• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Çaykur Tarihi rekora imza attı

-Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alım birinci sürgün döneminde 287 bin ton yaş çay yaprağı aldıklarını belirterek “ Bu bir tarihi rekordur, özel sektörün kampanyaya girmemesi ile üretici bizi tercih etti ve birinci sürgün döneminde kısmen de olsa üretici kendi çayını topladı, çay parası üreticinin cebinde kaldı” dedi.

Çaykur Tarihi rekora imza attı

     Mustafa BAYRAK

RİZE: Birinci sürgün yaş çay alımlarını tamamlayan Çaykur birinci sürgün döneminde tarihi bir rekora imza atarak 287 bin ton yaş çay yaprağı aldı, Çaykur Mayıs ayı ürün bedelleri olan 400 Milyon TL nin ödemelerine Perşembe günü başlıyor.

    Birinci sürgün dönemini tarihi bir rekor ile tamamlayan Çaykur özel sektörün kuru çay zamlanmaması nedeniyle kampanyaya girmemesinin ardından 287 bin ton yaş çay yaprağı alarak tarihinin en büyük rekorunu kırdı.

     Çay İşletmeleri Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alım Kuru çay zammının yeterli olmadığına değinerek “ Yüzde 15 lik bir zam ilk etapta yapıldı, bence de yeterli değil” dedi.

    Çay üreticisini birinci sürgün dönemi öncesinde mağdur etmeyeceklerini belirttiğini söyleyen Alım “ Kısmen önceki yıllara göre temiz çay aldık, tam olarak memnun muyuz hayır ancak önceki yıllara göre çok iyi durumdayız. Üretici haftada 3 gün çay verme politikamıza uyum sağladı ve kendi çay bahçesine girdi. Birinci sürgün döneminde Gürcü işçiliği yarı yarıya düştü ve bu kampanya da çay parası üreticinin cebinde kaldı. Bunu daha geliştirmek istiyoruz ve üreticiden haftada 4 veya 5 gün çay almak istiyoruz. Bu kez üretici kendi ürününü kendi toplayacak” dedi.

       Önce kızdılar

Haftada 3 gün çay alımlarına üreticinin önce tepki gösterdiğini belirten Alım “ Ancak şimdi üretici memnuniyetini belirtti. Kış aylarında cebinde parası olmayan üreticimiz artık tüm ürün parasını cebinde tutacak. Zaman içinde tüm üreticilerimiz kendi hasadını kendi yapacak, tabii bununla birlikte çay da kalitemiz artacak.  Mayıs ve Haziran ayında aldığımız ürün büyük bir oranda kaliteli ürün oldu ve bunu 2 sürgün döneminde de sürdüreceğiz. Üreticimiz kendi ürününü hasat ettiğinde kalite ortaya çıkıyor” dedi.

     Mayıs ayı bedellerini ödüyoruz

Mayıs ayında üreticiden 135 bin ton yaş çay yaprağı aldıklarını belirten Çaykur Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alım “ Mayıs ayı ürün bedelleri olarak üreticimize 400 Milyon TL ödemelerine Perşembe günü başlayacağız” dedi.

     Kuru çay satışlarımız iyi

Çaykur Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alım 25 Haziran itibari ile 50 Bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini belirterek “ Kuru çay satışlarımız önceki yıllara oranla iyi durumda, şu an iyi yoldayız ve yılbaşına kadar istediğimiz hedefin üstünde olacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE