• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Çoruh Edaş Abonelerine Seslendi

Rize’de 250 kilometre kare alanda; il, ilçe, köy, mahalle ve yaylalarda 220 bin adet aboneye 7/24, 186 çağrı merkezi üzerinden dağıtım hizmetlerini yürüten Çoruh Edaş, elektirik abonlerine yönelik önemli açıklamalarda bulunurken birtakım konuların altını çizdi.

Çoruh Edaş Abonelerine Seslendi

Rize: Çoruh Edaş şehir içi mahalle ve köylerde yapılacak olan çalışmalar konusunda birtakım talep ve önerilerde bulundu. Şehir şebekelerinde özellikle  yer altında kablolu kısımlarda; kazı ,hafriyat, doğalgaz, su, kanalizasyon, telekom altyapısında  çalışmalarının yapımından bir gün önce birimlerine iletilmesi gerektiğini belirten Çoruh Edaş,  bu noktada çalışma sahasında kablo hasarını önlemiş olacaklarının altını çizdi.Vatandaşların bu tip konularada il müdürlüklerinden gerekli  yardımın istenmesi gerekliliğini hatırlattı.

Çalışma öncesinde haber verin

Enerji nakil hatlarına  yakın noktalarda ağaç budama çalışması yapmadan önce birimlere  müracaat edilmesi istendi. Böylece can ve mal emniyeti için planlı elektrik kesintisinin sağlanacağı kesme ve budama çalışmalarının gerekli hassasiyet çerçevesinde yapılacağının önemli olduğunu kaydetti.

Ayrıca, Rize’de yapılan inşaat çalışmaları sırasında yapılacak ,inşaatın üzerinden ve  yakınından enerji hatları geçiyorsa yakınlık durumu varsa tedbir alınması amacıyla  birimlerimize müracaat edilmesi doğacak kazaların önleyeceğini kaydedildi. İnşaat yapımı sırasında beton mikserlerinin  çalışmalara başlamadan önce  çalışılacak kısımlarda  enerji dağıtım hatları geçiyorsa  planlı enerji kesinti uygulanması amacıyla  çalışmaya başlamadan önce  kurumdan yardım istenmesi ve bu duruma yönelik değerlendirilmelerin yapılacağı belirtildi.

Panolara dikkat

Köy mahalle ve yayla şebekelerimizdeki dağıtım  şebekelerindeki AG panolarına  kilitlerini kırarak müdahale  edilmemesi, direklere her ne amaçla olursa olsun tahta çakarak çıkmamaları   dağıtım şebekelerine can ve mal emniyeti yönünden  müdahale etmemeleri ihtiyaç  halinde 186 çağrı merkezini arayarak yardım istemesinin daha uygun olunacağı vurgulandı.

 Son olarak açıklamanın devamı ise şöyle: “ Enerji nakil hatlarının yakınında ve altında her ne amaçla olursa olsun sahada hafriyat, çakıl, kum, taş dökülerek enerjili dağıtım hatlarımıza yaklaşılması can ve mal güvenliği için tehlikelidir. Rize’de elektrik dağıtım  faaliyetlerinin yürütülmesi için planlı elektrik kesintileri yapmamız gerektiğinde abonelerimizin bakım ve yatırım amaçlı planlı elektrik  kesintilerinden haberdar edebilmemiz kendilerine mesajla ulaşabilmemiz için abonelik  bilgilerini ve mobil  telefonlarını birimlerimize gelerek  güncellemeleri kendilerine ulaşmamızın en kısa yolu olacaktır.”

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE