• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hedef ligde kalmak olmamalı

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal gelecek sezon hedeflerinin sadece ligde kalmak olmayacağını belirterek “ Geleceğin programını yapacağız, şu an hedefimiz ligi iyi yerde bitirmek, kiralık olan ve takıma yararlı olan oyuncularımız ile görüşmelerimiz olacak. Şu an taraftarlarımızın bize ve takıma karşı olan tutumu beni çok duygulandırmakta” dedi.

Hedef ligde kalmak olmamalı

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Mehmet Cengiz Tesislerinde gazeteciler ile maç öncesinde bir araya geldi. Kartal ligin ilk yarısının sıkıntılı bir süreç olduğunu belirterek” Bunu bizde anlamadık, aldığımız oyuncular takıma entegre olamadı, uyum sağlayamadı ve ligin ilk yarısında başarısız sonuçlar aldık, tabii bu hocadan da kaynaklanmış olabilir” dedi.

       İyiye doğru gidiyoruz

-Ligin ikinci yarısında yapılan transferlerin hepsinin takıma katkısı olduğunu belirten Kartal “ Özenle seçtiğimiz oyuncular oldu, tabii burada sportif direktörümüz Yılmaz Bal in büyük katkısı oldu. Başarıyı yakalayacağımızı biliyordum. İyi sonuçlar aldık, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve bir mağlubiyet aldık. Önümüzde çok maçımız var ve bu takım alttan hızla uzaklaşmak zorunda, lige baktığımızda her takımın her takımı yenebileceğini gördük. Bizim takım olarak başarıyı yeniden yakalamamız gerek” dedi.

     Herkese görev düşüyor

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal yönetim olarak tüm gayretlerini gösterdiklerini belirterek “ İnanılmaz taraftarlarımızın desteğini görüyorum. Bu taraftar kitlesi son yılların en iyi taraftar kitlesi. Kimse bana kötü eleştirilerde bulunmuyor. Bu da beni duygulandırmakta ve taraftarlarımızın bize inancı beni mutlu ediyor. Yönetim olarak biz her zaman görevimizin başındayız, burada tüm Rizelilere görevler düşmekte” dedi.

      Okan hoca ile sorun yok

Başkan Kartal” Hocamız ile hiçbir sorunumuz yok, çok iyi anlaşıyoruz, ayrıca futbolcularım ile de aynı diyalogdayım ve maçtan sonra soyunma odasında birbirimize sarılıyoruz. Duygusal biriyim ve bazen gözyaşlarımı tutamıyorum. Hocamız ile elbette çalışmak isteriz, ancak kendisinin isteğine bağlı, daha iyi yerlerden teklif alabilir, şu an konuşmak erken” dedi.

   Borçlar azaldı

Süper ligde en az borcu olan takımlardan biri olduklarını belirten Kartal “ Kulüpten Metin başkanımız ve benim alacağım gözüküyor, kulübü bıraksam alacağımı silerim, Metin Başkanımız ile diyaloğumuz iyi ve kendisi bu kulübe diğer başkanlarımız gibi hizmet etmiştir, kendisi ile görüşmelerimiz oluyor. Fenerbahçe maçında bizim yanımızda yer aldı” dedi.

     Uzun vadeli sözleşme doğru değil

-Kulüpler birliğinin ve federasyonun aslında kulüplerle ilgili bir yasa çıkartması gerektiğini belirten Kartal “ Sözleşmelerde her zaman kulüpler haksız, biz bunun değişmesini istiyoruz. Aldığınız oyuncu sakat çıkabiliyor veya oynayamıyor. Tesislerde yatarak paralarını alıyorlar¸ her zaman kulüpler haksız gösteriliyor ve bu paraları ödüyorlar. Bunun düzeltilmesi gerek, önümüzde ki günlerde eski oyuncumuz Kweuke ye 2.100 bin ödeme yapacağız” dedi.

     Eleştirilecek çok şey var

Başkan Hasan Kartal Türk futbolunda eleştirilecek çok şeyin olduğunu ancak bunu kendisi gibi taze bir başkanın yapmaması gerektiğini belirterek “ Bizden eski başkanlar var, Türk futbolunun gelişmesi için her kulüp elini taşın altına koyması gerek. Türk futbolu iyiye gitmiyor. Borçlar ne olacak, Kulüp başkanları her toplantıda borçların yapılandırılmasını istemekte, futbolun anayasası olmalı” dedi.

     Neden zirvede olmayalım

Rizespor un küme düşme endişesi olmaması gerektiğini belirten Kartal “ Şimdiden kolları sıvayacağız, Süper ligde yer alacaksak neden zirvede yer almayalım, bunun örnekleri var, Bursaspor ve şimdi ise Başakşehir, bizde buralarda yer almalıyız, gelecek yılın programını şimdiden yapacağız ve artık ligde kalma yerine zirvede oynama hesaplarını yapmalıyız, Rizespor olarak bizim kurtuluşumuz alt yapı olacak” dedi.

      İyi yöneticiyim

Futbol bilgisinin fazla olmadığını belirten Kartal “ Ben iyi bir yöneticiyim, takım olarak içeride oynadığımız maçlarda tedirgin oluyorum., dışarıda ise öyle bir tedirginliğim olmuyor. Taraftarlarla entegre bir yapım var. Önümüzde ki maçları kazanarak ligin üst sıralarına çıkmak istiyoruz. İyi konsantre olursak ilk 6 sıralamasında neden olmayalım” dedi.

       Trabzon dan bedava oyuncu almam

-Çaykur Rizespor kulüp başkanı Hasan Kartal “ Trabzonspor ile hiçbir sorunu olmadığını belirterek “ Trabzonspor büyük bir kulüp, onların her iki şehri yumuşatma adına adımlar atması gerek, Trabzonspor bize bedava oyuncu verse almam, ancak satılık oyuncusu olur ve bizim işimize yararsa parasını verip alırız” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE