• 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Cumhuriyet geleceğe emanet

-Rize Valisi Erdoğan Bektaş 95’inci yıl önce kurulan Cumhuriyetin zorluklar içinde kurulduğunu ve gelecek nesillere emanet edildiğini belirterek “ Tüm düşmanlarımızın gözü ülkemiz üzerinde, bu ülkeye geçmişte olduğu gibi gelecekte de yeni nesillerimiz sahip çıkmalı” dedi.

Cumhuriyet geleceğe emanet

Esin BAYRAK

RİZE: Cumhuriyetin kuruluşunun 95’inci yılı çeşitli etkinliklerle kutlanarak gelecek nesillere aktarıldı.

      Valilik önünde ki meydanda yapılan Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, daire müdürleri, protokol, okullar, askeri birlik ve polis ekipleri katıldı.

     Cumhuriyetin kuruluşunun 95’inci yıl dönümü nedeniyle valilik önünde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesajının okunmasının ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Reşat Kasap halkın bayramını kutladı.

     Kutlamaların ardından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir konuşma yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş konuşmasında  “Bir Cumhuriyet Bayramı’nda bir 29 Ekim gününde daha sizlerle birlikte olmanın mutluluğu ile Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor ve hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

 Bektaş cumhuriyetin 95’inci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “Bildiğiniz gibi bugün Cumhuriyet bayramımızın 95’inci kez kutluyoruz. Genç Türkiye Cumhuriyetimizi kurduğumuz meclisimizi oluşturup, işgalcilerden kurtulup bağımsızlığımıza kavuşup Cumhuriyetimizi ilan ettiğimiz 29 Ekim 1923 tarihinden bu yana tam 95 yıl geçmiş. Milletimizin bu topraklarda Anadolu’daki tarihi yürüyüşünde görüp yaşadığımız önemli dönüm noktasından biri olmuştur. Osmanlı coğrafyasında yeni bağımsız bir ülkeyi kurup inşa etmek ve bu günlere getirmeyi, geleceğe umutla bakmayı başarmak hedefimizdir”

“Tarihimiz ortaktır”

Bektaş, “Değerli vatandaşlarım. Aktüel gelişmeler, ülkemizde yakın ve uzak coğrafyadaki gelişmeler bize tarihi yeniden hatırlatıyor. Tarihi ve tarihi olayları unutma lüksümüz olmadığını gösteriyor. Tarihimiz ortadadır. Bu topraklara bile düşman ayak izi değmiştir. Düşman uyumayarak zayıflarımızı kollamaktadır. En son 15 Temmuz darbe girişimde bunun önemli göstergesidir” ifadelerine yer verdi.

Vali Bektaş, “Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyeti kurup o büyük dönüşümü başlattığımız duygularla yolumuza devam edip geleceği aydınlatmak zorundayız.  95 yıllık süreç ve gelinen noktada kıyasla gelinen bu işi oldukça başarıyla yaptığımız ifade etmekten mutluyum” dedi.

Milleti ve devleti ile bütünleşmiş bir ülkenin vatandaşları olarak umut ve heyecanla geleceğe yürümenin ortak hedef olduğunu belirten Vali Erdoğan Bektaş, “ Bu duygularla bu önemli günde Cumhuriyet Bayramını kutlarken varlığımızı bütünlüğümüzü huzurumuzu borçlu olduğumuz şehitlerimizi, gazilerimizi cumhuriyeti başaran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün büyüklerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyor hepinizi tekrar sevgimle selamlıyorum. Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Ödüller verildi

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resim yapan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Şiirlerin okunması ve folklor gösterisinin ardından tören geçişi yapıldı ve tören geçişi sırasında polis ve askeri birlik büyük alkış aldı.

 Cumhuriyet bayramı nedeniyle Kültür merkezinde açılan resim sergisi ziyaret edildi. Akşam ise öğretmen evinde Cumhuriyet balosu yapıldı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE