• 23 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    23 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Devletime güvendim borca girdim

Çaykur ile yaptığı sözleşme ile 1000 ton çay çöpü anlaşması yapan Ayşe Coşkun Çaykur un sözleşme gereğini yerine getirmediği için intihar aşamasına geldi.

Devletime güvendim borca girdim

-2,5 ay önce Çaykur ile Çay çöpü konusunda anlaşma yaparak Çay çöpünden gübre yapmak için yola çıkan Kayserili iş kadını Ayşe Coşkun Genel Müdür vekilinin ihaleleri iptal etmesi üzerine zor duruma düştüğünü belirterek “ Sözleşmeyi fesih edecek bir konu olmadı, milyonlarca lira masraf ettim ve yuvam dağılma aşamasına geldi, Devletime güvendim, devletim beni batırıyor” dedi.

    ÖZEL HABER

RİZE: Çaykur ile yaptığı sözleşme ile 1000 ton çay çöpü anlaşması yapan ancak 100 ton kadar çöp çektikten sonra Genel Müdür vekilinin anlaşmaları iptal ettiğini belirtmesinden sonra zor durumda kalan Ayşe Coşkun tüm kapıları denediğini belirterek artık son aşama intihar edeceğini söyledi.

      2,5 Ay önce Çaykur ile Çay çöpü anlaşması yaparak Kayseri de depo kiralayan ve Sıfır Atık ve Solucan gübre üretimi için tüm varlığını harcayan, ayrıca borçlanan Ayşe Coşkun Çaykur ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamayınca siyasilerin kapısını çaldı. Tüm kapıları denediğini belirten iş kadını Ayşe Coşkun “ Çaykur ile sözleşmemiz var, bu sözleşmeye aykırı her hangi bir şey yapmadım. Rize de bir iki firma aldıkları çöpleri başkalarına satınca benimde sözleşmem fesih edildi. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan ile yaptığım görüşme sonrası bu işe girdim. Benim sözleşmemi fesih edecek hareketim olmadı. Genel Müdür vekilinin inadı üzerine ben çöp alamadım ve üretim için aldığım müşteri paralarını tesis için harcadım. Şu an çok zor durumdayım” dedi.

     Yazıcı ”ya sesli mesaj gönderdi

Tüm kapıları denedikten sonra eski Bakan Hayatı Yazıcı ya sesli mesaj atan Ayşe Coşkun mesajında Sayın bakanım diyerek başladığı mesajında “ Çaykur ile anlaşma yaptım, anlaşma kurallarına uydum, 100 ton kadar çöp çektim ve yaptığım anlaşmaların bir kısım ücretini aldım, makine siparişleri verdim, Çaykur Genel Müdür vekili vaz geçince makineleri durdurdum, tüm varlığımı ve müşteri paralarını yatırım yaparak depo kiraladım. Ahmet Minder ile yaptığım görüşmede bana mahkemeye ver dedi, ben Kurumun ve 82 milyon insanın parasını istemiyorum. Ben sözleşmeye uyulmasını istiyorum. Tüm kapıları denetim ve sizi defalarca aradım, cevap alamayınca sesli mesaj gönderiyorum. Eşim ile aram açıldı. Ben devletime güvenerek iş hayatına atıldım. Devletim beni yüz üstü bıraktı. Eşim ile her gün kavga ediyoruz. 4 çocuğum var ve evde huzur kalmadı. Eşim beni boşayacağını söylüyor. Alacaklılar kapıya dayanıyor. Ben sözleşmenin gereğinin yerine gelmesini istiyorum. Eşim beni boşar ise tek çözümüm kalıyor, Mektup bırakarak boğazıma ip geçirip intihar etmek” dedi.

      Alım “ Çöpler satıldı”

Çaykur Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alım e aktardığımız konu hakkında ise “ Bazı firmalar bizim çöplerimizi sattı. Bunun üzerine böyle bir karar aldık. Bu kadının suçu var demiyoruz, ancak böyle bir karar alarak çöp vermiyoruz” demekle yetindi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE