• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Her maç bizim için önemli

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk Malatya maçını kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Her maç bizim için önemli

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk performanslarını daha da artırmaları gerektiğini belirterek “ Bazı maçlarda performans olarak düşüyoruz, performansımızı yüksek tutmamız gerek, iyi yoldayız ve yolumuza devam edebilmemiz için çok daha çalışmamız gerekiyor. Cuma akşamı oynayacağımız Malatya maçını kazanarak üst sıralara doğru çıkmak zorundayız. İlk 7 takımın dışında tüm takımlar tehlike çemberi içindedir” dedi.

-Teknik Direktör Okan Buruk Milli takım için isminin geçmesinin önemli olduğunu belirterek “ Her teknik adamın hayalı Milli takımın başında olmaktır, Bir Türk olarak elbette ismimin geçmesi benim için önemli, Milli takım farklı bir yer “ dedi.

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği haftalık basın toplantısında süreci değerlendirerek “ Önemli bir maça çıkacağız, Zorlu bir maç olacak, Malatyaspor da bazı sakat ve cezalı oyuncular olmasına rağmen sahaya 11 kişi çıkacaklar. Geriye dönük baktığımızda bizim de düşünmediğimiz 5 haftalık periyotta başarılı bir takımız, 4 galibiyet bir beraberliğimiz var. Halen küme düşme hattı içindeyiz ve yukarıya doğru çıkmamız gerek” dedi.

        Performansı yukarı çekmeliyiz

-Teknik Direktör Okan Buruk Antalya maçında zaman zaman rakibe üstünlük verdiklerini belirterek “ İster istemez golden sonra takım geriye çekiliyor, biz bunu kırmamız gerek ve performansımızı artırmamız gerek. Kasımpaşa maçına eski kadro ile çıktık ve galibiyet ile başladık, sonra ki süreçte yeni transferlerimize yer verdik. İyi bir çıkış yakaladık ve çıkışımızı sürdürmek, konsantremizi artırmak zorundayız” dedi.

      Gol atamıyorduk

Ligin ilk yarısında gol atamadıklarını belirten Buruk “ Savunmamız zaman zaman hatalar yaparak çabuk gol yiyorduk, savunma hattında 4 ü değiştirerek iyi bir savunma ekibi kurduk, son haftalarda rakiplerimizin gol yollarını kapattık. İyi pozisyonlar üretip gol atabiliyoruz. Savunma bloğunun değişmesi ile rakiplere pozisyon vermiyoruz” dedi.

     Takım bütünlük içinde

-Takımda yedekte bekleyen oyuncuların da sahada olan oyunculara destek verdiğini belirten Buruk “ Biz bütün bir ekibiz, oynayanda oynamayanda bütünlük içinde, her oyuncumuz sahada imiş gibi, takıma destek vermekte. Tüm oyuncularımızı hazır tutuyoruz. Hafta içi yaptığımız idmanda bütün oyuncularımın hazır olduğunu gördüm. Maç içinde ufak tefek hatalar olabiliyor, ne kadar az hata yaparsak o kadar daha iyi olacağız” dedi.

      Brabec gitti

-Teknik Direktör Okan Buruk ligin ilk yarısında takımda stoper olarak görev yapan Brabec in takımdan ayrıldığını belirterek “ İyi bir savunma hattımız var. Yedekte bekleyen oyuncularımız var, Brabec ile konuştuk ve takımda yer bulamayacağını bildiği için kendisi takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Bizde olumlu karşıladık ve takımdan ayrılan oyuncularımızın maddi olarak kulübe katkıları oldu” dedi.

      Zorlu maçlara çıkacağız

-Teknik Direktör Okan Buruk ligin bitimine 12 hafta daha kaldığını belirterek “ Zorlu maçlara çıkacağız, oyun kalitemizi daha yukarı çekmemiz gerek. Kendi sahamızda çok daha iyi mücadele etmemiz gerek, taraftarımız önünde performansımızı yükseltmeliyiz. Lige baktığımızda başarılı 4 takım arasındayız ve başarımızı daha yukarıya taşımak zorundayız. Ligde 7 takım dışında diğer takımların küme düşme hattında olduğunu söyleyebilirim” dedi.

         Baraj çıkabilir

Çaykur Rizespor teknik direktörü Okan Buruk alt sıralardaki takımların kazanmaya başladığını belirterek “ Ligde kalma barajı yukarı çıkabilir, düşündüğümüzün üstünde olabilir, bizim şu an tehlikemiz halen devam etmekte ve aynı başarıyı hem içeride hem de dışarıda sürdürmemiz gerek. Ligde 12 maç var performansını yukarıya çeken takımlar ligde kalacak” dedi.

     Sakatlarımız var

-Takımda Petrucci nin sakatlığının devam ettiğini belirten Buruk “ Hafif sakatlarımız var, bunların bazılarının emarları çekilecek ve durumları belli olacak. Bazı oyuncularımızı idmana çıkartacağız ve Malatya maçına kadar hazır olmaları için çalışacağız. Malatya maçı bizim için çok önemli ve taraftarımız önünde bu maçı kazanarak ligde ki çıkışımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

      İyi bir çıkış yakaladık

Teknik Direktör Okan Buruk daha üst sıralara çıkmak için mücadele ettiklerini belirterek “ İyi bir çizgi yakaladık ve hedefimiz üst sıralara çıkmak. Teknik heyet olarak takımı daha üst sıralara çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İyi bir ekibiz ve ekip olarak ligde ki serimizi sürdürmek zorundayız. Malatya maçında taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var, bu maçta tüm taraftarlarımızı yanımıza görmek istiyorum” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE