• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Dağ Horozu kendini gösterdi

Rize`nin İkizdere ilçesinde bu yıl 15.`si düzenlenen Dağ Horozu Şenliği`nde beklenen oldu.

Dağ Horozu kendini gösterdi

Rize'nin İkizdere ilçesinde bu yıl 15.'si düzenlenen Dağ Horozu Şenliği'nde beklenen oldu. Dağ Horozu kendini 3 yıl üzerine gösterdi fakat gözlem noktasına 2 km uzakta gösterdiği için fotoğraflanıp, görüntülenemedi. İkizdere'nin Sivrikaya Yaylası'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dağ Horozu Şenlikleri'nin bu yıl 15.'si gerçekleştirildi. Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz'ün öncülüğünde 2 bin metre rakımlı Sivrikaya köyü zirvesinde Dağ Horozu gözlem yerine çıkan birçok vatandaş Dağ Horoz’unun katılımcılara 2 km uzak kalması nedeniyle sadece dürbünle görüldü. Görülen Dağ Horozu mesafe nedeniyle fotoğraflanamadı, görüntülenemedi.
TEMMUZ'DA DEĞİL HAZİRAN'DA ŞENLİK DÜZENLENİNCE DAĞ HOROZU KENDİNİ GÖSTERDİ Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz "İkizdere'deki Dağ Horozu Festivali 15 yıldır yapılıyor. Dağ Horozumuz dünyanın nadir yerlerinde yaşıyor. Buradan Kafkaslara doğru bu kuşak üzerinden hayatlarını idame ettiriyorlar. Biz de bunu bizim değerimiz olarak görüyoruz. Yıllardır Türkiye'de tanıtılması için mücadele veriyoruz. Sponsorlarımız ile birlikte bunu tanıtacağız. Önümüzdeki yıllarda daha da genişleteceğiz. 3 yıldır biz Dağ Horoz’unu göremiyorduk ama orada bir tarih yanlışı vardı. Temmuz ayında geliyorduk buraya, o dönemde de kuluçka dönemi olduğu için kuşlar kendini göstermiyordu. Bu yıl 15 Haziran'da yaptık. Dağ Horoz’unu daha zengin görmek adına seneye bu tarihten de 15 gün daha geri çekmeyi düşünüyoruz şenliği" dedi. Dağ Horozu şenliklerine ilk kez katıldığını dile getiren Osman Yetimoğlu "Bu yıl ilk kez geldim, 3 yıldır görülmeyen Dağ Horoz’unu gördüm. Bu galiba benim ayağımdan dolayı oldu. Rize’mizin tüm ilçelerinin odluğu gibi buranında mükemmel bir görüntüsü var. Karşıki dağlarda karın kalkmamasından ötürü daha da güzelleşmiş. Horozumuzu gördük, şimdi eğleneceğiz. Çetin yolları aşarak buraya geldik, Dağ Horoz’unu gördük" diye konuştu. İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan ise "Bugün İkizdere’mize has Dağ horozu şenliklerini gerçekleştiriyoruz. Dağ Horoz’unu gördük. Çok memnunuz burada olmaktan" şeklinde konuştu.
EN KÜÇÜK DAĞ HOROZU GÖZLEMCİSİ Şenliğin en küçük katılımcısı Ömer Said Cerrah ise katılım belgesini İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz'ün elinden aldı. Karagöz, 1,5 yaşındaki katılımcının babasına belgeyi teslim ederken minik kuş gözlemcisine de teşekkür etti. Şenliğin ilk günü Dağ Horoz’unun görüntülenmesinin ardından tulum eşliğinde oynanan horonla devam etti.
 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE