• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Dikkat ! Nerelerde denize girilir

-İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan analizler sonucu Denize girilebilecek yerler belirlendi.

Dikkat ! Nerelerde denize girilir

RİZE: Yaz sezonunun başlaması ve aşırı sıcakların gelmesi üzerine vatandaşlar denize girmeye başlayınca Sağlık İl Müdürlüğünden uyarı geldi.

    Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından birey ve toplum sağlığının korunması amacıyla geliştirilen Yüzme Takip Sistemi ile, il genelinde denize girilebilecek 11 plajın suyu takibe alındı.

Rize’de denize girilebilecek yerlere ait yüzme analiz sonuçları, Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan ve aktif olarak kullanılan ‘http://yuzme.saglik.gov.tr’ adresinden halka duyurulmaya başlandı. Buna göre Rize’de Fındıklı Kıyıcık Plajı, Fındıklı Yeniköy Plajı, Ardeşen Barış Bayan Plajı,  Ardeşen Karaoğlu Plajı, Pazar Hamidiye Plajı, Çayeli Halk Plajı, Çayeli Limanköy Aile Plajı, Çayeli Saklıbahçe Aile Plajı, Merkez Alipaşa Plajı, İyidere Sarayköy Plajı ve İyidere Yalıköy Plajı denize girilebilecek yerler olarak belirlendi. Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından belirlenen takvime göre sezon boyunca yüzme alanlarında 15 günde bir su numuneleri alınarak laboratuvarlarda bakteriyolojik analizleri de yapılacaktır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, vatandaşların sağlıklı ve güvenli yüzme yapabilmeleri için belirtilen yüzme alanları dışında denize girmemeleri uyarısında bulundu. Tepe,  “Öncelikle insanlarımıza çakıllık veya kumluk olması sebebiyle yüzmeye elverişli olan bu yerleri tercih etmelerini öneriyoruz. Bu yerlerin dışında kalan ve çoğunluğu büyük taşlardan oluşan dolgu şeklinde olan kıyılarda çok kaygan ve tehlikeli bir zemin olduğundan denize girmemelerini istiyoruz. Yine aşırı yağışların hemen sonrası deniz bulanık olduğu zamanlarda, dalgalı olduğu zamanlarda ve dere ağızlarında yüzmemelerini öneriyoruz. Özellikle küçük çocuklar denize girmeye çok hevesli olduklarından anne-babalarının haberi olmadan kontrolsüz biçimde denize gidebilmektedir. Bu da boğulma ve hatta trafik kazası gibi çok kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Bu yüzden mutlaka çocuklarımıza bu anlamda sahip çıkmamız gerekmektedir.” diye konuştu.

Bölge insanının açık tenli ve ince ciltli olduğuna vurgu yapan Tepe, “Bölge insanımız genelde açık tenli olduğu için güneşin olumsuz etkilerinden diğer bölge insanlarına oranla daha çok etkilenmektedir. Aşırı ve uzun süreli güneşe maruz kalma ciltte kolay kaybolmayan lekelere, deride yaşlanmaya, kırışıklaşmaya hatta kanserlere sebep olabilmektedir. Bu yüzden güneş ışınların dik geldiği ve daha etkili olduğu özellikle öğleden önce saat 10:00 ile öğleden sonra 16:00 saatleri arasında denize girmemeye ve güneşlenmemeye dikkat etmek gerekmektedir.” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE