• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“Geleceğin Liderlerini Yetiştirmek İstiyoruz”

İngiltere Büyükelçiliği İletişim ve Projelerden Sorumlu Müsteşarı Najma Bouakaze-Khan 53 Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.

“Geleceğin Liderlerini Yetiştirmek İstiyoruz”

Rize: Geleceğin liderlerini yetişmek vizyonuyla yola çıkmayı hedefleyen  Chevening Bursu için son başvuru tarihinin 6 Kasım olduğu belirtildi.

  İngiltere Büyükelçiliği İletişim ve Projelerden Sorumlu Müsteşarı Najma Bouakaze-Khan, 53 Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek İngiltere’deki yüksek lisans ve burslar hakkında bilgi verdi.   Müsteşar Najma Bouakaze-Khan’ı 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak karşıladı. Dernekte yapılan toplantıda Bouakaze- Khan 1983 yılından beri devam eden Chevening Bursu’nun geleceğin liderlerini yetişmeyi hedeflediğini belirtti.

 Daha önceleri birçok kez burs verdiklerini belirten müsteşar Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’ne yöneldiklerini aktardı. Programın 160’dan fazla ülkede devam ettiğini vurgulayan Khan, “Dünyadaki İngiltere büyükelçilikleri ve yüksek komisyonları tarafından seçilen adaylar, eğitim ücretleri, yaşam masrafları, vize ücretleri ve gidiş-dönüş uçak biletleri gibi masrafları karşılanarak; özel bir mesleki ağa, atölyelere, seminerlere, stajlara ve gönüllülük fırsatlarına erişim sağlama imkânına kavuşmakta. Chevening mezunları günümüzde politika, iş dünyası, medya, sivil toplum, hukuk gibi birçok alanda liderlik pozisyonuna sahip kişilerdir” dedi.

53 Gazeteciler Derneği Mustafa Bayrak,  53 Gazeteciler Derneği ile İngiltere Gazetecilerin bir araya gelerek ortak bir platform oluşturmalarının iki ülke arasında da iyi bir aktivite olacağını böylelikle kültür alışverişin de sağlanmış olacağını söyledi.

Bouakaze-Khan, Chevening Bursu için aranan özelliklerin azim, liderlik ve güçlü bir akademik geçmiş olduğunu ifade ederek şunları aktardı; “ Akademik yılı başvuruları 6 kasım itibariyle sona erecek. Başvurularda aranan özlellikler; TC vatandaşı olmak. Eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek en az 2 yıl kalmak. İngiltere’de bir master programına kabul edilebilmek için gereken lisans derecesine sahip olmak. Başvuru sırasında 2 yıl iş tecrübesi şartını tamamlamış olmak. İngiltere üniversitelerinde burs yönetimi tarafından kabul gören en az 3 programa başvurmak ve 11 Temmuz 2019 tarihine kadar şartsız kabul koşulunu yerine getirmek. İngilizce dil yeterliliği şartını en geç 11 Temmuz 2019 tarihine kadar yerine getirmek. Bunun için geçerli notlar IELTS Akademik 6.5, PearsonPTE Akademik 58, TOEFL IBT 79, C1 Advanced-1 76, Trinity ISE – II (B2)’dir. Bir yıl sürecek yüksek lisans programına katılmak için sadece www.chevening.org/turkey adresi üzerinden başvurular kabul edilmektedir”

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE