• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Gazetecilerden gazetecilik dersi

-53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak “ 37 yıldır bu meslekteyim ve işimi severek yaptım, halen aynı heyecanı yaşıyorum, seveceğin işi yapmalısın, işini sevmezsen başarıyı yakalama şansın yok, sizlere tavsiyem seveceğiniz işe odaklanın” dedi.

Gazetecilerden gazetecilik dersi

RİZE: 53 Gazeteciler Derneği tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında Rize Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine gazetecilik dersi verildi.

     53 Gazeteciler Derneği ile Ticaret Lisesi Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya okul öğrencileri ile Okul idaresi, Gazeteciler Dernek Başkanı Mustafa Bayrak, Başkan Yardımcısı Togay Muradoğlu, İHA temsilcisi Hasan Fehmi Demir, DHA Muhabiri Mehmet Can Peçe ile Dernek Genel Sekreteri Fırtına Gazetesi sahibi Fikret Karabulut katıldı.

    Ticaret lisesi Radyo, Televizyon ve tasarım eğitimi alan öğrencilerin katıldığı toplantıda konuşan 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak 37 yıllık meslek hayatında birçok olaya yakinen şahit olduğunu belirterek “ Mesleğe tebeşir satarak başladım, Mesleğini seversen başarılı olursun, Birçok ulusal gazete ve Televizyonda çalıştım,  hemen hemen tüm ulusallarda çalışma şansım oldu, şu an kendi gazetem ve kendi haber sitem var, kendi işim ile uğraşıyorum. Seveceğiniz bir mesleği tercih etmeniz gerek. İşi severseniz işte sizi sever. Bu mesleğe gönül verirseniz kapımız sizlere açıktır” dedi.

     Dernek Başkan Yardımcısı Togay Muradoğlu ise “ Gazeteciliğin mesaisi yoktur, meslek sevgi ve sabır ister, en iyi görüntüyü çekebilirsiniz ancak onu kaleme almak kolay değil, önce kalemini öğrenmeniz gerek. Televizyonculuk ayrı, gazetecilik ve habercilik ayrı bir meslektir. Sabah işe gidip, Akşam mesaim bitti eve gideyim diye bir şart yok, gazeteci 24 saat göreve hazır olmalı, heyecanı olan, çevresi ve aktivitesi olan bir meslektir” dedi.

     İHA Temsilcisi Hasan Fehmi Demir ise mesleğe başlangıcını anlatarak “ Gazetecilik rekabet isteyen, en yakın arkadaşını bile gazetecilik etiği doğrultusunda atlatan kişidir, asla kişisele bağlanamaz ve herkes kendi işini yapmakta sorumludur, meslek hayatımda birçok anım vardır. Bizlerin mesaisi yoktur” dedi.

    DHA Muhabiri Ümit Can Peçe ise mesleğe Dernek Başkanı Mustafa Bayrak sayesinde başladığını belirterek “ Gazetecilikte bol para kazanacağım düşüncesi asla olmamalı, ben bu işe para almadan kendimden vererek başladım” dedi.

     1 saat kadar süren konuşmalar ve meslek sevgisi konularının anlatımının ardından gazeteciler mesleğe gönül verenleri gazete ve televizyonlarına çağırdı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE