• 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    27 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Dolgu için gecikme lüksümüz yok

Rize Valisi Kemal Çeber dolgu alanında ki 8 bin konutun büyük bir tehlike içinde olduğunu söyledi.

Dolgu için gecikme lüksümüz yok

Rize Valisi Kemal Çeber dolgu alanında bulunan 8 bin konut ve iş yerinin bir an önce boşaltılması gerektiğini belirterek “ Gecikme gibi bir lüksümüz yok, binaların durumu ortada, Maltepe de yaşanan bina faciasını gördük, Yeniköy Mahallesinde bir binamızı boşalttık, burada 8 bin konut söz konusu ve bir an önce başlamamız gerek” dedi.

-Rize Kalesinin 4 üncü aşama inşaatının başlaması için 403 vatandaş ile anlaşmaları gerektiğini belirten Çeber” 97 vatandaşımız ile anlaşma sağlandı, diğer insanlarla görüşmelerimiz sürüyor ve Rize kalesinin 4 üncü aşama inşaatının başlaması için görüşmelerimiz devam ediyor. Dileğimiz vatandaşlarımız bu konuda anlayışlı olur” dedi.

      Mustafa BAYRAK

RİZE: Rize de kentsel dönüşüm kapsamında Ekrem Orhon Mahallesinde bir an önce kararın verilmesi gerektiğini belirten Rize valisi Kemal Çeber gecikme lüksleri bulunmadığını belirtti.

    Rize Kalesinde Gazetecilerin sorularını cevaplayan Rize Valisi Kemal Çeber Rize kalesinin şehrin en önemli tarihi eserlerinden biri olduğunu belirterek “ Rize kalesi 520 inci yıllarda Bizanslılar tarafından yapıldı. Daha sonraki dönemlerde Osmanlılar tarafından ilaveler yapıldı ve 1982 yılında tescillendi. 2011 yılında restorasyon çalışmaları başlatıldı. 4 aşamalı olarak başlatılan çalışmalarda 1-2- ve 3 üncü aşamalar tamamlandı. Şimdi ise kele bağlantıları olan 4 üncü aşamanın yapılması için çalışmalar başlattık, Kale çevresinde oturan 500 dolayında vatandaşımız var, bunların 97 si ile anlaşma sağlandı, diğer vatandaşlarımız ile görüşmelerimiz sürüyor, dileğim bu vatandaşlarımız ile makul bir seviyede anlaşırız. Anlaşma sağlanamadığı taktirde kamulaştırma işlemi başlayacak” dedi.

     Rize merkezde sadece Rize kalesinin tarihi özelliği olduğunu belirten Çeber “ İlçelerimizde çok sayıda kale ve tarihi köprülerimiz bulunmakta, bunun yanında 100 dolayında yaylamız var, turizm için Rize önemli bir kent. Rize ufak bir il olabilir ancak her gezdiğimizde görmediğimiz yerler sayısı fazlalaşıyor” dedi.

          Kentsel dönüşüm başlamalı

Rize de kentsel dönüşümün bir an önce başlaması gerektiğini belirten Rize Valisi Kemal Çeber “ Gecikmek istemiyoruz, Rize dolgu alanında ki binaların durumu ortada, İstanbul Maltepe de ki bir durumu yaşamak istemiyoruz.  Dolgu alanında 8 bin konut ve iş yeri bulunmakta, bunların bir an önce taşınması gerekiyor. Çaykur Didi stadyumunun yanında bir alan var ve bu alanın değerlendirilmesi düşünülmekte. Rize de ki kentsel dönüşümü STK lar ile bir araya gelerek görüşmemiz gerek, burada gecikme lüksümüz hiç yok. Bu yıl içinde başlamamız gerek. Gecikme istemiyoruz” dedi.

      Yan binalar yeniden gündemde

Engindere Mahallesinde bulunan ve yüzde 6 eğilimli olan binaların 94 yılından beri her yıl gündeme geldiğini belirten Çeber “ Burada yaşayan insanlarla görüşmeler yapıldı, biz yeniden yapacağız ve bu insanlara 18 ay boyunca kira yardımı yaparak bu binaların ya yakımı, ya düzeltilmesi veya yeniden yapılmasını konuşacağız. Şu an süreci yeniden başlatıyoruz” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE