• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Çayeli bakır Basının yanında

Çayeli Bakır işletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi 10 Ocak gazeteciler gününü kutlayarak “ Bugün tüm basın mensupları ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz, işletme olarak Türkiye de birçok maden ocağına örnek teşkil edecek çalışmalarımız var” dedi. -Dernek Başkanı Mustafa Bayrak ise Gazetecilerin her zaman yanında olan Çayeli Bakır işletmelerine teşekkür ederek “ Bugün tüm meslektaşlarımız ile bir araya gelebiliyoruz, gazetecilerin sorunları fazla, bunların çözümü için hükümetten destek bekliyoruz” dedi.

Çayeli bakır Basının yanında

     Esin BAYRAK

RİZE: Her yıl 10 Ocak tarihinde Çalışan Gazeteciler gününü hatırlayan Çayeli Bakır işletmeleri 10 Ocak günü yine basın mensupları ile bir araya geldi.

    Sahil Yakamoz tesislerinde sabah kahvaltısında Gazeteciler günü nedeniyle yerel basın mensupları ile bir araya gelen Çayeli Bakır işletmeleri kahvaltıda gazeteciler ile madeni konuştu.

    Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi “ Geleneksel hale getirdiğimiz gününüzü kutluyorum, zaman zaman yaptığımız sohbetlerde madenin 5-6 yıl ömrü kaldığını rezervlerin bitmek üzere olduğunu söylesek de olumsuz tepkiler alıyoruz, bugün bunları değil, ilimize kalıcı değerler geliştirmenin peşinde olduğumuzu söylemek istiyorum. Belki 5-6 yıl sonra olmayacağız, ama bırakacağımız eserler önemli. Toplum için neler yapabiliriz, çevremiz için neler yapabiliriz, 10-15 yıl önce başlattığımız atık pil toplama, atık yağ toplama kampanyalarımız bugün ülke genelinde kampanyalara dönüştü. Kalmasını istediğimiz değerler konusunda yeni çalışmalarımız olacak” dedi.

     130 dönüm araziye sahibiz

Çayeli Bakır işletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi Çayeli bakır işletmelerinin 130 dönüm bir arazı üzerinde olduğunu belirterek “ 440 çalışanımız var,  yetiştirdiğimiz elemanlar ülke genelinde başka madenlerde daha üst seviyelerde çalışmaya başlıyorlar, Çayeli bakır bir eğitim yuvası gibi, burada eğitilenler başka madenlerde tecrübelerini paylaşıyorlar. Bu bizim için gurur meselesi, rezervlerin bitmesi ile birlikte Çayeli bakır alanı talip olursa hayır kurumları veya devlet kurumlarına verilebilir, burası ile bizim işimiz bittiğinde bu alanın değerlendirilmesi için gerekeni yaparız. İşletme olarak asla çalışanımızı riske atmayız, tehlikenin sezildiği an kesinlikle çalışanlarımıza o alanlara girmemelerini söyleriz. Çalışanlarımız bizim için değerli” dedi.

         Çayeli bakır bizi unutmadı

53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ise Çayeli bakır işletmelerinin her yıl çalışan gazetecileri anımsayarak onları bir araya getirdiğini belirterek “ Çayeli bakır işletmelerine teşekkür ediyoruz. Çalışan Gazeteciler olarak elbette sorunlarımız var, bunların bir an önce çözülmesini bekliyoruz. Dernek olarak çeşitli faaliyetlerimiz var ve olacak, ekip arkadaşlarım ile birlikte ilimize bazı katmanlar yapmak istiyoruz” dedi.

     Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Mustafa Bayrak Çayeli Bakır işletmeleri genel Müdürü Murat Güreşçi ye bir plaket taktım etti.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE