• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

HAKKIMIZI İSTİYORUZ

İl Trafik Komisyonu tarafından plakaları iptal edilen hak sahipleri Tek BAYRAK Gazetesine gelerek haklarının verilmesini istedi.

HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Ticari M ve T plakası sahipleri uzun süredir hak peşinde olduklarını belirterek “ Biz hakkımızı istiyoruz, Bizim dışımızda Kalkandere de 6, İyidere de 6 ve Gündoğdu da ise 2 plaka verildi, 35 hak sahibinden sadece 5’ i plaka sahibi oldu, biz hak sahibi olduğumuz plakalarımızı istiyoruz.  İlçelerde para ile satılan plakalar var” dediler.

Gazetemizi ziyaret eden hak sahipleri Kerim Akbulut ve hak sahipleri “ Tüm yolları denedik, bizim plakalarımız verilene kadar mücadelemiz sürecek, hak etmeyen bazı kişilere plakalar verildi. Biz hak sahibi olmamıza rağmen birçok engel bize çıkartılmakta, her sıkışan başkasına topu atmakta.  Biz hak istiyoruz, hukuksuz bir şey istemiyoruz” dediler.

RİZE( ÖZEL HABER): T ve M plakaları iptal edilen araç sahipleri uzun süredir hak aradıklarını ve çaldıkların kapının yüzlerine kapandığını savundu.

    Tek Bayrak Gazetesine gelerek haklarının peşinde olduklarını belirten T ve M plaka sahipleri her kapıyı çaldıklarını belirttiler.

Eski Şoförler Odası Başkanı Selahattin Yılmaz ile birlikte Tek BAYRAK Gazetesine gelen hak sahipleri “ Yıllardır mücadele veriyoruz. Rize de 35 plaka iptal edilmişti, bunlardan 5 i plakasını aldı. Bunların dışında yeni plaka tahsis edildi. Kalkandere ilçesine 6 yeni plaka verildi. Yine İyidere ilçesine 6 ve Gündoğdu ya 2 plaka verildi. Hak sahipleri dururken yeni plakalar yüksek fiyatlarla satıldı” dediler.

    Mahkemeye verdik

Haklarını aramak için mahkemeye başvurduklarını belirten hak sahipleri “ Mahkeme kararsız kalarak bizi il trafik komisyonuna gönderdi. Türkiye de 13 ilin plakası bakanlar kurulu kararı ile diğer iller ise il Trafik komisyonu kararı ile verilmekte. Mahkeme de bizi il trafik komisyonuna gönderdi. Trafik komisyonu başkanı ise Vali olmakta” denildi.

       Vali tamam dedi

Rize Valisi Erdoğan Bektaş” a çıktıklarını belirten Mikail Atmaca “  Vali ile görüştük, kendisine dilekçeyi verdik. Dilekçeyi okuduktan sonra haklisiniz bize 26 Plaka dışında bir dahi artırım olamaz diyerek bizi Emniyet Müdürlüğüne gönderdi. Emniyet Müdürlüğünde Trafik şubesi ile görüştük ve oradan da aynı olumlu tepkiyi aldık. Ne olduysa ondan sonra oldu ve yine plakalarımız verilmedi. Siyasiler ile görüştük. Siyasiler haklı olduğumuzu belirtti ancak yine tıkandık” dediler.

      Plakalar verildi

12.10.2011 tarihinde 2011/03 sayılı trafik komisyonu kararı ile 6 aylık süreden dolayı iptal olan Rize – Trabzon hattında faaliyet gösteren Bayram Kavalcı, Rize – Muradiye hattında faaliyet gösteren Efrail Delihasan, Rize – Çaycılar hattında faaliyet gösteren Osman Yılmaz, Rize- Trabzon hattında Coşun Baltacı, Rize – Kurtuluş hattında Yılmaz Yıldırım’ a plakaları geri verilmişti.

      Böyle bir uygulama yok

Başka illerde Plakalarda süre olmadığını belirten Kerim Akbulut ve hak sahipleri “ Plaka dondurulur, iptal edilmez, araç sahibi araç aldıktan sonra yeniden plakasına kavuşur. Burada ise plakalarımız iptal edildi. Bizim plakalarımızı iptal eden İl Trafik Komisyonu neden yeni plakalar verdi veya plakaları iptal edilen bazı arkadaşlarımıza neden plakalarını verdi. Kimse almadıysa bizde hak istemiyoruz. Biz kimse ile mahkemelik olmak istemiyoruz. Kimseye tazminat davası açmayacağız, biz sadece hakkımızı istiyoruz” dediler.

       

     

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE