• 19 Mart 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hemşin`de Sendika Üyesi belediye makamında darp edildi

Rize`nin Hemşin İlçesinde Belediye İş Sendikası Rize Şubesi İşyeri Temsilcisi Rıfat Yazıcı, belediyenin Muhasebe Müdürü tarafından darp edildi.

Hemşin`de Sendika Üyesi belediye makamında darp edildi

Toplu Sözleşme için Belediye Başkanının makamına çağrılan Belediye İş Sendikası Temsilcisinin, Muhasebe Müdürü tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.

Belediye-İş Sendikası tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; "Sendikamızın örgütlü olduğu Rize'nin Hemşin ilçesinde toplu sözleşme görüşmesi yapmak için çalıştığı yerden Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar tarafından makamına çağrılan sendikamız İşyeri Temsilcisi Rıfat Yazıcı, toplu sözleşmeden kaynaklı taleplerden dolayı, Muhasebe Müdür Vekili Murat Güzey’in önce sözlü, ardından fiili saldırısı sonucu darp edilerek yaralanmıştır" denildi.

Sendika temsilcisi Rıfat Yazıcı'nın saldırı sonucu burnunun kırıldığı ve 10 günlük rapor alarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunun ifade edildği açıklamada, "Bu yaşananlar insani olarak ahlaksızlık, hukuki olarak da suçtur. Makam sahibi oturduğu koltuğun sorumluluğunu bilmelidir. Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, o makamda Hemşinliler’i temsil etmektedir. Makamı mevkii ne olursa olsun hiç kimsenin Hemşinliler’in adını, böyle seviyesiz, mafyavari ve hukuk dışı hareketlerle lekelemeye hakkı ve yetkisi de yoktur."denildi.

Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar'ın saldırıyı gerçekleştiren Muhasebe Müdür Vekili Murat Güzey hakkında gerekli soruşturmayı açması ve makamında yaşanan saldırı nedeniyle temsilci Rıfat Yazıcı'dan özür dilemesi gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, "Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar; bu açıklamanın yapıldığı ana kadar ne soruşturma açtırmış ne de temsilcimizden özür dilemiştir. Bu tavırsızlığının muhasebe müdür vekili Murat Güzey’in yaptığı seviyesizliği, eşkıyalığı onaylamak anlamına geldiğini bilmelidir.

Murat Güzey'in yaptığı, Türk Ceza Kanunu’na göre iki ayrı suça girmektedir. Birinci suçu; kişiyi hayati tehlike getirecek boyutta yaralamaktır. İkinci suçu ise; Türk Ceza Kanunu’nun 118. Maddesine aykırı davranmaktır. Çünkü ilgili madde Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilmesini gerektirmektedir." denildi.

Belediye-İş Sendikası'nın, temsilcilerinin ve üyelerinin hak ve menfaatlerini korkmadan ve çekinmeden korumaya kararlı olduğunun vurgulandığı açıklama şöyle tamamlandı; "Belediye-İş; insan müsveddelerinin üyelerimize ve temsilcilerimize yönelik sözlü ve fiili saldırılarına karşı pabuç bırakmayacak, bu eşkıya hak ettiği cezayı alıncaya kadar konunun takipçisi olacaktır."

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE