• 16 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    16 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Elimde ikinci Vedat Muriç yok

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal Gazişehir karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek “ Rakibimiz erken bulduğu gollerin üzerine yattı, ürettiğimiz pozisyonları iyi değerlendiremedik, iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Kendi sahamızda iki maçta 1 puan aldık, bu maçı kazanmak istedik ancak olmadı” dedi.

Elimde ikinci Vedat Muriç yok

-Süper ligde 2 galibiyet ve 2 beraberlik sonrasında kendi sahasında oynadığı Gazışehir karşısında üstün futbol oynamasına rağmen 12 ve 16 dakikalarda yediği gollerle ligdeki sıralaması değişen Çaykur Rizespor son iki haftada kaybettiği puanlarla düşüşe geçti. Yeşil Mavililer Gazişehir karşısında ilk yarıda yediği 2 golle mağlup oldu.

       Rakibi analiz etmiştik

-Teknik Direktör İsmail Kartal hafta boyu rakibi iyi analiz ettiklerini belirterek “ Rakibimizin çok hızlı çıktığını biliyorduk, ona göre tedbirlerimizi aldık. Erken iki gol yedik ve rakibimiz savunma ağırlıklı oynamaya başladı. Kontrataklarla gol bulmak istediler. Yediğimiz gollerden sonra baskı kurmamıza rağmen gol bulamadık” dedi.

    Baskı kurduk

Karşılaşmanın ikinci yarısına değişiklikle başladığını belirten Kartal “ Rakibimiz üstümüze gelmek istemedi, oyunun kontrolünü elimizde tuttuk, rakibimiz 3 gol için kontrataklarla gelmeye çalıştı. Pozisyon açısından üreten ve sonuca gitmek isteyen takım bizdik. Golü bulduktan sonra yine baskımız vardı. İyi oynadık ancak başaramadık” dedi.

    Elimde 2 Muriç yok

Belli imkânlarla transferler yaptıklarını belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Kısıtlı imkânlarla takım oluşturduk. Forvet oyuncumuz henüz lige ısınamadı, bu maçta istediği oyunu sahaya yansıtamadı, bu demek değil ki kötü futbol oynadı, bu maçta ilk kez kendisine şans verdik. Bir oyuncu kötü oynadı diye onu hemen karalamaya gitmemeliyiz, Elimizde ikinci Vedat Muriç yok, mevcut imkânlarımızla mücadele etmeye çalışıyoruz” dedi.

    Birinci gol verilebilirdi

-Karşılaşmanın ilk yarısının son dakikalarında Marko”nun attığı golün verilmesini beklediklerini belirten Kartal “ VAR sistemine bakılarak gol iptal edildi,. Bu gol verilebilirdi, maçta toplam 3 gol attık ve ikisi verilmedi. 3 üncü golümüz VAR sistemine bakılarak iptal edildi. Hakemlere güvenmemiz gerek” dedi.

      Neden olmasın

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal haftaya deplasmana çıkacaklarını belirterek “ Bizim için iç veya dış fark etmiyor. Haftaya deplasmanda Başakşehir ile mücadelemiz var, hazırlıklara hemen başlayacağız. Kendi sahamızda kaybettik diye deplasmanda kazanamayacağımız diye bir şey düşünmek istemiyorum. İlk maçımızı deplasmanda kazandık. Ligde her takım her takımı yenebilecek güçte” dedi.

       Her sonuca alışkın olmalıyız

-Bazen iyi oyunun kötü sonucu olabileceğini belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Göztepe karşısında birinci yarıda iyiydik, ikinci yarıda iyi futbol ortaya koyamadık, bu maçta futbolcularım iyi mücadele ettiler. Sadece sonuca gidecek skoru elde edemedik, maçın geneline baktığımızda top daha çok bizdeydi ve daha çok pozisyon bulan bizdik. Bazen iyi futbol ile iyi sonuç alınamıyor. Her sonuca alışkın olmalıyız” dedi.

       Mücadele ettik

Gazişehir karşısında iyi mücadele ettiklerini belirten Kartal “ Oynadığımız oyundan memnunum, sadece skor olarak memnun değilim. Bazen şans faktörü bizden yana olmayabiliyor. İyi oyun çıkardır sadece gol yollarında istediğimizi başaramadık. Oyuna sonradan bazı takviyeler yaptık. Skora gitmek istedik, rakibimiz ise skoru koruma adına daha çok savunma yaptı” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE