• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Geçitli Kar şenlikleri büyük ilgi gördü

Artvin’in Ardanuç İlçesi Geçitli Köyü’nde bu yıl ikincisi düzlenen ikinci kar şenlikleri kapsamındaki tahta kızak yarışları yoğun ilgi gördü.

Geçitli Kar şenlikleri büyük ilgi gördü

   Hayatı Akbaş

ARTVİN-Artvin’in Ardanuç İlçesi Geçitli Köyü’nde bu yıl ikincisi düzlenen ikinci kar şenlikleri kapsamındaki tahta kızak yarışları yoğun ilgi gördü.

200 yıllık bir geleneğe sahip olan tarihi tahta kızak yarışları, renkli görüntülere sahne oldu. Geçitli köyü muhtarlığı tarafından organize edilen şenliklere Ardanuç Kaymakamı Abdil Koç, İlçe Jandarma Komutanı Mahmut Gürocak, Köy Muhtarı Hakan Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Dilberoğlu, Meclis Üyeleri Mustafa Kalender, Turgut Güner, CHP İlçe Başkanı Mesut Hüseyin Aksakal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu yılki kar şenlikleri 5 farklı ekinlikle düzenlendi. Ardanuç halkının kış eğlencelerinden biri olan 200 yıllık kızak yarışmaları, bu yıl daha organize bir şekilde yapıldı. Şenlikler kapsamında, birbirinden farklı etkinliklere imza atılırken tahta kızak yarışlarının dışında çuvalla zıplama yarışması ve hızarla odun kesme yarışmaları da dikkat çeken diğer etkinlikler oldu.

Tahta kızak yarışmalarında ise, her yaştan kadın ve erkeklerin tahta kızakların üzerinde kayarak kıyasıya mücadelesi görülmeye değerdi. Yarışmacıların birinci olmak için verdikleri mücadele şenlikleri takip eden vatandaşlar tarafından zevkle izlendi.

Öztürk: Biz burada olmazsak bu dağlar neye yarardı

Dededen toruna kalan ve her bir yarışın ayrı ayrı hikayeleri olan tahta kızak yarışmaları, Ardanuç Geçitli Köyü köy meydanında7'den 70'e vatandaşların katılımı ile yapıldı.Bin 700 rakımlı Geçitli köyünde bir metre yüksekliğindeki karda vatandaşlar tahta kızaklarla kayarak doyasıya eğlendiler. Tahta kızak yarışlarını yanı sıra kadınlar ve erkekler ayrı olmak üzere çuval yarışları, iğneye ip geçirme, hızarla odun kesme ve halat çekme yarışmalarıyla tamamladı. Geçitli Köyü Muhtarı Hakan Öztürk yaptığı konuşmada, “ Birileri buraya dağ başı diyebilir, varsın desinler. Dağların başı eğer insanlar varsa değerlidir. Bizler burada olmazsak bu dağlar neye yarardı. Genç nesiller ata topraklarını, örf ve adetlerini öğrensinler istedik. Köylerimiz sahipsiz, virane kalmasın umuduyla şenliklerimi gerçekleştirdik.  Teşekkür ikinci kar şenliğimize maddi ve manevi desteğini sunan, esnafından sanatçısına, basın mensuplarından belediyemize, kaymakamlığımızdan,  güvenlik güçlerimize ayrıca köy ve ilçelerimizden gelen gönül dostlarımıza bu soğuk karşı kış gününe rağmen aramıza katılan herkese şahsım ve köyüm adına huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı. 

Ardanuç Kaymakamı Abdil Koç ise, “ Soğuk bir havada sıcak bir atmosferdeyiz. Şenliğimiz kazasız bir şekilde tamamlarız. ” diyerek yarışmacılara başarılar diledi.

Yaş sınırlaması olmayan yarışmanın sonunda birinci olan olanlara Geçitli Köyü muhtarlığı tarafından hediyeler verildi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE