• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Cumhurbaşkanı Rize ”den mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Türkiye’nin haklarını korumaya devam edeceklerini belirterek “ Bazı belediye başkanlarını görevden aldık, bu milletin paralarını Kandil e gönderenleri görev başına tutmayız, Doğu Akdeniz de herkes var bir Türkiye yok, buna asla müsaade etmeyiz ve içimizdeki Zat çıktı, bizim burada olmadığımızı söyledi, Türkiye’nin haklarını korumak bizim işimiz, o zat gemilerdeki Türk bayraklarını bile göremedi” dedi.

Cumhurbaşkanı Rize ”den mesaj verdi

    Esin BAYRAK

RİZE: Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere baba ocağına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Güneysu, Yusufeli ve Partililer ve STK larla buluşmasında sert mesajlar verdi.

     Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Cuma Akşamı geldiği baba ocağında Güneysu merkezde halkla selamlaştıktan sonra Merkez Mahalledeki evine çıktı, Cumartesi günü Helikopter ile Rize- Artvin Havalimanında incelemelerde bulunduktan sonra Yusufeli ilçesine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Baraj inşaatını inceledi.

          2021 yılında bitecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Halka hitap ederek “ Tamamlandığında 270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 3. en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın 2021 yılının Nisan ayında elektrik üretimine başlayacak, Ülkemize yılda 1 milyar 888 milyon kw/saat enerji üretecek bu eserin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 70'i buldu. İnşallah 2021 yılının Nisan ayında burada elektrik üretimi başlayacaktır. Önümüzdeki fazla bir zaman yok. Hızlı ilerliyoruz. Bitireceğiz. Ondan sonra açılışına geleceğiz. Barajda üretilecek enerjinin ülkemizin katkısı yılda 1 milyar 250 milyon lira olacak. Bu üretim gücüyle baraj 7 yılda kendini amorti edebilme kabiliyetine sahiptir. Bay Kemal'in dediği gibi değil. Bunlar hesap kitap bilmez. Bunlar sadece atılan bu adımları nasıl engelleriz buna bakarlar” diye konuştu.

    480 Konut açılışını yaptı

Helikopter ile Güneysu ilçesine akşam saatlerinde gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Üniversite vakfı tarafından 150 dönüm arazı üzerinde yaptırılan 480 konut, Spor ve sosyal tesislerin açılışını yaptı. Rize mimarisinde yapılan ve 4 kat olarak inşa edilen konutların açılışını yapan Erdoğan burada yaptığı konuşmada “ Rize ye gelecek olan akademik kadro bu konaklarda kalacak ve öğrencilere iyi eğitim verecek” dedi.

            Türk Bayraklarını mı görmedi

Doğu Akdeniz'de yapılan arama faaliyetlerine de değinen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Araştırma ve sondaj gemilerimiz, Deniz ve Hava Kuvvetlerimizin unsurları eşliğinde bölgede belirlediğimiz alanlardaki çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu sürede CHP'nin başındaki zat çıktı, 'Doğu Akdeniz'de herkes var. Amerika var, Avrupa var, Fransa var, İngiltere var, sadece Türkiye yok' diye açıklama yaptı. 

      Uzayda yaşıyor

      Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan konuşmasında Kiliçdaroğlu”ndan bahsederek “Bu zat kendinde değil. Bir insanın bunu söyleyebilmesi için ya tüm bu gelişmelerden bihaber şekilde uzayda yaşıyor olması ya da kendi ülkesinden nefret etmesi gerekir. Hadi tüm bu mücadeleyi yok saydın, gemilerimizin üzerindeki devasa Türk bayraklarını da mı görmedi? Yoksa o bayrakları başka ülkelerin bayrağı mı sandın? Bay Kemal sana Türk Bayrağı'nı da öğreteceğiz. Bunu da öğreneceksin.

Hani senin gündemin başka olduğu için olup bitenden haberin yok. Bir telefon açıp konuyu bilen herhangi birine, 'Doğu Akdeniz'de neler oluyor' diye sorma aklına gelmedi mi? Anlaşılan o ki, terör örgütü destekçileriyle düşüp kalkmaktan bunların sadece gönülleri kirlenmemiş, gözleri de kör olmuş. CHP'nin başındaki zat istediği kadar çırpınsın, istediği kadar Rumların ağzıyla konusun biz bu işi 

Sonuna kadar götürmekte kararlıyız. Allah'ın izniyle ve yardımıyla Doğu Akdeniz'de petrol veya doğal gaz bulduğumuzda bugün ülkemize karşı ileri geri konuşanların hepsi de kapımızda sıraya girecek. Çünkü enerji demek güç demektir." Dedi.

 

     Seçilmiş kimse suç işleyemez

Erdoğan, AK Parti Rize İl Başkanlığının düzenlediği Partililer ve STK temsilcileri yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, dış ticarette, turizmde, savunma sanayisinde, demokraside, hukukta, üretimde, her alanda 18 yıl öncesiyle kıyas dahi edilemeyecek bir Türkiye var, Göreve geldiklerinde savunma sanayisinin yüzde 20'sinin yerli üretildiğini, şu anda ise bu oranın yüzde 70'e çıktığını belirten Erdoğan, yıllık gelirin, savunma sanayisi ürünlerinde, 2,5 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Dost bilinen, müttefik ülkelerin insansız hava aracı, silahlı insansız hava aracı vermediğine işaret eden Erdoğan, kötü komşunun ev sahibi yaptığını, artık bunları Türkiye'nin ürettiğini aktardı. Terörle mücadelede insansız hava araçlarının teröristlere kan kusturduğunu ifade eden Erdoğan, teröristlerin inlerine girildiğini dile getirdi.

Erdoğan, devlet olarak daha önce bu konudaki tavizsiz tavrı ortaya koyduklarını, 31 Mart sürecinde de hukukun ve anayasanın çizdiği sınırları herkese hatırlattıklarını bildirdi.

DiyarbakırMardin ve Van'da yapılan belediye başkanvekili atamalarının, hukuku, sandığı, millet iradesini korumaya yönelik meşru bir refleks olduğuna dikkati çeken Erdoğan, demokrasiye inanan hiç kimsenin böyle bir adımdan rahatsızlık duymayacağını söyledi.

"Pençe-1, Pençe-2, Pençe-3 harekâtında biz kovalıyoruz, onlar kaçıyor, Irak'ın kuzeylerine kadar." Artık kendi ayaklarımız üzerinde durmasını biliyoruz, Yusufeli’nde yaptığımız barajın bitmesi ile kendi ayaklarımız üzerinde duracağız” dedi.

      Bu milletle yola çıktık

Doğal gaz alımında da seviyeyi düşüreceklerini söyleyen Erdoğan, "Bugünkü doğal gaz alımına ihtiyacımız olmayacak, belki de doğal gazı sadece evlerde ısınmada kullanacağız." ifadesini kullandı.

Erdoğan, yapılan yatırımların AK Parti ile gerçekleştiğini anlattı.

Yapılan tünelleri anlatan Erdoğan, millete, ülkeye olan aşkın kendilerini yollara düşürdüğünü vurguladı.

Erdoğan, bugün Ege'de, Doğu Akdeniz'de haklarını savunan, menfaatlerini koruyan, donanması güçlü bir Türkiye bulunduğuna dikkati çekti.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların farkı iyi gördüğünü belirten Erdoğan, yurt dışındaki vatandaşların dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin koruyucu gölgesini her an üzerlerinde hissettiğini kaydetti. Rize'nin de 18 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak bir seviyeye ulaştığını dile getiren Erdoğan, AK Parti iktidarıyla beraber Türkiye'nin menzilinde ileri demokrasinin, kalkınmanın, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın olduğu yeni bir yola girdiğine dikkati çekti.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. İşte en son İspanya Katalonya'da bunun en güzel örneklerini verdi."

"AK Parti'nin içinde gedik açma çabaları boşa çıkacaktır"

"Bir dönem gezi vandallığına sahip çıkmış, çukur terörünü sahiplenmiş, 15 Temmuz ihanetine alkış tutmuş çevreler, sabah akşam utanmadan bu kararı eleştiriyor." diyen Erdoğan, "31 Mart seçimlerinde yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen iki parti, beklendiği gibi milletten değil, millet iradesini hiçe sayanlardan yana tavır aldı. Maalesef birileri de bunlarla aynı çizgiye gelerek gerçek yüzlerini ve niyetlerini ifşa etti. Dile getirilen eleştirilerin, vicdanla, insafla, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmakla hiçbir alakasının olmadığı açıktır. Şunu iyi bilin, amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu biliyoruz çünkü milletimiz bunlara asla hayal ettikleri gibi bir imkan vermez." şeklinde konuştu.

    Gedik açamazlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "AK Parti'nin içinde gedik açma çabaları, hep olduğu gibi yine boşa çıkacaktır, onu da söyleyeyim. İstedikleri kadar dolaşsınlar, bunlardan önce de bu gayretlerin içinde olanlar oldu, ne olduğunu biliyorsunuz, anlatmama gerek var mı? Eğer niyet hayır olmazsa, akıbet hayır olmaz. Bunların niyeti hayır değil, bunların niyeti farklı. Dert burada sadece, 'biz acaba Erdoğan'ı bir iki puan düşürmek suretiyle alaşağı eder miyiz?' Bu nereye çalışmaktır, bunlar şu anda projelere çalışıyor. Bu projelerin kimler olduğunu, olabileceğini tahmin ediyorsunuz. Biz bu partimizi 18 yıl önce milletimizle beraber kurduk, biz sadece tabelasını astık. Çalışmaları da İsmail Kahraman beyin evinde yürüttük."

Erdoğan, 82 milyonu kucaklayan, her bölgeden oy alan yegane hareketin AK Parti olduğunu söyledi.

"Biz hesapların değil, aynı davaya inanan, aynı ideallere gönül veren, aynı sevdanın, aynı manevi iklimin buluşturduğu kadroyuz." ifadesini kullanan Erdoğan, bu şekilde de yollarına devam edeceklerini, ilkelerden, kardeşlikten, kadim değerlerden taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sevgililer sevgilisi peygamberimiz, 'Müslüman o kimsedir ki, elinden, dilinden yerlerinde emin olduğu insan.' buyuyor. Bunlarda böyle bir şey kaldı mı, kalmadı. El başka, dil başka, gönül başka çalışıyor. Varsın çalışsın. Biz Türkiye sevdasıyla 'yaşımız hep 18' diyerek ilk günkü aşkla milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz."

Tevazünün dışında gurura, kibre partilerinde yer olmadığının altını çizen Erdoğan, bulunulan makamların geçici olduğunu söyledi.

Erdoğan, tevazu içerisinde, mütevazı olunması, vatandaşlara samimi davranılması gerektiğini vurguladı.

       Kuran hediye edildi

Yemekte vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan a okul öğrencisi bir genç Kuran yazılı bir kitabe hediye etti. Erdoğan öğrenciye yazılan yazıyı okuttuktan sonra vatandaşlar Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çekimini sürdürdü. Yaşlı bir kadına sarılan Erdoğan eşi ile birlikte katıldığı yemekten ayrılarak konutuna gitti.

     Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Pazar günü ise Trabzon a geçerek burada çeşitli açılışlar yaptı.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE