• 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Çobanın Vali Şaşkınlığı

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Şavşat ilçesine yol incelemesi yapmaya giderken karşılaştığı yaşlı çoban şaşkınlığını gizleyemedi.

Çobanın Vali Şaşkınlığı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Ömer Doğanay, Şavşat ilçesine yol incelemesi yapmaya giderken karşılaştığı yaşlı çoban şaşkınlığını gizleyemedi. Yol incelemesi için Şavşat’a gitmek üzere sivil bir araçla yola çıkan Vali Ömer Doğanay, Artvin-Şavşat karayolunun yaklaşık 20. kilometresi Varyant mevkiinde yol kenarında sürülerini otlatan çobanı gördü. Aracı durduran Vali Doğanay, beton bariyerlere yaşlanmış vaziyette düşünceli bir şekilde oturan yaşlı çobanın yanına gitti. Burada yapılan kısa sohbet içerisinde sorunlarının büyük bir kısmını anlatan yaşlı çoban Vali ile görüşmeye gideceğini söylemesi üzerine Vali Ömer Doğanay “Ben valiyim” demesine çoban inanmadı.

Evde bakım ücretinin bağlanmasını istedi

Sıcak ve samimi sohbetin ardından Vali Ömer Doğanay,  çobana isteklerini sordu. İlerlemiş yaşına rağmen hiç evlenmediğini, yıllarca yoksulluk ve sefalet içinde hayatını geçirdiğini belirten 54 yaşındaki çoban Fariz Uğur, “Küçük yaşlarda çalışmak için İstanbul’a gittim. Burada yaklaşık 20 yıl boyunca hurdacılık başta olmak üzere çeşitli işlerde çalıştım. Doğuştan sağ gözüm görmüyor. Sol gözüm ise çok az görüyor. Ortaköy’de yaşlı bir annem ve iki kardeşim var. Maddi durumum iyi değil. Hayatım boyunca hiçbir sigortalı işte çalışmadım. Engelli olduğum için evde bakım ücreti talep ediyorum. Devletten üç ayda bir engelli maaşı alıyorum. Sağlık sorunların nedeniyle askere bile gidemedim. Ayrıca sağlık sorunlarım nedeniyle tedaviye ve bakıma ihtiyacım var” dedi. Ailesinin durumunun iyi olmadığını ve kendisine hayırsever işadamı Enis Güneri’in sahip çıktığını belirten çoban Uğur, “Kardeşlerim beni İstanbul’dan memleketim Artvin’e getirdiler. Köyde bağ bahçe işlerinde çalışarak harçlığımı çıkarıyordum. Köyümüze yakın olan Varyant yol üzerinde lokantası olan ve aynı zamanda hayvancılık yapan hayırsever işadamı Enis Güneri bana sahip çıktı. Onun yanında çobanlık yapıyorum. Her türlü ihtiyacımı karşılıyor. Bana çok iyi bakıyor ve ilgileniyor. Kendisinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Çobanı gözlerinden muayene ettirecek  

Bu sohbetin ardından Vali Doğanay, gariban çobana devlet olarak sahip çıkacaklarını belirterek, başta sağlık sorunlarıyla yakından ilgileneceğini ve evde bakım ücretinin bağlanması konusunda gerekli çalışmaları başlatacağını söyledi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE