• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Dünyaya Karadeniz’i tanıtıyoruz

-Gündoğdu Balıkçılar Derneği Başkanı Bilgin Kopuz Karadeniz ”in yelkenli ve yatçılar için önemli olduğunu belirtirken Amatör Denizciler ve Yatçılar Derneği Başkanı Zafer Türkmen ise Karadeniz’in sadece doğası ile değil, denizi ile de Dünyaya tanınması gerek, bu konuda Belediye Başkanlarına büyük görevler düşüyor, Limanlarda az da olsa Yat ve yelkenliler için yerler yapılması gerekiyor” dedi.

Dünyaya Karadeniz’i tanıtıyoruz

RİZE: Gündoğdu limanına yaklaşan Yelkenliler ile Karadeniz turuna devam eden Amatör Denizciler ve Yatçılar Derneği üyeleri Volos –Poti arasında her yıl tür düzenlediklerini söylediler.

   Volos”tan yola çıkarak Karadeniz sahilini takip edip Gündoğdu Balıkçı barınağına giren 10 Yat ve yelkenli Gündoğdu Balıkçılar Barınağında Folklor ekibi tarafından karşılandı. Karşılamaya Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Esnaflar Odası Başkanı Güven Aksoy ve Gündoğdu Balıkçılar Derneği Başkanı Bilgin Kopuz katıldı. 2 Alman, 2 Hollandalı ve 6 Türk yatın girdiği Balıkçılar Barınağında Çaykur tarafından çay ikramı yapıldı.

   Gündoğdu Balıkçılar Derneği Başkanı Bilgin Kopuz Karadeniz “in sadece yeşili ile anılmaması gerektiğini yat ve yelkenli turizmine açık olduğunu belirterek “ Yat ve Yelkenliler için sadece Marmara, Ege ve Akdeniz uygun değil, Karadeniz de bu yapıya uygun ve işlenmemiş bir bölge, Yabancılar bölgemizi iyi tanımıyor, bu tür etkinliklerle Karadeniz’i de tanıtmış oluyoruz” dedi.

    Belediyeler alt yapı yapmalı

Amatör Denizciler ve Yatçılar Derneği Başkanı İstanbul Göz Hastanesi sahibi Dr. Zafer Türkmen ise Karadeniz’de sadece yayla ve dağ turizmi yok, Karadeniz bölgesi yelkenli ve yatçılar için de uygun, tarihte Altın post için Volos”tan yola çıkan Kaptan Ceysin Karadeniz kıyılarımızdan Poti ye kadar giderek Altın Post u alarak geri döndü, bizlerde aynı yolu izleyerek Poti limanına kadar gideceğiz. Bu bölgeye 2012 de ilk kez geldim ve bu 3 üncü gelişimiz” dedi.

   Yolcu taşımacılığı yapmak istiyorum

Dr. Zafer Türkmen gelecek yıl Karadeniz bölgesinde yolcu taşımacılığı için gemi kiralayacağını ve Karadeniz yolculuğu başlatacağını belirterek “ Tarihte bu bölgelerde yolcu taşımacılığı yapılmaktaydı, bunu yeniden canlandırmak istiyorum. Angolotlar efsanesini yaşatmak istiyoruz. Ordu da Ceysin heykeli bulunmakta, Karadeniz “in tek adası olan Giresun adasının tarihi var, oradan Poti ye kadar uzanmak istiyoruz. Amacımız bu bölgelere yabancıları çekmek, gelecek yıl 10 yabancı ile bu bölgeye geleceğiz. Yerel yönetimlerin limanlarda veya mendireklerde Yatçılar ve yelkenliler için barınaklarda yer ayırmalarını istiyoruz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE