• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Eğitimci Başkandan Kitap okuma etkinliği

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ““Öğrencilerimizin kelime ve anlam vazifelerini güçlendirebilirsek hayatı daha iyi algılamalarına ve yorumlamalarına vesile olacağımızı inanıyorum. Değerli öğrencilerimiz, okuduğunuz bu kitaplar ileride yaşamınızın her alanında sizlere katkı sunacaktır. Belki bugün bunun farkında değilsiniz ancak, yarın bu yapmış olduğunuzun üzerinizde ne gibi bir katkısı olduğunu yaşam hayatınızda daha iyi anlayacaksınız” dedi.

Eğitimci Başkandan Kitap okuma etkinliği

RİZE: Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in de katılımıyla gerçekleşen programa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul koordinatör öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Rize Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, ilimizdeki resmi ve özel ortaokulların 5,6 ve 7.sınıflarına devam eden öğrencilerin katılımıyla bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda okumayı seven, okuduklarını paylaşmak ya da başkalarının okumalarından yararlanmak isteyen ortaokul öğrencilerinin düşünce, sanat ve kültür hayatımızda  katkıları olan yazarlarımızın eserlerini okuması, değerlendirmesi ve yorumlamasına yönelik bir dizi etkinlik planlandı.

Bu doğrultuda etkinliğin yürütüldüğü 16 okuldan 16 Türkçe öğretmeninin katıldığı değerlendirme toplantıları yapıldı ve oluşturulan komisyonca 4 kitap belirlendi. Etkinlik kapsamında 16 okuldan 28 öğretmenin rehberlik ettiği 28 okuma grubu oluşturuldu ve toplamda 250 öğrenci etkinlik kapsamına alındı.

 İlk etabı 4 ay sürecek olan etkinlik süresince öğrencilere her ay komisyonca belirlenmiş bir kitap verilmesi ve ay sonunda 28 okuma gurubundan belirlenen farklı öğrencilerle kitap okuma ve paylaşım etkinlikleri düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu etkinliklerde koordinatör Türkçe öğretmenlerimizin yönetiminde o aya ait kitap üzerinde öğrencilerimizin duygu, düşünce, eleştiri ve paylaşımları dinlenecek, öğrencilerimizin iyi bir okuyucu olmalarına yönelik kazanımlar elde etmesi sağlanacak. Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak etkinlikler çerçevesinde her ay 250 öğrencimize istedikleri kitapları alabilecekleri "Kitap Çekleri"  verilecek.  

Kitap Okuma ve Paylaşım Etkinliklerinin bitiminin ardından ise Haziran ayı başında etkinlik kapsamındaki tüm öğretmen, öğrenci ve paydaşların katılımı ile “Kitap Buluşmaları İl Programı” düzenlenerek yapılan çalışmaların bir değerlendirmesi yapılacak ve etkinlik kapsamındaki tüm öğrenci ve öğretmenler ödüllendirilecek.

Kitap Okuma ve Paylaşım Etkinliklerinin ilkine katılan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin salonda bulunan öğretmen ve öğrencilere hitaben yapmış olduğu konuşmasında;  “Öğrencilerimizin kelime ve anlam vazifelerini güçlendirebilirsek hayatı daha iyi algılamalarına ve yorumlamalarına vesile olacağımızı inanıyorum. Değerli öğrencilerimiz, okuduğunuz bu kitaplar ileride yaşamınızın her alanında sizlere katkı sunacaktır. Belki bugün bunun farkında değilsiniz ancak, yarın bu yapmış olduğunuzun üzerinizde ne gibi bir katkısı olduğunu yaşam hayatınızda daha iyi anlayacaksınız. Okuduğunuz kitaplar akademik başarınıza ciddi manada bir katkı sunacaktır. Zaman çok çabuk geçiyor ve sizlerde bu geçen zamanı en güzel şekilde değerlendirdiğiniz takdirde başarıya ulaşacaksınız. Sizler okuduğunuz gibi etrafınızda ki arkadaşlarınıza da kitap okumayı mutlaka tavsiye edin. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, bu işe ön ayak olan tüm öğretmenlerimize ve okumayı seven siz değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ellerindeki mevcut kitapları okuyarak kitabın içeriğini ve anladıklarını yorumlayan öğrencilere Belediye Başkanı Rahmi Metin ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender tarafından bir sonraki etkinlik kapsamında okunacak " Çanakkale Destanı" adlı kitap dağıtıldı. 

Etkinlik sonunda Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından katkılarından ötürü Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e plaket takdiminde bulunuldu.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE