• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hep birlikte yürüyeceğiz

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal taraftarlardan 5-6 haftalık bir süre istedi

Hep birlikte yürüyeceğiz

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal yapılan transferlerin hepsinden memnun olduğunu belirterek “ Yeni bir takım kurduk, bu takımın biraz zamana ihtiyacı var, taraftarlarımızın bize biraz süre vermelerini bekliyorum.  Yaptığımız transferlerin yüzde 70 i takıma uyum sağlarsa başarılı olduk demektir” dedi.

-Çaykur Ziraat Çay bahçesi Çayla da Gazeteciler ile sabah kahvaltısında bir araya gelen Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal yeni sezona sadece bir hafta kaldığını belirterek “ Ligi bekliyoruz ve halen eksiklerimiz var, takıma 3-4 oyuncu daha almak istiyoruz. Görüşmede olduğumuz bazı oyuncular var, bunlardan takıma oyuncu katabilirsek eksiklerimizi tamamlamış oluruz” dedi.

     İyi kamp dönemi geçirdik

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal 1 ve 2 etap kamp çalışmalarının kendileri için oldukça verimli geçtiğini belirterek “ Bolu da iyi bir ortam bulduk, oyuncularım ile iyi kaynaştık. Haftaya lig başlıyor ve halen eksiklerimiz var, oyuncu almak o kadar kolay değil. Bu takıma 12 oyuncu geldi ve 12 oyuncu gitti, şu an sağlam bir iskelet oluşturduk” dedi.

    Uzun vadeli oyuncular aldık

-Takıma birkaç oyuncu dışında tüm oyuncuların uzun vadeli alındığını belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Sağlam bir iskelet oluşturmak istedik ve bunu başardık, aldığımız oyuncuların transfer bedelleri oldukça düşük, ileride bunu sizlerle paylaşacağım, şu an transferlerimiz devam ediyor. Bu takım bundan iyisini yapamazdı. Mali yapıyı asla sarsmadık, iyi transferler yaptık ve bu oyuncuların yüzde 70 i başarılı olursa bizim için büyük bir başarı olmuş olur” dedi.

    Her kuruşun hesabını yaptık

-Teknik Direktör İsmail Kartal Rizespor un her kuruşunun hesabını yaptıklarını belirterek “ Verilen bütçenin oldukça altında transferlerimizi gerçekleştirdik. Herkes en iyisini almanın derdinde, Ağır bir transfer dönemi geçirdik ve bu transferlerin hepsi bizim için önemliydi. Başarılı olmak istiyor isek, taraftar ve camia ile birlikte hareket etmemiz gerek, öncelikle uyum sorununu çözmemiz gerek, oyuncuların birbirine alışması lazım, belli bir eşiği geçmeliyiz, taraftarlar sabırlı olmalı” dedi.

    Mücadele gücümüz yüksek olacak

-Takımın mücadele gücünün yüksek olacağını belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Zamanı geldiğinde savunma, zamanı geldiğinde hücum oyunu oynayacağız, Şu an rakiplerimizi analiz ediyoruz, Rakibe göre futbol oynayacağız, yaptığımız hazırlık maçlarında 3 duran toptan gol yedik, bu bizim eksiğimiz ve bu eksiklerimizi tamamlamak zorundayız” dedi.

    5-6 Hafta sabır istiyorum

-Teknik Direktör İsmail Kartal yeni bir ekip oluşturduklarını belirterek “ Takımın uyum sorunu var, oyuncuların birbirine alışması gerek, takımda halen eksiklerimiz var, stoper mevkiinde bir, kanat oyuncusu ve 2 forvet oyuncusuna ihtiyacım var. Bu takımın ligde başarılı olabilmesi için öncelikle uyum sorununu çözmemiz gerek,  bu nedenle 5-6 haftaya ihtiyacım var” dedi.

        Boldrin burayı çok istedi

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal Boldrin in takım ile birlikte çalışmalara başladığını belirterek “ Bu oyuncu burayı çok istedi, taraftarları çok seviyor ve önceki sezon takımda çok iyi işler yaptı. Rize’yi ve taraftarı seven bir oyuncu, kendisi fedakârlık yaparak bize geldi. Takım içinde uyumlu bir futbolcu, bizde başarılı olacağını inanıyorum. Bunun dışında Başakşehir den Mevlut ve Atamah ile ilgili kulüple görüşmelerimiz sürüyor” dedi,

    Kiralık verdiğimiz oyuncular var

Futbolcuların gelişimi için takımda düşünmediği bazı oyuncuları Kiralık olarak vereceklerini belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Sinan Yazıcı yi Nevşehirspor a verdik, bunun yanında Mustafa Saymak, Ali Faez, Çinar ve Mahsun bu oyuncuları kiralık vereceğiz, kendileri ile görüştüm ve bu oyuncuların gelişimi için kiralık gitmelerinde fayda var” dedi.

     Başarılı transferler yaptık

Takıma 14 oyuncu kattıklarını belirten Teknik Direktör İsmail Kartal bu oyuncuların bazılarının geleceğe yatırım olduğunu belirterek “ Yüzde 70-80 dolayında başarılı transferler yaptık. Önemli olan şimdi takımın uyum süreci, bazen kafamda ilk 11 i kuruyorum, bazen değiştirerek daha olumlumu diye düşündüğüm oluyor. Takım için en iyisini yapmaya çalışıyorum. Elbette eksiklerimizin tamamlanması ile daha sağlıklı kararlar verebileceğiz” dedi.

    Kurtuluş alt yapı

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal Türk futbolu ve Rizespor un tek kurtuluşunun alt yapıdan geçtiğini belirterek “ Alt yapıyı önemsiyorum. 150 kişilik tesis yapılıyor ve Mart ayında hizmete girecek, Rizespor a 2-3 tane daha futbol sahası gerekiyor. Yakın mesafelerde olabilir. Deneyimli hocalara ihtiyacımız var. Ayrıca alt yapıda mücadele eden oyuncularımıza bazı ekonomik iyileştirmeler yaptık” dedi.

     İnanılmaz başarı vardı

Önceki sezon ligin ilk yarısını 12 puan ile tamamladıktan sonra yapılan transferler ile uyum yakalandığını belirten Teknik Direktör İsmail Kartal” İnanılmaz bir başarı yakalandı, 29 puan toplayan bir takım ve bu takım bazı hatalarla Avrupa kupalarına katılamadı. Bu başarıyı kimse küçümseyemez, önemli olan transferlerin uyum sağlaması ve taraftar desteği” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE