• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

DEMİRYOLU MUTLAKA YAPILMALI

Rize Ticaret Odası Meclis Başkanı Şükrü Cevahir Karadeniz Demiryolunun mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

DEMİRYOLU MUTLAKA YAPILMALI

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şükrü Cevahir  Samsun- Sarp demiryolunun mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek “ Halk istemeli, STK’lar olarak bunun için çaba göstermemiz gerek, Toplumun her kesiminden destek gelmeli,  demiryolu bölgemiz için gerekli ve istemesini bilmeliyiz, istemesini bilmezsek Cumhurbaşkanı kendi inisiyatifine göre hareket eder, biz kurumları harekete geçirmemiz gerekiyor” dedi.

Cevahir “ Ovit tüneli için Güneydoğu başta olmak üzere çeşitli illerle temasımız oldu, ismini sevgi yolu koymuştuk, bugün Ovit Tüneli hayata geçmiş ve bir kısmı tamamlandığında hayata geçecek, lojistik üstün ihale aşamasına geldiğini biliyoruz, yine Rize –Artvin Hava alanı için girişimlerde bulunduk ve arzulu isteğimiz oldu, aynı şekilde Sarp- Samsun yolu için tüm kurum ve kuruluşlar harekete geçmemiz gerek”  dedi.

     Mustafa BAYRAK

RİZE: Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığına yeni seçilen Şükrü Cevahir yeni dönemde Samsun- Sarp demir yolunu takip edeceklerini söyledi.

    3 Nisan’da yapılan Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilen Şükrü Cevahir  45 kişilik meclis üyesinin desteği ile Meclis Başkanlığına seçildiğini belirterek “ 19 yıldır Yönetim kurulu üyeliği ve Başkan vekilliği yaptım. İlimizin kalkınması için tüm gayretimle çalışmaya devam edeceğim, Rize esnafının ve tüccarının kazanması için gayretlerimiz olacak” dedi.

     Ovit ve Hava alanı büyük proje

Ovit tünelinin yapılması için Güneydoğu ve çeşitli illerde geçmişte temasa geçtiklerini belirten Cevhair “ Tünel başlamadan önce yaptığımız girişimler ile bu yolun ismini ‘Sevgi yolu’  koymuştuk ve attığımız adımlar ile birlikte Cumhurbaşkanımızın desteği ile bu yol için tünel yapımı başladı,  şu an son aşamaya geldik ve asırlardır konuşulan yol artık konuşulmuyor. Yine havaalanı için ortak çalışmalar yaptık ve yine Cumhurbaşkanımızın desteği ile Hava alanı çalışmaları başladı. Şimdi ise lojistik üst için çalışmalar var ve lojistik üst ihale aşamasına kadar geldi” dedi.

     Destek şart

Samsun – Sarp yolu için kamuoyu ve STK’ların desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Cevahir “ Zaman zaman bu süreç gündeme getirilmeli, Cumhurbaşkanımıza sesimizi iletmemiz için sürekli bu konuda çalışmalarımız olmalı,  gerek bireysel,  gerekse toplum olarak Demiryolunu gündeme tutmamız gerek. Rize için üreteceğimiz projelere mutlaka destek buluruz. Proje üreterek Rize de istihdamı geliştirmemiz mümkün. Her kurum proje üretmeli ve destek almak için çalışmalı” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE