• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Cerrattepe Dünya da ilk 10 da

Tarım Orman İş Sendikası Artvin Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu Yenimahalle’de bulunan Orman İşletmesi Toplantı salonunda yapıldı.

Cerrattepe Dünya da ilk 10 da

Hayati Akbaş

ARTVİN-Tarım Orman İş Sendikası Artvin Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu Yenimahalle’de bulunan Orman İşletmesi Toplantı salonunda yapıldı. Genel Kurula, Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş,   Artvin Şube Başkanı Fikret Öztürk,  İşyeri Temsilcisi Berkan Keskin katıldı.

Genel Kurul’a, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Av. Bedrettin Kalın, ORKOOP Başkanı Hasan Yaşar, CHP Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kurul ve CHP Kadın Kolları üyeleri katıldı.

Kongre Saygı duruşu ve trafik kazası sonucu hayatını kaybeden metal iş sendikası emekçi kadınları anarak başladı.

Cerattepe Bütün Dünyada Biliniyor

Ben sendika başkanı olarak hem Belçika’da hem Moldova’da dünya liderlerinden duyduğum Artvin Halkı ile ilgili o övgüler beni çok mutlu etti.  Bunları özellikle sizlerle paylaşmak istedim.  Sizlerin verdiği mücadele dünya ölçeğinde çok geniş yer tuttu. Cerattepe bütün dünyada biliniyor.  Kampanyayı biliyorsunuz. Sendikamız Tarım Orman İş,  Yeşil Artvin Derneği ve sendikamızın üyesi olduğu Dünya İnşaat ve Ağaç işçileri enternasyonal BWI” Artvin Cerattepe ’den Elinizi Çekin” şeklinde kampanya başlatmıştık.  Bu kampanya İngiltere-Londra’da merkezi bulunan daha çok İşçi Hakları emek hareketinin kampanyasını yürüten bir site üzerinden bir kampanya başlatmıştık. 

“Artvin’den Elinizi Çekin”

Başta Cumhurbaşkanına, Başbakana, Orman Ve Su İşleri Bakanına, Dış işleri Bakanına ve Cengiz İnşaata yönelik , “ARTVİN’DEN ELİNİZİ ÇEKİN” şeklindeki metni 3 dilde mail olarak gönderdik. Önce İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinde çevrildi. Ama kısa sürede Japoncasından Çincesine kadar 10 dile gönüllü olarak çevrildi. Birçok Afrika ülkesine de yayıldı ve toplam 192 ülkeden 263 bin imzaya ulaştı. Türkiye ölçeğinde 6 bin 300 imza atılırken, dünyadan 263 bin kişi bu mücadelenin ortağı oldu, sahiplendi ve isin verdiğiniz bu onurlu mücadelenizden kendileri onur duydu ve sonuna kadar yanınızda olduklarını ifade ettiler.

 Bu daha da ileriye taşındı. BM Çevre örgütleri Konferansında, dünyadaki son 10 yılda en etkili 10 çevre eylemi içinde Cerattepe direnişi de girdi.  Biz Yeşil Artvin Derneği’nden dokümanlar aldık. Bunu 20 dakikalık bir video, görsel haline getirip bu ayın sonuna kadar BM’ye ulaştıracağız. Haziran ayında jüriden geçtiği zaman umuyorum ki en üst düzeyden değerlendirilecek. Konuyla ilgili Yeşil Artvin Derneği’nden bir arkadaşımızla Cenevre’ye gideceğiz. Konferansta bu mücadeleyi savunacağız. 

Yeşil Denen Projelerin Ardındaki Tek Gerçek: Rant!

Cerattepe ’de gaz bombaları yağarken biz buradaydık.  Cerattepe ’deki mücadele aynı zamanda benim de mücadelemdir. Benim Ankara’da yaşamam bir şey değiştirmez. Çünkü doğa insanlığın ortak yaşam alanıdır.  Eğer doğa katlediliyorsa hepimiz bunun sorununu yaşayacağız.  Ama ne yazık ki bu ülkede öyle bir algı oluşturuldu ki yapılan bütün doğa katliamlarına bir maske kondu, gerçek hep saklandı.

Yeni argümanlar geliştirildi. Mesela duyarsınız, Yeşil Projeler!.  Yeşile karşı herkesin bir özlemi var.  Mesela bizim ormancılık alanında Yeşil Kuşak Ormancılık çalışmaları var.  Hep ardında rant çıktı. Yandaşlara bir takım arazilerin peşkeş çekildiğini gördük. Ama adı yeşil... Yeşil Motor dediler,  Hani doğa kirleniyor ya, kürsesel ısınmaya neden oluyorsa onun için çevreci motor dediler. Toplu taşıma araçlarında kullanılıyor. Yapılan ölçümde daha çok kirlettiği ortaya çıktı.   Yeşil Yol diye Araplara yol yaptılar. Yeşil Ekonomi dediler. Arkasından doların yeşil dolar çıktı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE