• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Esnaf mağdur olmasın

-Oto Sanayicileri Kooperatif Başkanı Ahmet Ayhan Yıldız 266 esnafın hakkını kimseye yedirmeyeceklerini belirterek “ Sanayi esnafı taşınmayız demiyor, ancak uygun yer olmasını istiyor, Çiftekavak ta forye kazıklar üzerinde kurulacak sanayi sitesinin masraflarını esnaf ödeyecek, daha uygun yer bulalım diyoruz” dedi.

Esnaf mağdur olmasın

   Cemal ŞİŞİK

RİZE: Cuma günü sanayi sitesinde yerlerinin taşınması konusunda birleşen esnaf uygun yer bulunmaması durumunda taşınmayacaklarını belirtmişti.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan in Vali Erdoğan Bektaş döneminde sanayi sitesinin çirkin bir görüntü ortaya koyuyor demesinin ardından Bektaş harekete geçerek sanayi sitesinin bir an önce kalkması için çalışma başlatmıştı.

    Oto Sanayicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Ayhan Yıldız “ Esnafımız uygun yer bulunması halinde taşınmayı kabul ediyor, Erdoğan Bektaş döneminde Salarha Çay fabrikasının bulunduğu alan önerildi, ancak sonradan olmadı, şimdi ise Çiftekavak sanayi sitesinin yukarısında bentler yapılarak forye kazıklarla tutturulacak alanlar öneriliyor ve forye kazık masraflarını esnaf ödeyecek, 7 -800 Bin TL ye mal olacak sanayi sitesine birde forye kazık masrafı eklenecek ve 13 yıl ödemeli olacak. Esnaf bunun altından kalkamaz” dedi.

       Tartışarak doğruyu bulalım

Oto Sanayicileri Kooperatif Başkanı Ahmet Ayhan Yıldız “ Sanayiciler kalksın mantığı yürütülüyor, bu doğru değil, burada 266 dükkân var,  her dükkânın 15-300 metre kare olması Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından söylendi. Sanayi sitesi için 200 dönümlük yer gerekiyor. Burada 1500 kişi istihdam sağlıyor ve 5-6 bin kişi buradan ekmek yiyor, Buranın Çiftekavak sanayi sitesi yukarısına taşınması ile yukarıdaki iş yerleri iş yapamaz. Burası ile ilgili oturup tartışalım, ben karar aldım yıkılacak mantığı olmamalı. Sanayi ve Ticaret odası, Esnaf odaları, Sanayi esnafı ve siyaset oturup kurulacak olan yer konusunu birlikte tartışalım” dedi.

     Çıkmıyoruz demiyoruz

Başka alternatiflerin olabileceğini belirten Yıldız “Bozukkale de Deniz dolgusu yanında alan var, bura ile ilgili bir çalışma yapıldı ve sanayi sitesi burada kurulabilir, hatta şehir merkezinde bulunan Galericiler, Tir parkı bile buraya taşınabilir, Esnafı zor durumda bırakma yerine , alternatifleri birlikte konuşalım, buradan çıkmıyoruz demiyoruz, ancak bu insanları mağdur edemeyiz. Buranın esnafı alın teri ile burayı aldı. Bu alan 62 bin 280 metre kare bir alandır.  Sadece isteğimiz insanların dinlenmesi, bir iki kişinin kararı ile çıkın denmemeli” dedi.

       Siyaset dışarıda tutulmalı

İnsanların ekmekleri ile oynamanın vebalı olduğunu belirten Yıldız “ Doğruları söyleyince siyasetçi olmuyormuşum, bana göre en büyük AK Partili benim, Cumhurbaşkanımızın her zaman emrinde olduk, onun yanında yer aldık, insanların mücadelesine destek verdiğimiz zaman ihanetçi oluyorum. Böyle bir siyaset olmaz, biz sadece konuşarak, insanların fikirlerini alarak yer bulalım diyoruz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE