• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

HAKEMLER ADALETLİ OLSUN

Çaykur Rizespor Basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır hakem kararlarının birçok takımın canını yaktığını ve futbolda adaletin olması gerektiğini söyledi.

HAKEMLER ADALETLİ OLSUN

Çaykur Rizespor Basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır Denizli maçında iki penaltıları verilmediğini belirterek “ Hakem Cüneyt Çakır bizim maçlarımızda her nedense hatalı kararlar veriyor, hakemin bizimle ilgili derdi ne olduğunu bilmiyoruz. Hangi hakemi istemiyorsunuz deseler ilk tercihimiz Cüneyt Çakır olur, futbolda adalet istiyoruz” dedi.

-Bakır açıklamasında “ Sahada kim çirkef ise onların hakları yenmiyor, Denizli maçında Milan Skoda düşürüldü ve futbolcumuz normal kurallar doğrultusunda penaltı bekledi, ancak hakem devam dedi, futbolcumuz ille de hakemin üzerine mi yürümeliydi, böyle bir adalet olmamalı” dedi.

-Oğulcan Çağlayan in son 6 haftada takımı terk ederek kaçtığını belirten Bakır “ Cephede savaştan kaçanlar itibar görmemeli, Oğulcan Çağlayan takımı terk ederek gitti, böyle bir futbolculuk anlayışı olmamalı, buna başka kulüpler itibar göstermemeli, bu tür olaylar tüm kulüplerin başına gelebilir” dedi.

-Ligin 29 uncu haftasında kendi sahasında Denizlispor ile karşılaşan Yeşil Mavililer 2-0 mağlup duruma düştüğü karşılaşmada skoru 2-2 yapması ile maçın orta hakemi Rizespor lehine iki penaltıyı vermemesi ile birlikte kulübün Basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır tesislerde gazetecilerin karşısına çıkarak lig ve maçın değerlendirmesini yaptı.

       Futbolda adalet istiyoruz

-Ligin bitimine 5 hafta kaldığını belirten Çaykur Rizespor Basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır “ Kümede kalma ve şampiyonluk maçlarının oynandığı bu dönemlerde takımlar futbol oynamaya ve başarılı olmaya çalışıyor. Yıllardır tek dediğimiz “ ADALET” sahada düşüncelerimiz maalesef hakemler tarafından yok ediliyor. Cüneyt Çakır ligin iyi hakemlerinden biri, Rizespor aleyhinde karar vermekten maalesef vaz geçmiyor. Hangi Hakemi istemiyorsunuz deseniz, tek istemeyeceğimiz hakem Cüneyt Çakır” dedi.

    2 Penaltımız verilmedi

Denizli maçında iki penaltılarının verilmediğini belirten Bakır “ skor 2-1 iken 57 inci dakika da Yusuf un sert darbesi ile maçın hakemi VAR odasına bile gitmedi,75 inci dakika da skor 2-2 iken futbolcunun eline çarpan topu yine Cüneyt Çakır penaltı noktasını göstermedi. 25 inci haftada Alanya maçı, yine Ankaragücü maçı, örnek göstereceğimiz birçok maç var, her nedense futbolda adalet yok, adaleti sahada hakemler bozuyorlar” dedi.

     Çirkef mi olmak gerek

-Denizli maçında Milan Skoda nin ceza alanı içinde düşürüldüğünü belirten Bakır “ Futbolcumuz futbol kuralları içinde penaltı bekleyerek sakinliğini korudu, hakem devam kararı verdi ve VAR odasına bile gitmedi. Futbolcumuz dürüst bir şekilde penaltı bekledi, başka oyuncular gibi hakemin üzerine gitmedi, ille de çirkef mi olması gerekiyor. Bazen haklar çirkeflik yapmak ile alınabiliyor. Biz kulüp olarak her zaman adaletin sağlanmasını bekledik” dedi.

    Kimse camiayı yok sayamaz

-Adalet ile ilgili beklentilerinin devam edeceğini belirten Bakır “ Adalet ile ilgili çağrı yapmaya devam edeceğiz. Bir şehri , bir camiayı kimse yok sayamaz. Kimsenin bir şehri yok saymaya hakkı yok. Sahadaki performansı bir hakemin yok etmeye hakkı yok. Bir takımın kaderi hakemlerin düdüğüne bağlı olmamalı, Türk futbolunu akil oyunları ile değil, oyun içinde oyun kurmaya kimsenin hakkı yok. Bizim üzerimizde oyun kurmaya çalışanlar bu sevdadan vaz geçmeli, hiç kimse Rizespor camiasına fatura kesmeye kalkmasın” dedi.

      Futbolun güzel reformlara ihtiyacı var

-Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır Türk futbolunun reformlara ihtiyaç duyduğunu belirterek “ Hak almak için çirkef olmayacağız. Futbolun yeniden masaya yatırılıp yeni kuralların karara bağlanması lazım. Rizespor olarak ciddi bedeller ödedik, artık adalet istiyoruz, futbolun da bir adaleti olmalı” dedi.

        Cepheden kaçtı

-Çaykur Rizespor Basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır ligin bitimine 6 hafta kala Oğulcan Çağlayan in takımı bırakarak kaçtığını belirterek “ Kendisine ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, takımı satarak oyuncu kaçmıştır. 5 yıl önce takıma aldığımızda 1,5 milyon kendisine ödemiştik. Bir yıl opsiyonlu olan bu oyuncu ile ilgili bazı çalışmalarımız var. Bu oyuncunun yönlendirildiğini düşünüyorum. Gideceği kulüpte de aynı şeyleri yapmayacağını kimse garanti edemez, Menajerlik yapısı Türk futbolunu bataklığa sürüklemekte, bu yapının mutlaka değişmesi gerek, Menajerlik olmasın demiyoruz ancak yapıda değişiklik olmalı” dedi.

      Ağır bedeller ödedik

-Hatalı transferler ile Rizespor un ağır bedeller ödediğini belirten Bakır “ Rizespor olarak ağır bedeller ödemeye devam ediyoruz. Bilinçsiz yapılan transferler veya gelen hocaların yaptığı transferlerin bedellerini kulüp ödüyor. Bunlardan biri de Jakob Janster bu oyuncuya 905 bin EURO ödeme yapacağız. Elbette bu miktar kulübümüzü sarsacaktır, ancak yapacak bir şey yok, Kulüp olarak bu parayı ödemek zorundayız” dedi.

     Konya maçı önemli

-Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır Pazar günü Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacaklarını belirterek “ Bu maç bizim içinde rakibimiz içinde önemli, kazanmamız gereken bir maç ve alt sıralardan kurtulma maçımız olacak. Önümüzde fazla süre kalmadı, kazanarak yeniden üst sıralara doğru çıkmamız gerek” dedi.

    3 Oyuncumuz yok

-Çaykur Rizespor sağlık sorumlusu Talha Küçükvar Abarhoun un tedavisinin İstanbul da devam ettiğini belirterek “ Bu oyuncumuz mide kanseri ve tedavisine devam ediliyor, bizim de dileğimiz bu oyuncumuzun yeniden sahalara dönmesi, bunun dışında Umar Aminu Ocak ayında ancak takımla birlikte olabilir, bu oyuncumuz ikinci ameliyatını oldu. Gökhan in ise tedavisine devam ediliyor” dedi.

    Tesisler Ekim de hazır

Çaykur Rizespor alt yapı sorumlusu Serkan Karavin ise pandemi sürecinde inşaatın durduğunu belirterek “ Eylül sonu ve Ekim ayında alt yapı tesislerimiz tamamlanmış olacak, burada 250 sporcumuz kalabilecek, amacımız belli, alt yapımızı daha güçlü hale getirmek, başka takımlarda olan oyuncularımız var ve bunlar sezon sonunda takıma dönecekler” dedi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE