurduk

Takımda 15 yabancı oyuncu bulunduğunu belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ El Kabir in sakatlanması ile birlikte 14 yabancı hakkımızı kullanabilmek için El Kabir in sözleşmesini dondurmak zorunda kaldık. Onun yerine Marko yu dâhil etmek zorundaydık. Şu an kadromuzda 14 yabancı oyuncu gözüküyor. Ligin ikinci yarısında bir yabancı oyuncumuzu vermek zorundayız” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE