• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Geleceğin mutfak şefleri yarıştı

-Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak Meslek liselerine ağırlık vereceklerini belirterek “ Ortaokul sonrasında çocuklarımızın mesleklerini belirlememiz gerek, 2023 Vizyonu kapsamında okul dışı kurumsal gelişmeleri sağlamak için okullarımızı okul dışına taşımak istiyoruz” derken Rize Valisi Kemal Çeber ise Turizm kenti olma yolunda çalıştıklarını belirterek “ Turizmin alt yapısı hizmet kapısından geçer” dedi.

Geleceğin mutfak şefleri yarıştı

     Mustafa BAYRAK

RİZE: Rize Sahil Yakamoz restoranda düzenlenen Geleceğin altın şefleri yarışmasına Rize den 8 meslek lisesi katıldı.

    Rize Yakamoz restoranda düzenlenen Geleceğin Altın şefleri yemek yarışmasında 6 ilçeden 8 Meslek Lisesi öğrencisi katıldı.

    Çayeli Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi, İyidere, Ardeşen Fırtına MTAL, Rize Gülbahar Hatun MTAL, Çamlihemşin Çok programlı Anadolu lisesi, Ekrem Orhan Meslek ve Teknik Anadolu lisesi, Fakiye Hüseyin Çok programlı Anadolu lisesi, Pazar Kız kulesi MTAL liseleri katıldı.

    Sabah saatlerinde hazırlanan mutfaklarda çeşitli yemekler yapan okullara 90 ar dakikalık süre verildi. Jüri üyeliklerini ise Dursun Canca, Sebahattin Okumuşoğlu ile Şener Cesur un yaptığı programda, öğrenciler 3 er kişilik guruplar halinde yaptıkları yemekleri Jüri üyelerine sundu.

    Ana yemek ve tatlı çeşitleri ile jüri karşısına çıkan öğrencilere okul öğretmenleri eşlik etti.

      Eğitimi taşıyacağız

Rize Milli eğitim Müdürü Yaşar Koçak Milli eğitim müdürlüğü olarak oluşturdukları 25 kişilik gurubun eğitimi iş alanlarına taşımak için çalıştıklarını belirterek “ Eğitim sadece okulda olmaz, bu nedenle iş sahalarına eğitimi taşıyacağız ve öğrencilerimiz burada pratik eğitim görecekler. Çocuklarımızı mesleklere yöneltmemiz lazım, iş kollarında ihtiyaçlara cevap vermeliyiz, Ortaokul sonrasında çocuklarımızı seçecekleri branşlara göre eğitmeliyiz ve Rize de meslek okullarının sayısını artırmak istiyoruz, bu konuda yaptığımız çalışmalar var” dedi.

   Okul içi faaliyetlerimizi okul dışına taşıyacağız diyen Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak” 2023 vizyonunu kapsamında okullarımızı okul dışı kurumlarda geliştirmek amacıyla yeteneklerinin artması için taşımak zorundayız. Pratik te eğitim farklıdır. Bu konuda oluşturduğumuz ekip çalışmalarını sürdürüyor. Okullarımız arasında yaptığımız bu etkinlikte çocuklarımızın daha da gelişmiş olacağını düşünüyorum” dedi.

      Yöresel yemek olmalı

Rize Valisi Kemal Çeber ise yöresel yemek kültürünün aşılanması gerektiğini belirterek “ İlk kez düzenlenen böyle bir yarışmanın ikincisini yöresel yemeklerimiz için yapmayı hedefliyoruz, Rize’nin yemek kültürü çok sengin ve bu zenginliği tesislerimizde kullanmalıyız, şu an yapılan yemek yarışmasında ulusal yemek çeşitlerine yer verildi” dedi.

      Ekrem Orhon Lisesi birinci

Sahil Yakamoz restoranda düzenlenen yemek yarışmasında jüri üyelerinin verdiği puanlar değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda Ekrem Orhan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliği alırken, ikinciliği Çamlihemşin Çok programlı Anadolu lisesi, 3 üncülüğü ise Çayeli Meslek Teknik Anadolu lisesi kazandı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE