• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Çayeli adaylarının projeleri hazır

-Çayeli Belediye Başkan adayı Mustafa Baltacı ise konuşmasında ilçeyi turizm çalışmaları ile ön plana çıkartacaklarını belirterek “ Biz projelerimiz ile ortadayız, projelerimize gerekli desteği aldık, yapamayacağımız işler için Çayeli halkına söz vermiyoruz, deniz dolgusu ile 55 dönüm arazı elde edeceğiz” dedi.

Çayeli adaylarının projeleri hazır

      Mustafa BAYRAK

RİZE: 31 Mart yerel seçimlerine bir haftalık bir süre kalmasının ardından Çayeli ilçe ve Belde Belediye Başkan adayları Basın karşısında projelerini anlattı.

     Çayeli ilçesinde sabah kahvaltısında Basın mensuplarının karşısına çıkan ilçe ve Belde belediye başkan adayları ilçe ve beldelerde yapacakları projelerden bahsettiler.

      Açılış konuşmasını yapan Çayeli AK Parti ilçe Başkanı İshak Karahan “ Seçimlere bir hafta kaldı, gelecek 5 yılda hayal ettiklerimizi ve projelerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Adaylarımızın 31 Marta kadar çalışıp göreve gelmeleri için çalışmalar yürüteceğiz. Seçildiklerinde ise yanlarında olacağız ve ilçe ve beldelerin sorunlarının çözümü ve projelerine destek olmaya devam edeceğiz. Çayeli ilçesinde 17 Mahalle ve 54 köyümüz bulunmakta, bunların tüm sorunları bizim sorunlarımız ve bunları çözmek için çalışacağız. Halkımızı gezerek onların isteklerini dinleyip çözüm konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu bir yarış ve kararı millet verecek, bizleri tartışma ortamına çekmek isteyenler var. Bugüne kadar rakiplerimizin sataşmalarına cevap vermedik. Cumhur ittifakı bir tek ilçemizde yok, burada her partinin adayı var” dedi.

      Rozeti bizden aldı

Bir soru üzerine Karahan “ Bizim rozetimiz ile bir yerlere gelenler bugün bizim aleyhimize bizi kötüleyerek bir yerlere varmaya çalışmaktalar, bu doğru değil, biz asla Cumhur ittifakına ihanet etmedik. 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanımız ve MHP Gene Başkanının birlikte hareket etmesi ve ülkenin Bekası için el ele vermesinden sonra oluşturulan Cumhur ittifakına saygılı olduk. Bugün ise ilçemizde AK Parti rozeti ile bir yerlere gelen bazı kişiler AK Partinin aleyhinde konuşmaktalar, Partimizden aday olamayınca başka partiye geçip partimizin aleyhinde konuşmalar bize geliyor, bunlar doğru şeyler değildir. Bizim abdestimizden şüphemiz yok” dedi.

       Baltacı “ Biz projelerimiz ile geliyoruz”

Çayeli ilçesinde 10 Yıl belediye Başkan yardımcılığı yaptığını belirten AK Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Baltacı ilçenin turizm ile gelişeceğini belirterek “ yaptığımız projelerimiz var, Deniz dolgusu ile birlikte 55 dönüm bir arazı elde edeceğiz, burada tüm sosyal tesislerimiz ile 55 galeriyi taşıyacağız, ayrıca terminal binamız buraya taşınacak. Biz bunlar için tek kuruş ödemeyeceğiz. Dolgu alanı üzerinde yaşam alanları yapacağız. Yine halkımız için piknik alanları ve antik tiyatro yapacağız, 300 araçlık otopark yine projemiz arasında yer almakta, ilçemizde Aşıklar çay fabrikası yanında 1500 kişilik öğrenci yurdu, yurt ile birlikte piknik alanları, yine ilçemizde Huzur evi sözünü aldık ve bunun arsası hazır, biz afakı konuşmuyoruz, hepsinin projesi hazır. Yine ilçemizde askerlik şubesi yanında 80 bin metre kare alan üzerinde 2061 kişinin yaşayacağı kentsel dönüşüm projemiz var., şu an burada 1720 kişi 280 konutta yaşamakta ve bu konutlar ömürlerini doldurmuş , burada ki arsanın yüzde 60 i özel mülkiyet, yüzde 20 si belediyenin ve yüzde 20 si ise hazineye ait, 393 parselin toplamda 1889 intikali bulunmakta” dedi.

   Yazıcı” Madenli turizme açılacak”

Madenli Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Necip Yazıcı ise HES Projeleri sonrası dere suyunun azaldığını belirterek “ hedefimiz 2021 e kadar beldemizi turizme kazandırmak olacak. Dere kenarlarında piknik alanları ve halkımızın dinlenebileceği tesisler yapacağız, bunların projelerini hazırladık, beldemizde bulunan Madenin ne zaman kapanacağı henüz belli değil. Beldemizde her mahallemizde piknik alanları yaparak halkımızın isteklerini yerine getireceğiz, yine mahallelerimizde semt sahaları yapacağız” dedi.

       Saruhan “ Ahşap giydirme projemiz var”

Büyükköy Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hamza Saruhan ise beldenin turizme kazandırılması için Güneysu bağlantı yolunun çalışmalarının tamamlanacağını belirterek “ Beldemizde piknik alanları ve halkımızın dinleneceği alanlar projemizi hayata geçireceğiz, ayrıca beldemizin yolunun duble yol olması çalışmamız var ve yine Beldemizde binaların giydirilmesi için çalışmalarımız olmakta, yine beldede Kültür merkezi ve düğün salonu yapımı için çalışmalarımız olacak” dedi.

    Otelde yapılan kahvaltılı Basın toplantısına Belediye Başkan adaylarının yanı sıra AK Parti ilçe teşkilatı, meclis üyeleri katıldı.

 

 

     

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE