• 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    24 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Dolmuşta Taksi Dönemi Başladı

Artvin Belediyesi ve Merkez Taksi Durağı Esnafı iş birliğiyle şehir içi ulaşımında toplu taşıma araçlarının girmediği güzergâhlarda ulaşım sorununu çözmek için dolmuş taksi uygulamasına geçildi.

Dolmuşta Taksi Dönemi Başladı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Proje kapsamında Halitpaşa meydanından Dere Mahallesi, Elit Park, Çakmakçılar, Yukarı Şehitlik Köyü ve Atatepe’ye kişi başı 2,5 Lira ile 4 Lira arasında fiyatlarla dolmuş taksiyle ulaşım sağlanacak.

Hayata geçirilen bu proje ile Artvin’in en önemli turizm destinasyon merkezlerinden biri olan Atatepe’ye toplu taşıma araçlarıyla da ulaşım sağlanarak vatandaşların bölgeye daha rahat ulaşması amaçlanıyor. Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe açılış töreninde yaptığı konuşmada Atatepe’nin Artvin Turizmine büyük katkısını olduğunu hatırlatarak merkez esnafında maddi olarak kazanç sağladığını söyledi.

Başkan Kocatepe; “  Yerli ve yabancı turistler Atatepe’nin adını duyduğunda Artvin’e geliyor. Türkiye’nin en yüksek Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe bu şehre turist kazandıran cazibe merkezi.  Göreve geldikten sonra ulaşım sorununu büyük ölçüde çözsekte hala büyük otobüslerimiz oraya çıkamıyor.  2018 yılı başında Atatepe – Şara bağlantı yolunun temelini attık bir ay sonra yol bağlanarak büyük otobüslerimizi de Atatepe’ye çıkarmış olacağız. Yolumuzun açılışını 10 Kasım günü yapmayı planlıyoruz bununla birlikte Artvin Yarı Maratonunu da başlatmış olacağız.

Bugün burada hem dere mahallemizin elit Park’ta buna dahil olmak üzere hem Atatepe’mizin taşımacılığını ucuz yarım saatte bir 4 kişilik taksilerle yapıyoruz. Artvin’imiz de ilk defa dolmuş taksi uygulamasını da bugün başlatmış oluyoruz.” dedi.

Artvin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Öngüner ise şoförler camiası adına Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye teşekkür ederek hayata geçirilen projenin taksici esnafına ve Artvin halkının yararına olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak dolmuş taksi dönemi başlamış oldu.

Açılış törenine Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Merkez Taksi Durağı Başkanı Sedat Altuntaş, Artvin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Öngüner, 33. No’lu Şehir içi Dolmuş Kooperatifi Başkanı Remzi Yıldız ve taksici esnafı hazır bulundu.

Açılış sonrasında Başkan Kocatepe dolmuş taksinin direksiyonuna geçerek taksi konvoyu eşliğinde Atatepe’ye çıktı.  Belediye Atatepe sosyal tesislerini taksici esnafına tanıtan Kocatepe, turistlere anlatmaları konusunda detaylı bilgi vererek Artvin için hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE