• 19 Mart 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Gazeteciler Muhtarlığa Soyundu

Rize’nin gazeteci camiasından Orhan Yazıcılar ile Hacı Ali Güney muhtar adayı oldular. Orhan Yazıcılar Tophane Mahallesi Muhtar adayı olurken Hacı Ali Güney Piriçelebi Mahallesi muhtar adayı oldu.

Gazeteciler Muhtarlığa Soyundu

Rize: 30 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde renkli anlar yaşanamaya devam ediyor. Rize medyasının önde gelen isimlerinden Orhan Yazıcılar ile Hacı Ali Güney muhtar adayı oldular.

Tophane Mahallesi Muhtar Adayı Gazeteci Orhan Yazıcılar’ın açıklaması şöyle;Öncelikle ve özellikle herkesin kardeşçe, dostça, sakin, temiz, huzurlu ve güvenli bir mahalle yapma adına elimden gelen bütün gücümü, çalışmamı ortaya koyma gayreti içinde olacağım. Sosyal ve kültürel muhtarlık anlayışıyla; öncelikle Camisi, Öğrenci (Kurs) Yurdu aciliyet arzedip; kısa sürede yapılmasına; Tophanespor’un yıllar sonra tekrar kurulmasına, gençlerimiz için yer (Lokal) tahsis edip, onların bir arada oturup kaynaşmasına; ayrıca maddi yönden yeterli Eğitim-Öğretim alamayan öğrencilerimize burs temin edip, katkı sağlayacağım. Yine sosyal muhtarlık anlayışı içerisinde mahallemizin, fakir, yoksul, kimsesiz, bakıma muhtaç, yetim, gariban, çaresizlere özellikle her alanda yardımcı olacağım. Bir basın mensubu olarak mahallemin hak ettiği; her hangi konuda olursa olsun tüm yapılması gerekenleri yakından takip edip; ivedilikle yerine getirilmesini sağlayacağım. Rize’nin Bütün Kurum ve Kuruluşlarını çok iyi biliyor ve tanıyorum. Bu benim çalışmalarım ve hizmetlerim açısından çok büyük avantaj olacaktır. Tophane Mahallesi sakinlerinin de İnşallah yararına olacaktır. Sonuç olarak: Çözüm odaklı muhtarlık, mahallemin kronikleşen tüm sorunlarına çözüm bulmak, mahallemin sorunlarını çok iyi bildiğim için tüm tecrübemle Tophane Mahalleme Muhtar adayı oldum. Tophane kötü imajını kırsın diye muhtar adayı oldum. İnsan ölünce parayla değil; yaptığı hizmetlerle anılır. Ben de inşallah bu düşünce ve hareketle hizmetlerimizi en iyi şekilde sunmaya çalışacağım.”
Orhan Yazıcılar Kimdir?
“1953 Rize Doğumluyum. Yüksek Okul Mezunuyum. 33 yıl Türkiye’nin muhtelif illerinde: En son 13 yıl Rize de Öğretmenlik yaptım ve Emekli oldum.
1995 Yılından bu yana yazılı ve görsel basında yer aldım. Halen bu görevlerime devam etmekteyim.”

Piriçelebi Muhtar Adayı; Hacı Ali Güney

Diğer gazeteci muhtar adayı olan ve Piriçelebi Mahallesi’ne muhtarlığını koyan Hacı Ali Güney’in açıklaması ise şu şekilde oldu; “22 senedir Çay TV’de aktif muhabirlik ve kameramanlık yapıyorum. Seçilince ilk işimiz Piriçelebi Mahallemizin muhtarlık ofisini yapmak olacak. Mahallemizin alt yapı sorunları, yol, beton ve asfalt gibi sorunsuz bir Piriçelebi Mahallesi için çalışacağım. Yurt içinde gitmediğim vilayet kalmadı. Yurt dışı seyahatlerim oldu oralardan edindiğim bilgi ve tecrübelerimi mahalleme hizmet getirmek için çalışacağım. Yıllardır devletin ve hükümetin bütün organlarıyla kurduğum sorunsuz diyaloğumu Piriçelebi Mahallem için kullanacağım. Basının ve medyadaki gücümüzde Piriçelebi Mahalle hizmet getirmek için kullanacağım. Mahallemizin sakinlerini rahatsız eden ve her türlü huzuru bozan eylemleri çözmek olacak. Bayanlara ve çocuklara yönelik sosyal faaliyetler çalışmalar yapmak. İhtiyaç sahibi fakir fukaraya yardımlar da bulunmak. İhtiyaç sahibi okul öğrencilerine kırtasiye yardımların da bulunmak. Kısacası sorunsuz bir Piriçelebi Mahallesi yaratmak için çalışacağım.”

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE