• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Filistin’e Umut Ol

Sağlık-Sen Rize Şubesi Filistin Adına Kermes Düzenledi

Filistin’e Umut Ol

Rize Sağlık-Sen Şubesi “Filistin’ Umut Ol” yardım kampanyası kapsamında Rize Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kermes yapıldı.

Kermes Genç Sağlık Sen Rize Şube başkanı olarak görev yapan Hastane Kadın Doğum Servis Sorumlusu Hemşire Huriye Furuncu ve sağlık çalışanları tarafından düzenlendi. Faaliyete Sağlık Sen Kadın Komisyonu, Sağlık Sen Yönetim Kurulu, Hastane yönetici kadrosu, Hastane çalışanı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları destek oldu.

Rize: Kermes sonrası yapılan açıklama şöyle “ İsrail'in Gazze'de sebep olduğu işgal ve çatışma ortamı nedeniyle Filistin'de can ve mal kaybı şiddetini artırarak devam etmekte. Filistin halkının büyük bir kısmı açlık, susuzluk ve sağlık problemleriyle mücadele ediyor. Türkiye Cumhuriyeti, halkımızın da beklentileri doğrultusunda; dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla gerekli her türlü yardım ve desteği sağlayacak. Bu amaçla başbakanlık tarafından bir yardım kampanyası başlatıldı. Bu hususta ulusal koordinasyonu sağlamak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevlendirildi.” Başbakanlığın genelgesi ile başlatılan bu yardım kampanyası kapsamında bu kermesi düzenlendiklerini belirten Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, “Filistin halkından desteğini bugüne kadar esirgemeyen Türkiye, Kanlı Pazartesi olarak tarihe geçen 14 Mayıs’taki sivil katliam sonrasında yaralıların ülkemizde tedavi edilmesi ve bölgeye insani yardım ulaştırılması için harekete geçtiğini hatırlattı. Bugün, Filistin topraklarındaki 5 milyon Filistinli ’den 2 buçuk milyonu acil yardıma muhtaç olduğunu belirten Yılmaz, “2017’de ABD’nin sağladığı mali yardımları kesmesi ile Filistin’de, küresel vicdanın sesi haline gelen Türkiye’nin sorumluluğu daha da arttığını söyledi.

Başbakanlık genelgesi kapsamında kermes düzenlediklerini belirten Yılmaz, “Mesai saatleri içerisinde açık kalan kermesimize ilgi yoğundu, gönüllülük esası içerisinde samimi bir ortamda, sağlık çalışanı ve hastaların ‘Filistin’e Umut Ol’ dercesine desteklerini gördük.” dedi. Yılmaz, “Kısa sürede kermes için hazırlanan ikramlıklar tüketildi, eller ceplere Filistin'e yardım için gitti. Hastane yönetiminin gözetimi altında teslim tesellümle, ilave yardımlarla beraber toplanan tutar Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı İnsanı Yardım Hesabına aktarıldı.” diye konuştu.

Yılmaz, "Kampanyamızın organizasyonunda Kudüs'ü kolunda kol saati gibi taşıyan, Kudüs aşığı Hemşire Huriye Furuncu'ya, hastane yönetimi, başta Prof. Dr. Hasan Türüt olmak üzere tüm yöneticilerine, Sağlık Sen Yönetim Kurulu, Kadın Komisyonumuza, Sağlık ve Sosyal Hizmeti Çalışanları kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE