• 23 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    23 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“Demiryolu gündemde kalmalı”

-Rize STK Başkanları Rize- Sarp Demiryolu gündemden düşmemeli dediler.

“Demiryolu gündemde kalmalı”

-Rize STK Başkanları Mehmet Erdoğan, Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Güven Aksoy, Mehmet Çırakoğlu Rize –Sarp demiryolu projesinin gündemde kalması gerektiğini ve Demiryolunun öneminin mutlaka her fırsatta dillendirilmesi gerektiğini belirttiler.

Mustafa BAYRAK

RİZE: Karadeniz Bölgesi’nin demiryolu projesinden yararlanması gerektiğini belirten Rize STK başkanları, Karadeniz doğasının aşılmayacak bir yapıya sahip olmadığını, Samsun- Sarp ve Batum demiryolu bağlantısının mutlaka yapılması gerektiğini söylediler.

 Karadeniz illerinin gelişmesinin ve sahil yolunun rahatlaması için Karadeniz Demiryolu’nun mutlaka gündemde olması gerektiğini belirten Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan “Karadeniz Bölgesi demiryolu ağı olmayan tek bölge. Bu bölgenin de demiryolu ağı ile geçilmesi ile bölge insanı; ulaşımda, ticarette daha çok rahatlayacaktır. Sarp- Samsun Demiryolu’nun bağlanması ile Uzakdoğu ve Avrupa bağımsız devletler topluluğuna daha rahat ticaret yapacaktır” dedi.

Birlikte hareket etmeliyiz

 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Sarp- Samsun Demiryolu’nun yapımı için Karadeniz illerinin ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek “ Ordu bu konuda daha duyarlı ve bu duyarlılığa bizlerinde destek vermesi gerek. Rize’deki tüm STK başkanları ortak hareket etmemiz gerekiyor. Samsun- Batum ve daha ileriye ulaşacak olan demiryolu ağı ticarette kar oranlarını artıracağı gibi ulaşımda da daha cazip hale gelecektir” dedi.

Ortak paydamız

Rize Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy ise Türkiye’de bir tek Karadeniz Bölgesi’nde demiryolu bulunmadığını belirterek “ Karadeniz bu haktan yararlanmalı. Bireysel bir istek değil. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin bu ortak ağdan yararlanabilecek ve yaklaşık 3-4 milyon insan demiryolundan faydalanacak. Kısa sürede kendini amorti edeceğini düşünüyoruz. Taşımacılık ve ulaşımda bölge insanı, daha güvenli ve ucuz demiryolundan yararlanmış olacak” dedi.

Kafkas kapımız

Rize Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu ise Sarp- Samsun Demiryolu ağının sadece bu bölgeye hizmet vermeyeceğini belirterek “ Batum’a bağlanacak olan demiryolu ağı ile Rusya’ya ve diğer tüm bağımsız ülkelere kadar uzanmış olacağız. İş adamları daha güvenilir olarak seçecekleri demiryolu taşımacılığı ile güvenli iş yapacaklardır. Ayrıca hızlı tren ile vatandaşlarımız daha rahat bir ulaşım sağlayacaklardır. Hızlı tren projesi Karadeniz için vaz geçilmez bir projedir ve Karadeniz illerinin bu projenin hayata geçmesi için tek vücut olması gerekiyor” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE