• 23 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    23 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

‘Doğru hizmetlerin suçlusu olurum’

-53 Gazeteciler Derneğini ziyaret eden Rize Valisi Kemal Çeber, Rize için hizmette suçlu aranırsa ben olurum dedi.

‘Doğru hizmetlerin suçlusu olurum’

-Rize Valisi Kemal Çeber bazı yanlışlıklarda suçlu aranırsa ben suçlu olmaya hazırım diyerek“ Ayder Yaylası’nda yaz ayında yıkım başlayacak. Kentsel dönüşüm başlayacak, bazı bölgelerde inşaat yasağı olmasına rağmen hızlı büyüyen inşaatlar var. Bunların önüne hep birlikte geçmeliyiz” dedi.

Mustafa BAYRAK

RİZE: 53 Gazeteciler Derneğini ziyaret eden Rize Valisi Kemal Çeber, bazı yaylalarda tapu olmamasına rağmen yıllarca o arazileri kullananların sahip çıktığını ve o kişilere öncelik verildiğini belirterek “ Doğru işlere varım, yanlış işlerde ise yokum. Doğru kararların günah keçisi ben olurum” dedi.

     53 Gazeteciler Derneğini ziyaret eden Rize Valisi Kemal Çeber, gazeteciler ile güncel konular hakkında sohbet etti. Ayder festivaline bir vatandaş olarak katıldığını belirten Çeber” 2 kilometre kadar yaya yürüdüm ve festivale katıldım, halk ile iç içe oldum. Ta ki Rizespor galip gelene kadar vali olduğumu kimseye söylemedim. Galibiyet sonrası Rize Valisi olduğumu kürsüden söyledim.  Ayder’de çarpıklaşmanın önüne geçmek için yaz ayında kentsel dönüşüm programı başlayacak ve Ayder Yaylası hazırlanan projeye göre yapılacak. Bazı yerlerde milli park, orman ve inşaat yapılması yasak olmasına rağmen inşaatlar yapılmakta. Bunların yıkımı için günah keçisi aranıyorsa ben olmaya hazırım. Yeter ki Rize benim yanımda yer alsın” dedi.

     Ayder Yaylası’nda aşırı derece de fiyat uygulaması yapıldığını belirten Çeber “ Bunun önüne geçmemiz lazım. Aksi takdirde birkaç yıl sonra kimse bu bölgelere gelmez. Herkes kendi fiyat listesini belirlemeli ve bunların denetimi yapılmalı” dedi.

Doğru işlere evet

Rize’de bazı hatalar yapıldığına değinen Çeber “ Doğru işlerin her zaman yanındayım. Ancak yanlış işlere asla izin vermem. Bu konuda suçlu aranacaksa ben olurum. Rize hepimizin ve Rize’ye birlikte sahip çıkmalıyız. Doğru yaptığımız işlerde vatandaşımızın bizim yanımızda olmasını istiyoruz. Yanlış işlere ise karşı çıktığımızda yine kamuoyu bizim yanımızda olmalı” dedi.

    Rize Valisi Kemal Çeber’in ziyaretine Rize Alay Komutanı Albay Hakan Dedebağ eşlik ederken ziyarette Dernek Başkanı Mustafa Bayrak, dernek yönetim kurulu üyeleri Arzu Erbaş, Bayram Ali Kavalcı, Fikret Karabulut, Bayram Alı Sarı, Mustafa Yücel Yazıcı, İHA temsilcisi Hasan Demir, TRT temsilcisi Meryem Şişman, Gündoğdu gazetesi yazı işleri müdürü Orhan Yazıcılar, eski valilik Basın müdürü ve 53 Gazeteciler Derneği üyesi Hamit Suyabatmaz, DHA muhabiri Ümit Can Peçe katıldı.

 

 

   

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE