• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Çay’a değer kattık

-ÇAYMER” in hedefinin önemli olduğunu belirten Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan “Çaya değer katacak 10 milyon Avro’luk bir proje kazandırdık. Projenin amacı Rize ve civarında yoğunlaşmış olan çay sektörünün rekabet gücünü ve üretim kalitesini arttırmak, çay üreticisi KOBİ’lerin faydalanabileceği ortak AR-GE, inovasyon ve iş geliştirme alt yapısının güçlendirilmesidir” dedi.

Çay’a değer kattık

RİZE: Rize Ticaret Borsası Başkanı geçtiğimiz günlerde Rize’yi ziyaret eden TOBB Başkanına yaptığı sunumda bazı taleplerde bulunarak çay hakkında bilgi verdi.

      Geçtiğimiz günlerde Rize’de bulunan TOB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu”na çay hakkında bilgi veren RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan; ‘1920’den beri bizde bölgedeki Çay Sektörüyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bugün hala devam etmek de ve bu bölge var olduğu sürece çalışmalarımız hep devam edecektir. 1984 de kadar tekel de olan Çay Sektörü, rahmetli Başbakanımız Turgut Özal’ın kararıyla özel sektöre de açıldı. Biz özel sektör olarak çok cefa çektik, 500 bin ton olan çayı 1,5 milyon tonlara getirdik. Çaya değer kattık, bölgemiz değer gördü. Rize’mizin ekonomisi bugün %70 çaya bağlı, Rize Ticaret Borsası olarak topraktan bardağa kadar olan tüm tarafları koruyan bir Çay Kanunu’nun çıkarılmasıdır” dedi.

      Çay ürünleri çeşitlendirilmeli

   Erdoğan konuşmasında “ÇAYMER’in hedefi çok önemliydi. Çaya değer katacak 10 milyon Euro ‘lük bir proje kazandırdık. Projenin amacı Rize ve civarında yoğunlaşmış olan çay sektörünün rekabet gücünü ve üretim kalitesini arttırmak, çay üreticisi KOBİ’lerin faydalanabileceği ortak AR-GE, inovasyon ve iş geliştirme alt yapısının güçlendirilmesidir. Proje ile çay sektöründeki KOBİ’lere gelişmiş altyapı ve yüksek kaliteli hizmet sunulması, bu kapsamda merkezden yaklaşık 150 KOBİ’nin faydalanması beklenmektedir. Tüketim alışkanlığı değişen dünyada ve ülkemizdeki çay pazarını araştırmak ve bu konuda Kobilere destek vermek. Ayrıca mevcut katma değeri düşük olan çay ürününün katma değerinin arttırılması, çay ürünlerinin çeşitliliğinin arttırılması ve çayın yan ürünlerinin geliştirilerek çay ekstratı, buzlu çaylar gibi yeni ürünler hedeflemektir” dedi.

    Erdoğan çay çarşısı projesi ile ilgili olarak da “Borsamızın diğer projesi olan Çay Çarşısı Projesi hakkında da kısa bir bilgi vermek isterim.  Çay Çarşısı projesi için uzun yıllardır çalışmalarımızı yapıyoruz. Artık projede son aşamalara gelindi, gelecek haftalar içerisinde bakanlıkta ki imzalarımız da atılacak olup çalışmalarımıza başlayacağız’ dedi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE