• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Coğrafi ürünleri önemsiyorum

Rize Valisi Kemal Çeber hafta başlangıç toplantısında coğrafi ürünleri önemsediğini belirtti

Coğrafi ürünleri önemsiyorum

Rize’de ki daire müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirilen Haftaya Başlangıç Toplantılarının beşincisinde Vali Kemal Çeber, “Coğrafi İşaretli Ürünler” konusu çok önemsediğine vurgu yaptı.

     Esin BAYRAK

Rize Öğretmenevinde düzenlenen ve Rize’de ki kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon ve etkili iletişimin sağlanması amacıyla Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında gerçekleştirilen “Haftaya Başlangıç” toplantılarının beşincisinde; Rize Kadastro Müdürü Osman Küçük İslamoğlu ve Rize Tapu Müdürü Adnan Özhaliloğlu, tarafından kurumlarınca yürütülen faaliyetler ve planlanan projeler hakkında birer sunum yaptılar.

Kadastro Müdürü Küçük İslamoğlu ve Tapu Müdürü Özhaliloğlunun sunumlarının ardından Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı değerlendirmede; “Rize’nin kendine has coğrafi özelliklerini dikkate aldığımızda hem Kadastro Müdürümüzün hem de Tapu Müdürümüzün yaptıkları sunumların daha bir önem kazandığını düşünüyorum. Çünkü Rize’nin coğrafi özelliklerinden dolayı mülkiyet, yerleşim, veraset, tapu ve kadastro hizmetleri açısından da kendine özgü gerçeklerinin olduğunu değerlendiriyorum” dedi. 

Şehirler simgeleri ile yaşar.

Şehirlerin simgeleri ile yaşadığını, bu yüzden ‘Coğrafi İşaretli Ürünler’ konusunu çok önemsediğini belirten Vali Çeber, “Bu konu, benim çok önemsediğim bir konudur. Bu nedenle Rize’ye geldiğin ilk günlerde sanayi müdürümüzden, coğrafi işaretli ürünlerimiz hakkında bilgiler istedim.  Şimdi belki farkında değiliz ama gelecekte coğrafi işaretli ürünler konusu çok daha büyük önem arz edecek. Bu yüzden Rize’de de çalışmalara başlanılmasını istedim. Çünkü Rize’mizin kendine özgü birçok simgesi ve kimliği var. Bu simgeleri yok etmemek ve öne çıkarmamız gerek” dedi ve bu anlamda ilk toplantının geçen hafta Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran Başkanlığında gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi. 

Rize’nin coğrafi işaret alabilecek çok sayıda ürününün olmasına rağmen bugüne kadar yeterli çalışmaların yapılmadığını belirten Vali Çeber, “Coğrafi işaretli ürünler konusu, hem menşei hem de mahreç anlamında da literatüre yeni giren ve kamu kurum kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını, kamu tüzel kişiliklerinin her birini ayrı ayrı ilgilendiren bir konudur. Hepinizin malumu günümüzde marketlerde satılan ürünlerin üzerinde ‘Yerli Ürün’ işaretleri yer almaktadır. Gelecekte de menşei ve mahreci belli coğrafi işaretli ürünlerin pazarlanması çok daha kolay olacak ve bu ürünler şehirlere kimlik verecektir” şeklinde konuştu.  

Haftaya başlangıç toplantılarının verimli olduğunu belirten vali Çeber, bu toplantılar sonucunda daire müdürleri arasında iletişimin geliştiğini, bu durumun kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirterek tüm idarecilere başarılı bir hafta diledi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE