• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Dış meselelerde tek çizgi olmamız gerek

-Eski Başbakan Mesut Yılmaz dış meselelerde tek yürek olmamız gerekiyor dedi.

Dış meselelerde tek çizgi olmamız gerek

-Eski Başbakan Mesut Yılmaz Çayeli ilçesinde babası adına yaptıkları okula ek bina için Rize’ye geldiğini belirterek “ Oğlumun ölümü sonrası tüm Rizeliler acımı paylaştı. Uzun süredir Rize’ye gelemedim, hemşerilerime teşekkür ediyorum. Yapılan son seçimlerde hemşerilerim doğru seçim yaptı ”dedi.

-İç siyasette farklı düşünceler olabileceğini belirten Yılmaz “  Dış meselelerde hepimiz aynı çizgide olmamız gerekiyor. ABD papaz serbest bırakılmasın diye baskı yaptı. Bunu Afrika’da ki en küçük kabileye bile yapsam serbest bırakmaz. ABD’de bugün ciddi yönetim konusu yaşanıyor” dedi.

Mustafa BAYRAK- Özlem ÇETİN

RİZE: Çayeli ilçesinde babası adına yapılan okula ek bina inşaatı için Rize’ye gelen Eski Başbakan Mesut Yılmaz 53 Gazeteciler derneğini ziyaret etti.

    ANAP Eski Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Mesut Yılmaz babası adına Çayeli ilçesinde bulunan Hasan Yılmaz İlköğretim Okulu’na ek bina inşaatı için geldiği Rize’de 53 Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.

    Yılmaz’ı dermek binası altında 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak karşıladı. Dernek binasına çıkan Yılmaz burada yaptığı açıklamada “ Uzun zamandır Rize’ye gelemedim. Rize’nin meselelerini takip ediyorum. Beni en çok duygulandıran konu oğlumun vefatının ardından Rizeli hemşerilerimin beni araması ve acımı paylaşması. Cumhurbaşkanımız acımızı paylaştı herkese teşekkür ediyorum. Çayeli ilçesinde babam Hasan Yılmaz adına mevcut okulun yanında 2 kat kapasiteli okul inşaatımız var ve bu nedenle buraya geldim” dedi.

Konuşmuyorum

Yılmaz açıklamasında “ Siyasette önemli gelişme olmadıkça konuşmuyorum. Eşim Berna Hanım adına vakıf işleriyle ilgilenirken diğer yandan oğlumun ticari işlerine yardımcı oluyorum. Seçimlerde hemşerilerim doğru tercih yaptı. Rize’ ye yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Avrupa’nın bakışını biliyorum

Uzun yıllar dışişleri bakanlığı yaptığını belirten Yılmaz “ Avrupa’nın bize bakışını çok iyi biliyorum. Darbe girişimi sonrası bazı ülkelerde rahatsız edici boyutlara ulaşan yayınlar oldu.  İç politikada farklılıklar olabilir. Dış meselelerde hepimiz aynı çizgide olmamız gerek. ABD’li papaz konusunda ise sanki ABD’liler papazın serbest kalmasını istemedi gibi, bugün Afrika’da en küçük bir kabileye bile böyle baskı yapsam serbest bırakmazlar. Türkiye’nin tehdit edilmesi papazı serbest bırakmayın der gibi oldu. ABD’de yönetimde çok boşluklar var. Ciddi yönetim sorunları yaşanıyor” dedi.

Adaşım iyi çıkış yaptı

Yılmaz açıklamasında “ Almanya’da adaşım Mesut Özdil iyi çıkış yaptı. Almanya’nın kupadan elenmesi faturasını ona kesmeye çalıştılar. Adaşım iyi çıkış yaparak gereğini yaptı. Gönlümden geçen Türkiye’nin komşuları ile iyi ilişkiler içinde olmasıdır” dedi.

     Eski Başbakan Mesut Yılmaz 53 Gazeteciler Derneğinde basın toplantısı yaptığı sırada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile AK Parti İl Başkanı İshak Alim gazeteciler derneğine geldi. Yılmaz açıklamasının ardından Hayati Yazıcı ile birlikte ziraat çay bahçesine çıktı.

   

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE