• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Çok daha iyi olacağız

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal henüz istenilen seviyeye gelmediklerini söyledi.

Çok daha iyi olacağız

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal El Kabir in sakatlanması ile birlikte 2 forvet oyuncusuna ihtiyaç duyduklarını belirterek “ Tek forvetimiz vardı, o da 5-6 ay aramızda olamayacak, şu anda bir kanat oyuncusu ve iki forvet oyuncuya ihtiyacımız var, bu takım çok daha iyi olacak” dedi.

-Süper ligde ligin ikinci haftasında kendi sahasında Sivasspor u ağırlayan Atmacalar taraftarı önünde karşılaşmanın ikinci yarısında attığı gollerle konuk ekibi 2-1 mağlup ederek ligin ilk iki haftasını 6 puan ile tamamladı. Ligde iki de iki yaparak taraftarlarını mutlu eden Atmacalar Sivas karşısında oynadıkları futbol ile taraftarlarını mutlu etti.

       Rakibi iyi analiz ettik

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal Gençlerbirliği maçı sonrasında Sivas maçı hazırlıklarına başladıklarını belirterek “ Rakibin ilk hafta oynadığı maçı defalarca analiz ederek, zayıf noktasını belirledik, Karşılaşmanın ilk yarısında istediğimiz pozisyonları bulmamıza rağmen gol ile süsleyemedik, ilk yarıda birkaç pozisyon bulduk ancak atamadık, ikinci yarıya daha farklı bir strateji ile çıktık” dedi.

       Zayıf noktayı bulduk

Karşılaşmanın ikinci yarısında rakibin zayıf noktasını bularak hücumları o bölgeden yaptıklarını belirten Kartal “ 2 yarıya golle başladık. Rakibimizin üzerimize geleceğini biliyorduk ve yaptığı değişiklikler ile beklediğimiz gibi üzerimize geldi, hızlı oyun ile rakibimizi yalnız yakaladığımız pozisyonlar oldu” dedi.

      Samudio farkı kaçırdı

-Karşılaşmanın ikinci yarısında Samudio nun savunmayı yalnız yakalaması ile birlikte iki oyuncunun daha kendisini takip ettiğini ve Samudio nun pas vermemesi ile pozisyonu kaçırdıklarını belirten Kartal “ Bu pozisyon kaçmamalıydı, biraz bencilce davrandı ve pas vermedi, bu pozisyonda iki oyuncu kendini takip ediyordu, pas verse maç farka giderdi” dedi.

     Forvetsiz kaldık

El Kabir in henüz maçın başlarında sakatlanarak oyundan çıkması ile takımın tek forveti olan oyuncunun çıkması ile forvetsiz kaldıklarını belirten Kartal “ Tek forvet oyuncumuz vardı, artık 5-6 ay yok ayağında kırık var ve sezonun ilk yarısını kapattı. Forvet kısmında bir oyuncu ararken şimdi savunmadan feragat ederek iki forvet oyuncusu almak zorundayız. El Kabir in sakatlanması ile forvete Samudio yu çekmek zorunda kaldım” dedi.

      Oğulcan iyiydi

Önceki sezon PTT liginde mücadele eden Oğulcan i zorunlu olarak sahaya sürdüğünü belirten Kartal “ Karşılaşmaya baktığımızda Oğulcan iyi mücadele etti, mevcut şartları zorladı ve iyi oyun çıkardı. Beklentilerimize cevap verdi. Bu oyuncu daha da kendini geliştirecek, Sivas maçında üzerine düşen görevi yerine getirdi” dedi.

    Baskı yedik

Karşılaşmanın 2-0 olmasından sonra son 15 dakika baskı yediklerini belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Oyun tempomuzu aynı seviyede tutmamız gerek, yediğimiz baskı sonucu bir gol yedik ve baskı sürdü, son 15 dakikaya kadar benim arzuladığım şekilde takım mücadele etti, son 15 dakika oyun sitilimizden taviz verildi, benim istediğim takım son 15 dakika da ki takım değil, aynı şekilde devam etmeleri gerekiyordu” dedi.

         17 gitti 13 geldi

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal takımdan takıma giren veya giremeyen 17 oyuncunun ayrıldığını belirterek “ Takıma 13 oyuncu geldi, bunlardan biri de El Kabir ve 6 ay aramızda olamayacak, şu an takıma iki forvet oyuncusu ihtiyacımız var. Sportif direktörümüz Yılmaz Bal çalışmalarını sürdürüyor.  Takıma iki forvet ve bir kanat oyuncusu alacağız” dedi.

       Yan Sase yi aldık

-Teknik Direktör İsmail Kartal Brezilya ligi Vasco de Gama takımından 22 yaşında ki genç oyuncu Yan Sase yi takıma bir yıllık kiralık ve satın alma opsiyonlu olarak aldıklarını belirterek “ Boldrin in alternatifi olarak takıma alındı. Genç bir oyuncu ve takıma katkı sağlayacağını düşünüyorum. Genç oyuncu Rize de bizimle ve bizimle birlikte çalışmalara başlayacak” dedi.

       Yönetim ve taraftarlara armağan ediyorum

-Sivas maçı galibiyetini yönetim ve Taraftarlara armağan ettiğini belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Takım henüz istediğim gibi değil, önümüzde Beşiktaş maçı var ve bu maçın hazırlıklarına başlayacağız, zorlu bir maça çıkacağız, bu takım çok daha iyi olacak, galibiyeti korumak için kendi alanına çekilmeyecek. Galip değilmiş gibi mücadele edecek ve maç sonuna kadar oyunu elinde tutmasını bilecek. Orta alanda ve forvette topu ayağına tutmasını bilen oyunculara ihtiyaç var” dedi.

     Boldrin 2 idmana çıkmadı

Boldrin in hafta içinde iki idmana çıkmadığını belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Bu oyuncunun ağrıları vardı ve hafta için iki gün idmana çıkmadı, maç gününde kendisini kontrollü şekilde sahaya sürdük,  76 dakika da bu oyuncuyu riske atmamak için çıkardık. İyi mücadele etti ve attığı golle de takımı galibiyete taşıdı” dedi.

      El Kabır ilk yarıyı kapattı

TFF Süper Lig'in 2'nci haftasında Rize'de oynanan Çaykur Rizespor ile Demir Grup Sivasspor maçının 10'uncu dakikasında rakibin müdahalesi sonucu yerde kalan El Kabir'in sağ ayağı kırıldı.

TFF Süper Lig'in 2'nci haftasında Rize'de oynanan Çaykur Rizespor ile Demir Grup Sivasspor maçının 10'uncu dakikasında rakibin müdahalesi sonucu yerde kalan El Kabir'in sağ ayağı kırıldı.

Çaykur Rizespor'un yeni transferi El Kabir bu sezon yeşil-mavililerin evinde oynadığı ilk maçın 10'uncu dakikasında Appindangoye'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Yerden kalkamayan oyuncu sedyeyle oyundan çıkarak soyunma odasına götürüldü. Buradan ambulansla hastaneye götürülen oyuncunun çekilen röntgeninde sağ ayak fibula kemiğinin kırıldığı tespit edildi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE