• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Devlet hal yasasını çıkartsın

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu tanzim satış Rize’ye uymaz dedi.

Devlet hal yasasını çıkartsın

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu büyük şehirlerde uygulanan tanzim satış mağazaları projesinin fazla süreceğine inanmadığını belirterek “ Bir iki ilde geçici bir süre uygulanabilir, Belediyelerin hepsi bunu uygulayamaz ve bu uygulama fazla sürmez, hiçbir belediye sera bahçelerini toplayıp halka sunum yapamaz, bazı ürünler erken çürür” dedi.

-Hal yasasının çıkması gerektiğini belirten Karamehmetoğlu “ Devlet alacaklarından vaz geçsin, hale giren tüm ürünler çıkışta faturalı olarak çıkmak zorunda ve yüzde 8 otomatik olarak vergi verilmekte, ayrıca marketlerde yine vergi verilmekte, devletin önce bu ürünlerden KDV yi kaldırması lazım. Denetimler olmalı” dedi.

      Mustafa BAYRAK

RİZE: Bazı büyük şehirlerde uygulanmasına başlatılan Tanzim satış yerleri konusunda görüş belirten RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu bu uygulamanın fazla sürmeyeceğini belirtti.

    Ankara, İstanbul ve bazı kentlerde uygulanan ve uygulamaya konulan Tanzim Satış yerleri konusunda açıklamada bulunan RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu bu uygulamanın ülke genelinde yapılacağına inanmadığını ve devamının gelmeyeceğini söyledi.

    Karamehmetoğlu açıklamasında “ Belediyeler her gün Antalya veya başka illere giderek bahçeden ürün hasat edemezler, tüm belediyelerin bunu uygulayacağını düşünmüyorum. Devlet öncelikle vergilerden vaz geçsin, üreticiden yüzde 5 , Hale giren ürünlerden belediyeler komisyon, Halden çıkan ürünlerden yüzde 8 KDV, bakkal ve marketlerde vatandaştan yine KDV alınmakta, devlet öncelikle Hal yasasını çıkartmalı. Vatandaşın evine gidene kadar yüzde 25 in üzerinde devlet KDV veya diğer vergiler almakta” dedi.

           Kar marjları kontrol edilsin

Devletin asıl görevinin Hallere gelen sebze ve meyvelerin kontrolünü sağlamak olduğunu belirten Karamehmetoğlu “ Komisyoncular kontrol altında tutulabilir. Ticaret müdürlükleri ile zabıtalar hallerde kontrollerini yapsın, bu doğal, ancak devlet Pazarcı olamaz. Devlet öncelikle Hal yasasını çıkartmalı tabii bu da mümkün değil, bu yasa çıktığı taktirde ve devlet vergileri düşürdüğü zaman ister istemez sebze ve meyve fiyatları düşecektir” dedi.

          Tufanda pahalı olur

Her ürünün zamanında değer kazandığını belirten RTSO Başkanı “ Sebzeler şu an seralarda yetiştirilmekte, hangi koşullarda yetiştirildiklerini bilmiyoruz., tufanda yetişen ürünler elbette pahalı olur. Talep arttıkça ürün pahalanır, bu ürünlere mevsiminde ilgi göstermeliyiz” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE