• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Fındık hasadında çocuk işçi çalıştırılmayacak

Giresun Valiliği, fındık hasına başlanacak olan kente gelecek mevsimlik işçilerin yanlarında getirdikleri çocukları fındık hasadında çalıştırmamaları ve bu konuda köy muhtarlarının dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Fındık hasadında çocuk işçi çalıştırılmayacak

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali Yardımcısı Recep Uzal başkanlığında mevsimlik tarım işlerinde, çocuk işçiliğinin önlenmesi için alınacak tedbirlere ilişkin bir toplantı yapıldığı belirtildi. Toplantıda, Giresun’a fındık toplamak amacıyla diğer illerden gelecek vatandaşların yanlarında çocuklarını da getirdikleri, bu nedenle fındık toplama sezonunda “Mevsimlik Tarım İşçileri” konulu genelge gereği çocukların fındık toplama işlerinde çalıştırılmasının önlenmesi için her türlü tedbirin alınması ve alınacak tedbirlerin görüşüldüğü kaydedildi. Toplantıda, “Fındık toplama işlerinde 16 yaşın altındaki çocukların çalıştırılmaması, çalıştıranlar hakkında gerekli yasal işlem yapılması, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, fındık toplama işlerinde çocuk işçi çalıştırılmamasıyla ilgili bilgilendirici ve aydınlatıcı afiş ve broşürlerin ziraat odaları ve köy muhtarları marifetiyle fındık üreticilerine ulaştırılması” gibi konular görüşüldü. 

Toplantıda bir takım kararlar alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Fındık hasadında çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik denetim faaliyetlerinin oluşturulacak ekiplerce fındık hasat dönemi içinde fındık bahçeleri gezilerek etkin bir şekilde denetim yapılacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, gezici tarım işçileriyle birlikte ilimize gelecek olan çocuklar için, Geçici Yerleşim Merkezinde müzik, resim, okuma kurslarının ve anasınıflarının düzenlenmesi ve bu etkinlikler için ilgili alanlarda yeterli sayıda öğretmen görevlendirilecek. Giresun Belediyesi Konservatuarınca, Geçici Konaklama Merkezindeki çocuklar için tiyatro, konser gibi sosyal etkinlik ve aktiviteler yapılacak. İl Müftülüğünce, il genelindeki camilerde yapılacak vaaz ve hutbelerde fındık hasadında çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılacak. İl Emniyet Müdürlüğünce yerleşim alanında önleyici ve güvenlik tedbirlerinin alınarak, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı ve 2017-2023 Eylem Planı kapsamında yerleşim yerindeki mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirilmesi sağlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, geçici yerleşim alanında görevlendirilecek çocuk gelişim uzmanlarınca çocuklar için eğitim ve bakım hizmetleri yapılacak.”



 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE