• 23 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    23 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Çaykur”a büyük ilgi

-Erzincan ve Bayburt illerinde konuşan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Dünyanın en sağlıklı çayını içtiklerini söyledi.

Çaykur”a büyük ilgi

- RİZE: Erzincan ve Bayburt illerinde gerçekleştirilen programda binlerce kişi Çay konusunda bilgilendirilerek sağlıksız çay ın zararları anlatıldı.

    Taraf53 Organizasyon tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl 3 üncüsü yapılan program Erzincan ve Bayburt illerinde gerçekleştirildi.

  “ Cumhurbaşkanının ilinden Başbakanın iline bir bardak sıcak çay molası” ismi ile Erzincan iline yapılan ziyarette Belediye Başkanı Cemaleltin Başsoy ziyaret edildi. Organize ekibi Taraf53 sahibi Gazeteci Mustafa Bayrak ile Gazeteci Muhammet Kaçar belediye başkanını ziyaret ederek konu hakkında bilgi verdiler. Belediye başkanı Cemalettin Başsoy illerinde düzenlenen programdan mutlu olduklarını ve her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek “ Erzincan”da Kaçak çay a ilgi hiç yok, Erzincan halkı Türk çayından başka çay kullanmaz” dedi.

     Öğle saatlerinde Gazetecilere açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Türk Çayının tarihi hakkında bilgiler verdikten sonra son yıllarda yapılan çeşitlendirmeler ve Stevia bitkisi hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

      Şehir merkezi Kule dibinde akşam saatlerinde ERT Televizyonunun canlı olarak verdiği programda Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Gazetecilerin sorularını cevapladı. Ardından yapılan Çay demleme sunumu ile halkın ilgi gösterdiği Çay içme yarışması ve folklor gösterileri yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere çay hediye edildi.

      Bayburt şampiyon

Türkiye”de nüfusa göre çay tüketme konusunda ilk sıralarda yer alan Bayburt iline yapılan program Bayburt dinlenme parkında gerçekleşti.  Program Bayburt Büyük otel de yapılan basın toplantısının ardından Parkta yapılan etkinlikle sürdü.

       Sütlüoğlu soruları cevapladı

Çaykur TIR inin üzerinde kurulan stüdyo konukları Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu oldu, Bayburt Gazeteciler Derneği Başkanı Yaşar Yıldız ve Gazeteci Mustafa Bayrak ın sorularını cevaplandıran programın sunucusu ise DHA muhabiri Muhammet Kaçar oldu. Programın ilk bölümünde Çay konusunda tüm soruları cevaplandıran Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu yeni ürünler ve Didi hakkında bilgiler verdi. Kaçak çay konusunda soruları cevaplandıran Sütlüoğlu insanların bilerek kendilerini zehirlediklerini belirterek “ Artık Çay bölgeleri tamamen organik tarıma dönecek, önümüzdeki yıl tüm çay bahçelerimizde organik gübre kullanacağız ve Çay bölgesi artık doğal Turizm bölgesi olacak” dedi.

     Dünya da tekiz

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu canlı yayında soruları cevaplayarak “ Dünya da zirai mücadele yapılmayan tek çay bizim çayımız, bunun bir benzeri başka ülkede yok, bazı ülkelerde 30 a yakın bazı ülkelerde ise 70-80 haşere ile mücadele var, bu zirai mücadele tabii çay”a yansımakta ve insan sağlığını etkilemekte, Dünyanın en prestijli ödüllerini çaykur olarak aldık. Bu da bizim ne derece kaliteli olduğumuzu göstermekte” dedi.

     Radyasyon bize uğramadı

Çernobil patlaması ile birlikte radyasyonlu bulutların ne yöne gittiğinin tespit edildiğini belirten Sütlüoğlu “ İlk patlama Türkiye üzerine hiç gelmedi, ikinci patlama Batı Karadeniz ve Marmara üzerine gitti, bu görüntülerde tespit edildi. Çay bölgesine hatta Doğu Karadeniz bölgesine hiçbir zaman radyasyon bulutu gelmedi” dedi.

     Bakan katıldı

Bayburt ta bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal park alanında vatandaşları ziyaret ederken programa çağrıldı. Bakan Ağbal Rizeli Gazetecileri kırmayarak ERT televizyonu tarafından canlı yayınlanan programa katıldı. Bakan ile birlikte Bayburt valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş , Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu gazeteci Muhammet Kaçar”ın konukları oldu. TIR  üzerinde gerçekleştirilen canlı yayında. Bakan Ağbal Çaykur un son yıllarda kar ettiğini ve çok güzel projeler yaptığını belirterek “ Çaykur son yıllarda iyi işler yapmakta,  yıllardır zarar eden kurum kara geçti ve Dünya”ya açıldı.  Eski Bakan ve Çaykur Genel Müdürünü kutluyorum, en kısa sürede de Rize”ye geleceğim” dedi.

    Bayburt valisi Ali Hamza Pehlivan ise kendisinin de çay üreticisi olduğunu belirterek “ 2 Hafta önce Bayburt iline atandım, burada halkım ile el ele vererek Bayburt ta yeni projelere imza atmak istiyorum” dedi.

    Park alanında Dede Korkut şenliklerinin resepsiyonu Bakan Naci Ağbal tarafından verildi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE