• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hedefimiz ligde kalmak

Teknik Direktör İsmail Kartal Başakşehir maçını kazanarak çıkış yakalamak istediklerini belirterek " 7 maçımızı inceleyin, bu maçlarda haklarımız yenildi, Rize olarak haklarımızı birlikte savunmalıyız" dedi.

Hedefimiz ligde kalmak

Gazeşihir karşısında arzu edilen oyunu sergileyemediklerini belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Oyun planımıza uyulmadı, ilk yarıda 2-3 net pozisyonumuz var, bunlardan birini gole çevirmiş olsaydık, skor farklı olurdu. İkinci yarının başlarında yediğimiz golden sonra Kırmızı kartla bir oyuncumuz atıldı, ardından ikinci penaltı ve bence bunun penaltılarla uzaktan yakından ilgisi yoktu, bu kararlar takımı oldukça etkiledi.  Ceza alanı içinde yere düşen oyuncumuzun eline çarpan top, penaltı olarak verildi, bu tip pozisyonları biz yapsak kimse penaltı vermez, nitekim 10 kişi olmamıza rağmen pozisyonlar bulduk anacak olmadı, bu maçta arzu ettiğimiz oyunu sahaya koyamadık” dedi.

         7 Maçımızda kararları inceleyin

-Ligde oynadıkları 21 karşılaşmanın 7 sinde aleyhlerine kararlar verildiğini belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ 7 Maçın videolarını inceleyin, Fener maçı ve Beşiktaş maçı dahil, bu maçlarda aleyhimize verilen kararlarla nasıl haklarımız yenildiğini göreceksiniz. Süper ligde hatalı kararlara maruz kalan bir teknik adam olarak kendimi görüyorum. Bu kararlara şehir olarak hepimizin karşı çıkması gerek, taraftar, yönetim, teknik heyet ve Basın olarak aleyhimize verilen kararlara birlikte sesimizi yükseltmemiz gerek” dedi.

          İyi sonuçlar almak istiyoruz

-Teknik Direktör İsmail Kartal Başakşehir hazırlıklarının devam ettiğini belirterek “ Zor bir rakip, Avrupa da bizi tek temsil eden bir takıma karşı mücadele edeceğiz, Maçın zorluğunu biliyoruz, her ne kadar yorgun olacaksa da geniş bir kadroya sahip bir takım, bu maç bizim için önemli, Başakşehir de şampiyonluğun en büyük adaylarından biri. Kendi taraftarımız önünde oynayacağımız bir maç ve taraftar desteğini arkamızda almak istiyoruz. Önümüzde zor maçlar var, bunların bilincindeyiz,  Başakşehir maçında kenetlenmemiz gerek” dedi.

        Kulüpleri taraftarlar yönetmiyor

-Sosyal medyada istifanız bekleniyor sorusuna ise “ Sosyal medyayı takip eden biri değilim, Sosyal medyada istifam isteniyor olabilir, kulüp yönetiminden bana öyle bir teklif gelmedi, Hatta süreci bir yıl daha uzatma teklifi geldi, Takım her zaman galibiyet alacak diye bir şey yok, bir iki maç yenildik diye istifamız istenmemeli, Kazandığımız zamanda olur, Kaybedeceğimiz zaman da olur, Süper ligde 3 maçımızı kötü oynadık, bunun dışında tüm maçlarımızda favori takım bizdik, haklarımız yenildiği dönemler oldu, Taraftarlarımız haklarımız yenildiği maçlarda ver yansın etsinler, biz iyi niyetle maçlara çıkıyoruz ve futbolcularım elinden gelen gayreti gösteriyor. İyi mücadelenin karşılığında hakem hataları ile kaybediyoruz, asıl değerlendirilmesi gereken bunlar” dedi.

         Hazır olanları oynatıyoruz

-Teknik Direktör İsmail Kartal hafta boyu yapılan çalışmalarda takımda hazır olanlara yer verdiklerini belirterek “ İkinci yarı ile birlikte takıma takviye olarak aldığımız oyuncular var, bunlardan henüz hazır olmayanlar var, bu oyuncular takım ile birlikte çalışmalı ve sert olan ligimize ayak uydurmalı,Tunay Torun henüz hazır değildi ve idman eksikleri vardı, Gazişehir maçında yedek olarak takıma aldık, takımın durumuna bakıp, rakibe göre oyuncu profilimizi değerlendirerek oyuncu sahaya sürüyoruz” dedi.

         Hedef ligde kalmak

Kendisinin asla zirvede oynayacağız beyanatı olmadığını belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Ben öyle bir şey demedim, bu sezon için demedim, takıma yeni aldığımız oyuncular ve genç oyuncular var, bunların öncelikle takıma iyi uyum sağlaması gerek, bu sezon hedefimiz öncelikle ligde kalmak, gelecek yıllar bu takım zirvede oynayabilir, şu an 24 puanımız var ve bir maç eksiğimiz var, önümüzde oynayacağımız çok daha maç var, şu an kötü durumda olduğumuzu kimse söyleyemez, alacağımız bir iki maç ile sıralamada yerimiz hemen değişecektir. Şimdi bizim ilk önceliğimiz kendi sahamızda oynayacağımız Başakşehir maçı var, buna odaklandık ve bu maçı kazanmak için çalışıyoruz” dedi.

        Birlik olmalıyız

Takımın kent ile taraftar ve camia ile el ele verdiğini belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Bizim şimdi konuşmamız gereken, birlikteliktir, bu camiayı daha güçlü hale getirmek, haklarımızı birlikte savunmak, yanlışlara birlikte karşı çıkmak olmalı, bir iki maç kaybettik diye, istifa sesleri yükselmemeli, yönetim istediği taktirde ben gitmeye hazırım, ama bunlar yerine takıma nasıl katkı yaparız bunun düşüncesi içinde olmalıyız. İstifa etmek kolay, istifa ile takım başarı sağlayacaksa onu da yerine getiririz. Önemli olan bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek ise el ele vermemiz gerek” dedi.

     Rotasyon olabilir

-Takımda Mendes ve Talbi nin cezalı olması nedeniyle yer alamayacaklarını belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Bu oyuncularımızın yerinde oynayacak oyuncular var, bunlardan birini burada oynatacağız, takım içinde elbette bazı değişiklikler olacaktır, hangi oyuncumuz hazır ise onlara yer vereceğiz,Pazartesi günü oynayacağımız maçı kazanmak istiyoruz, Başakşehir maçının zor geçeceğini biliyoruz, ancak kendi sahamızda oynayacağımız bu karşılaşmadan galibiyet ile sahadan ayrılmamızg erek, tüm hazırlıklarımızı bu yönde yapıyoruz, Rakibi iyi analiz edip ona göre tedbirlerimizi alacağız” dedi.

         

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE