• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Hamsi olunca farklı oluyor

-Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Hamsi Şenliği’ yoğun yağmur altında olmasına rağmen 1,5 ton hamsi tüketildi.

Hamsi olunca farklı oluyor

-Rize Valisi Kemal Çeber “ Hamsi demek; pratiklik demek, zekâ demek, espri demek, cesaretin arttığı demek. Bbende 3 haftadır buradayım ve beni hangi balığa benzetseler diye sorsam yine hamsi olur” derken, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise “ Yağmur demek hamsi demektir. Yağmurlu havaya rağmen katılım bizi memnun etti. Keşke daha fazla bu tür etkinlik yapabilseydik” dedi.

Esin BAYRAK

RİZE: Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Hamsi Festivali’ yoğun yağmur altında sahil parkında Rizeli sanatçı Cimili İbo’nun katılımı ile gerçekleşti.

    Rize Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen hamsi festivali yoğun yağmur altında Sahil Kültür Park yanında yapıldı. Büyük şemsiye altında yapılan etkinliğe Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ile bazı STK temsilcileri ile sanatçı Cimili İbo katıldı.

    Program kurulan hamsi ızgaralarının sabah saatlerinde yakılması ve 1,5 ton hamsinin kesilmesinden sonra başladı. Yakılan mangalların ardından festivale katılanlara hitap eden Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap “ 1,5 ton hamsi kesildi ve bu yıl 4’üncüsünü yaptığımız festival Rize’mizin vaz geçilmezi olan yağmur altında gerçekleşiyor. Her yıl belediyemizin sanatçısı Ahmet Çakar ile gerçekleştirdiğimiz festivalimizi sanatçımızı trafik kazasında kaybetmemizden dolayı bu yıl onu rahmetle anarak gerçekleştiriyoruz. Keşke göreve başladığım 4,5 yıl içinde çeşitli etkinlikler yapabilseydik. Ülkemizin durumu nedeniyle bazı etkinlikleri yapamadık” dedi.

İller simgelerine sahip çıkmalı

Rize Valisi Kemal Çeber ise konuşmasında “ 3 hafta önce göreve başladım.  Hamsi şenliği ile karşılaştım. Şehirlerin kendi simgelerine sahip çıkması gerek. Her ilin çeşitli simgeleri vardır. Rize’nin de simgesi çay ve hamsidir.  Hamsi demek, pratiklik demek, zeka demek, hazır cevaplalar demek, espri demek” dedi.

     Çeber konuşmasında “ Kendimi balık cinsinden birine benzetmeye çalışsam her halde yapı olarak hamsiye benzerdim” dedi.

     Konuşmaların ardından festival programı içinde yer alan ikrama geçildi. Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkanı Kasap, kaynamış yağda hamsi kızartması yaptıktan sonra mangalda pişirilen hamsilerden halka ikramda bulundular.

    Uzun kuyrukların oluştuğu hamsi ikramının ardından yağmur nedeniyle iptal edildi. Hamsili ekmek yarışmasına 10 kişi katıldı ve yarışmayı Tıp Fakültesi öğrencisi Kastamonulu Fatih Gürleyen kazandı. Öğrenciye çeyrek altın hediye edildi.

     Kadın sanat evini gezen Rize Valisi Kemal Çeber’e  foretiko ve yöresel sepet ve iskemle yapımı hakkında Rize Belediye Başkanı bilgiler verdi. Yöresel ürünlerin ve hamsi ikramının ardından folklor gösterileri yapıldı.

Cimili sahne aldı

Festival kapsamı içinde yer alan konserde Cimil İbo sahne aldı. Anlattığı fıkralar ile vatandaşları neşelendiren Rizeli sanatçı okuduğu yöresel türküler ile beğeni kazandı.

     

      

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE